Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 13 November, 08:56

Affärsvärlden - 06 nov 19 kl. 21:45

Grönt ljus i belysningsbolagetEfter ett tungt år börjar Fagerhult visa tecken på ljusning. Affärsvärlden skruvar upp rekommendationen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Fagerhult

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljusi , belysningsbolaget
YLE - 22 dec 16 kl. 09:00

Så mycket ljus får du för pengarna

Vad vore julen utan stearinljus? Väldigt mörk och dyster, även om vi inte längre är beroende av levande ljus för att överhuvudtaget se någonting så här års, i motsats till våra förfäder. Det är relativt få numera som ids stöpa sina egna ljus, även om det i princip är rätt så enkelt och roligt.

BT - 18 dec 14 kl. 06:41

Färre bränder orsakas av levande ljus

Sedan 1998 har antalet bränder orsakade av levande ljus minskat med en tredjedel. – Det har minskat även här i Borås, säger räddningstjänstens Mats Hermansson. Vid den här tiden på året för tio år sedan var räddningstjänsten i Borås ute på bränder som orsakats av levande ljus var och varannan dag.

Barometern - 18 jun 14 kl. 12:08

Kulturfestivalen Ljus på kultur växer

Kalmars nya, veckolånga kulturfestival Ljus på kultur växer med två kommuner. Båda Ölandskommunerna knyts nu till festivalen, och det kan bli fler i framtiden. I strålande solsken på kajen i Färjestaden samlades idag, onsdag, kommunalråden Lisbeth Lennartsson, Borgholm, Johan Persson, Kalmar, och Henrik Yngvesson, Mörbylånga, för att presentera utvidgningen av kulturfestivalen Ljus på kultur.

Nyan - 30 okt 15 kl. 15:24

Författare tänder ljus i helgen

Inför allhelgona har fyra författare uppmanats att tända ett ljus för en person som betytt mycket för dem.

Författarna deltar i kampanjen #jagtänderljus där kyrkan uppmanar människor att tända ljus för sina nära och kära.
– Det är svårt att tända ett ljus för en enda människa, säger Ralf Andtbacka.

Kristianstadsbladet - 05 nov 11 kl. 21:49

Tusentals ljus fick Österlen att lysa

Foto: Anette Sjöstrand
När mörkret är som störst är ljuset som närmast. Därför tänder byarna på Österlen ljus och marschaller för att hålla ålamörkret borta och får hela Österlen att lysa.
I nästan varje by brann under helgen då Österlen lyser firades, marschaller och ljus utmed bygatan.

BT - 29 nov 14 kl. 11:45

Få förstår faran med levande ljus

Redan som barn lär vi oss att levande ljus är farliga, ändå ökar antalet bränder i våra hem under december. - Tända ljus är både trevligt och farligt. Det är mycket oftare trevligt och därför bortser vi från det farliga, säger Mats Fredriksson, professor och hjärnforskare i Uppsala.

Sydsvenskan - 13 jan 11 kl. 15:15

Ljus ute gör det större inne

Foto: Jenny Leyman
Ljus och lyktor är vackra i trädgården hela vintern.
LIMHAMN. Ljus som ser ut att sväva i sina hängande glaskulor, grenar med magiskt sken upplysta av spottar intill stammen.

BT - 07 okt 14 kl. 12:17

Tre får Nobelpris för LED-ljus

Isamu Akasaki, Hiroshi Amano och Shuji Nakamura får Nobelpriset i fysik. - Fantastiskt, otroligt, sade en lycklig Nakamura över en dålig linje från Kalifornien.Samtliga pristagare är födda i Japan.

BT - 01 dec 14 kl. 07:30

Levande ljus en stor brandfälla i december

Nu går vi in i december och adventstider. Det är också den tiden då bostadsbränderna ökar dramatiskt. I december månad ökar antalet bränder på grund av levande ljus jämfört med resten av året, drygt 40 procent av alla ljusbränder inträffar då.

News55 - 27 nov 15 kl. 15:57

Se upp – nu ökar bränder orsakade av levande ljus

Sedan 1998 har nästan varannan brandkårsutryckning till följd av levande ljus som orsakat bränder skett i december, det visar statistik som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap inför första advent. Mossan fortfarande boven i dramat Flest insatser gjordes i Göteborg, som toppar kommunlistan med sina 20 bränder år 2014 i jämförelse med år 2013 då tio bränder orsakades av levande ljus. Strax efter Göteborg kommer Stockholm med 15 utryckningar år 2014, följt av Helsingborg och Jönköping med nio utryckningar och fem i Gävle.

BT - 15 dec 11 kl. 16:00

Så här snabbt övertänds ett rum - brandkåren varnar för levande ljus

3-4 minuter. Längre tid tar det inte för en lägenhetsbrand att bli helt utvecklad. 80 procent av alla bränder kring jul beror på slarv med levande ljus.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Ökad vinst för BTS

Konsultföretaget BTS hade en nettoomsättning på 460 miljoner kronor (377) under det tredje kvartalet 2019..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Lyft för Sintercast

Sintercast, som levererar processtyrningssystem för produktion av kompaktgrafitjärn, hade en nettoomsättning på 30,8 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2019 (19,7)..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Ny mångmiljardinvestering i Nevs

Nevs majoritetsägare, kinesiska Evergrande, kommer att investera ytterligare närmare 30 miljarder kronor i elbilsbolaget från Trollhättan, rapporterar Ekot..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Förlust för Saniona

Forskningsbolaget Saniona redovisar ett resultat efter skatt på -27,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (15,3)..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Nya Zeelands oväntade räntebesked

Nya Zeelands centralbank, Reserve Bank of New Zeeland (RBNZ), lämnade styrräntan, Official Cash Rate (OCR), oförändrad, på 1,00 procent, på onsdagen..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Fortnite-bolaget Epic Games köper svenska doldisbolaget Quixel

Epic Games har förvärvat det svenska doldisbolaget Quixel och 3d-biblioteket Megascans för en okänd summa. "Det är en dröm som har besannats", säger Quixels grundare Teddy Bergsman..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Handelstvivel sänker Asienbörserna

Asienbörserna backade under den tidiga onsdagsmorgonen efter att oroligheterna i Hongkong tagit ny fart och staden aviserat att skolor kommer hålla stängt på torsdagen. Samtidigt syntes inga väsentliga framsteg i handelssamtalen, vilket tryckte ned kinesiska index..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

SBAB: Här finns ett massivt överskott av bostadsrätter

Nyproduktionsmarknaden är generellt sett i balans i Sverige, där efterfrågan matchar utbudet. Det syns dock skillnader mellan olika boendeformer, där byggandet av bostadsrätter nu är nära att vara mättat medan möjligheterna att bygga villor ser betydligt bättre ut. Tittar man på enskilda kommuner ser det på sina håll också långt mer dramatiskt ut, med stora överskott av nyproducerade bostadsrätter..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Trump: Tullarna höjs avsevärt vid uteblivet avtal

Om det inte blir ett avtal mellan USA och Kina kommer tullarna höjas avsevärt. Det sade USA:s president, Donald Trump, vid frågestunden på anförandet vid Economic Club of New York..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

USA-börserna föll tillbaka efter Trumps tal

 New York-börserna handlades initialt upp, men föll sedan tillbaka på tisdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.