SVT > Ekonomi

Friday, 15 November, 09:44

SVT - 06 nov 19 kl. 21:45

Strejkhotat Lufthansa ställer in flygDet tyska flygbolaget Lufthansa ställer in omkring 1 300 flygningar inför hotet om två dagars strejk. Strejken är utlyst av det tyska fackförbundet för kabinpersonal, Ufo, och ska inledas vid midnatt, natten till torsdagen och pågå i 48 timmar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lufthansa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strejkhotat, Lufthansa, ställerin , flyg
Helsingborgs Dagblad - 06 nov 19 kl. 19:21

Strejkhotat Lufthansa ställer in flyg

Det tyska flygbolaget Lufthansa ställer in omkring 1 300 flygningar inför hotet om två dagars strejk. Strejken är utlyst av det tyska fackförbundet för kabinpersonal, Ufo, och ska inledas vid midnatt, natten till torsdagen och pågå i 48 timmar. "Omkring.

Sydsvenskan - 06 nov 19 kl. 19:21

Strejkhotat Lufthansa ställer in flyg

Det tyska flygbolaget Lufthansa ställer in omkring 1 300 flygningar inför hotet om två dagars strejk. Strejken är utlyst av det tyska fackförbundet för kabinpersonal, Ufo, och ska inledas vid midnatt, natten till torsdagen och pågå i 48 timmar. "Omkring.

GöteborgsPosten - 06 nov 19 kl. 19:22

Strejkhotat Lufthansa ställer in flyg

Det tyska flygbolaget Lufthansa ställer in omkring 1 300 flygningar inför hotet om två dagars strejk..

YLE - 01 apr 14 kl. 05:24

Strjek på Lufthansa ställer in 4 000 flyg

En strejk vid det tyska flygbolaget Lufthansa ställer in ett 40-tal flyg mellan Helsingfors och Tyslkland, de närmaste dagarna. Det är en strejk bland piloterna som tvingar Lufthansa att ställa in majoriteten av sina flyg under återstoden av veckan. Den tre dagar långa strejken börjar i morgon, men av logistiska skäl påverkas flygen också i dag.

YLE - 01 apr 14 kl. 05:24

Strejk på Lufthansa ställer in 4 000 flyg

En strejk vid det tyska flygbolaget Lufthansa ställer in ett 40-tal flyg mellan Helsingfors och Tyskland, de närmaste dagarna. Det är en strejk bland piloterna som tvingar Lufthansa att ställa in majoriteten av sina flyg under återstoden av veckan. Den tre dagar långa strejken börjar i morgon, men av logistiska skäl påverkas flygen också i dag.

Barometern - 06 nov 19 kl. 19:21

Strejkhotat Lufthansa ställer in flyg

Kristianstadsbladet - 06 nov 19 kl. 19:21

Strejkhotat Lufthansa ställer in flyg

Blekinge Läns tidning - 06 nov 19 kl. 19:21

Strejkhotat Lufthansa ställer in flyg

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

SEB-aktien rasar efter besked om UG-granskning

SEB:s aktie rasar ordentligt på Stockholmsbörsen efter att SVT:s Uppdrag granskning kontaktat banken angående misstänkt penningtvätt, uppger banken i ett pressmeddelande..

SVT - I förrgår: 09:30

Svensk Handel orolig över rea-utvecklingen: “Tufft för små företag”

Svensk Handel är oroade över att julhandeln tidigareläggs och flyttar in i november. Branschorganisationen menar att små företagare tappar omsättning, då priserna sänks, och upplever att de ständigt behöver ha ett reaerbjudande. – Det är ett väldigt högt pris för små handlare att välja bort en reaperiod när alla kan gå in och jämföra priser, säger Hans Tjernström pressansvarig på Svensk Handel..

SVT - I förrgår: 09:30

Rekord för julhandeln – igen

Trots en osäker konjunktur bedömer analysföretaget HUI Research att julhandeln ska slå rekord igen. Prognosen är att försäljningstillväxten i december kommer att uppgå till 3,0 procent..

SVT - I förrgår: 14:59

Bankernas bolånevinster sjunker – men fortsatt höga

Under tisdagen presenterade Finansinspektionen (Fi) sin senaste kvartalsmätning av bankernas vinster på hushållens bolån. Enligt siffrorna sjönk bankernas bolånevinster under kvartalet, men trots detta finns det förhandlingsutrymme för konsumenter som vill få ner sina räntekostnader, enligt Fi..

SVT - I förrgår: 10:15

Något lägre bankvinster på bolånen

Bankernas vinster på hushållens bostadslån krympte ytterligare något under tredje kvartalet, enligt Finansinspektionens kvartalsvisa mätningar..

SVT - 09 nov 19 kl. 03:53

Fordringsägare sätter press på Oscar Properties

Problemen hopar sig för bostadsutvecklaren Oscar Properties. Skulderna hos Kronofogden har femfaldigats sedan i sommar, skriver Svenska Dagbladet..

SVT - 08 nov 19 kl. 19:24

Ministern: ”Tar varningen på största allvar”

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är oroad av larmet om hur Swish utnyttjas av kriminella. Han vill nu att en utredning ska undersöka hur Finansinspektionens tillsyn kan bli mer effektiv. – Det kan också bli lagkrav på att även nya aktörer ska stå under tillsyn från Finansinspektionen och Swish är en typisk sådan aktör, säger Per Bolund..

SVT - 08 nov 19 kl. 08:56

Swishs vd: Inte aktuellt att ansöka om tillstånd hos Finansinspektionen

Finanspolisen är kritisk mot att Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen och kringgår därmed myndighetens tillsyn. Och den populära betaltjänsten har inga planer på att göra en förändring och ansöka om tillstånd. ”Det är i dagsläget inte aktuellt”, skriver Anna-Lena Wretman, vd på Getswish AB, i ett mejl..

SVT - 08 nov 19 kl. 06:51

Betaltjänstjätten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen

Den populära betaltjänsten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen, vilket gör det svårare att komma åt penningtvätt, enligt polisen. Finansinspektionen vill inte kommentera upplägget – och på bankerna råder det förvirring kring hur tillsynen sköts..

SVT - 08 nov 19 kl. 06:50

Polisen kritisk till bankernas kryphål – kräver att regeringen skärper kontrollen av Swish

Swish är i dag både en viktig samhällsaktör och ett verktyg för kriminella. Trots det senare utövar Finansinspektionen ingen direkt tillsyn över betaltjänsten. SVT Nyheter kan nu berätta att Polisen är kritisk till upplägget och vill att lagen skärps.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.