Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 23 November, 00:29

Affärsvärlden - 06 nov 19 kl. 21:45

Svensk infrastruktur processas bortDet råder stor enighet om att Sverige snabbt måste bygga ut elnätet och annan infrastruktur. Utsikterna att det ska lyckas är dock begränsade. Politikerna försöker förenkla, men rätten att fritt överpröva och processa lägger hinder i vägen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk infrastruktur, processas, bort
Cornucopia - 19 jun 19 kl. 08:35

Säkerhet, trygghet, infrastruktur, välfärd - så undviker man "Jimmie moments"

Eventuella så kallade "Jimmie moments" beror helt och hållet på Sveriges riksdagspolitiker, som inte kunnat leverera den säkerhet, trygghet, infrastruktur och välfärd som världens antagligen mest toleranta och minst främlingsfientliga folk - svenskarna - förväntar sig få i utbyte mot ett av världens högsta skattetryck. Lösningen är således lika enkel som självklar - smalna av den offentliga verksamheten och satsa skattepengarna på just grunderna i svenska samhället, istället för olika hobbyprojekt och fjäsk för politiska mycket små minoriteter. Annars kommer vi få se fler och fler Jimmie moments.

Barometern - 02 sep 14 kl. 07:09

Skolalternativ processas igen

Folkpartiet vill att lokala samverkansgruppen tar sig en ny funderare på alternativen för Torskolan. FP vill se en rättvisare process med korrekta underlag. Arbetsplatserna för lärarna anses oacceptabelt mycket mindre i nybyggnadsförslaget.

Sydsvenskan - 18 jan 12 kl. 00:03

"Kris kan inte bantas bort"

Enbart besparingar och åtstramningar är ingen väg ut ur euroländernas kris. Det hävdar de socialdemokratiska Europaparlamentarikerna Göran Färm och Olle Ludvigsson. De efterlyser aktiv arbetsmarknadspolitik och satsningar på grön infrastruktur.

Skånskan - 04 aug 16 kl. 14:00

Infrastruktur under mark måste bytas ut

Skurup – Man måste byta ut rörledningssystemet under mark, säger Sven-Åke Strandberg (KV) som tycker den viktigaste aspekten av ombyggnation i centrum har fallit bort
i informationen.Skånskan berättade i tisdags att gågatan, torget och Järnvägsgatan ska byggas om och fräschas upp för 20 miljoner. På kommunens facebooksida har människor reagerat på att det är mycket pengar som borde läggas på annat, som skola och omsorg.

Sydsvenskan - 06 mar 12 kl. 06:30

Sydsvensk kritik om elområden viftas bort

Ett fullskaligt ordkrig har brutit ut mellan företrädare för näringslivet i Sydsverige och ledningen för Svenska Kraftnät som ansvarar för överföringen av elkraft i Sverige.
I ett debattinlägg i Dagens Nyheter igår skriver Mikael ­Odenberg, generaldirektör vid Svenska Kraftnät att sydsvenska intressen agerar orimligt världsfrånvänt och navelskådande i kritiken mot den indelning av Sverige i elområden som gjordes 1 november förra året.Han kritiserar ?

YLE - 02 maj 16 kl. 06:11

Utflyttning och dålig infrastruktur utmanar österbottniska kommuner

Nästan 60 procent av kommundirektörerna i Österbotten ser samarbete med den privata sektorn som en viktig förändringskraft. I övriga landet är siffran 44 procent. Finansinstitutet Kommunfinans har tagit pulsen på landets kommundirektörer för att se vilka trender som rår.

Cornucopia - 13 jun 19 kl. 14:06

Uppsala kommun: Expansion är en förlust - infrastruktur och service kostar för mycket

Sent om sider har Uppsala kommun kommit till insikt att expansionen av kommunen är en förlustaffär. I den tänkta nya stadsdelen Ulleråker överstiger behovet av investeringar i service som skolor mm, samt infrasturktur som vägar och VA, vinsterna med expansionen konstaterar kommunen nu.
Uppsala domkyrka.

SmålandsPosten - 16 dec 13 kl. 06:41

Ett klick bort - på gott och ont

Vilka möjligheter det finns i dag att hålla sig uppdaterad, à jour, med när det händer, i livets alla skeenden, på alla håll i världen. Med en oändlig mängd livesändningar tillgängliga i mobilen eller datorn, eller läsplattan för den delen kan vi i dag som aldrig någonsin tidigare ta del av allt som händer. Alla bara ett klick bort.

Sydsvenskan - 15 mar 14 kl. 00:45

Är det meningen att samhällsnyttig infrastruktur ska få smutsa ner miljön?

Öppet brev till infrastrukturministern. Nyligen fick jag och mina grannar besked från Staffanstorps kommuns Öppet stadsnät att man beslutat bygga optiskt fibernät för internetanslutning i vårt område. Jag har även fått flera erbjudanden från det privata initiativet som konkurrerar om mig som investerare i denna infrastruktur.

SmålandsPosten - 07 aug 14 kl. 07:01

Satsning på infrastruktur är investering för fler jobb

”Företag är beroende av en fungerande infrastruktur. Det ska vara enkelt att resa till och förflytta sig i Kronoberg”, skriver Robert Olesen och Anna Fransson (S), kandidater till regionfullmäktige. För att företag ska kunna utvecklas och fungera krävs att infrastruktur och möjlighet till kommunikationer fungerar.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Storbankerna tror på rekyl i tillväxten

SCB:s BNP-statistik för det tredje kvartalet väntas visa att tillväxten växlade upp något. Enligt Infront Datas prognosenkät väntas Sveriges BNP ha ökat 0,2 procent under tredje kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Morgan Stanley: Banker fortfarande billigaste sektorn i Europa

Banker är fortfarande den billigaste aktiesektorn i Europa med en undervärdering på 15 procent vid nuvarande ränteläge och inflationsförväntningar..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Euroländernas PMI-siffror under förväntan

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 50,3 i november, jämfört med 50,6 föregående månad..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Lyft för Multiq

Bildskärmsleverantören rapporterar en kraftigt lkad vinst för kvartalet och bedömer att helåret kommer att bli mycket bra för bolaget..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Hälsovårdsbolag i topp på börsen

Stockholmsbörsen handlades försiktigt uppåt vid lunchtid på fredagen. Hälsovårdsbolagen gick framåt, men även ett flertal verkstadsbolag. Efter en förhoppningsfull inledning på fredagens handel sökte sig index tillbaka mot oförändrade nivåer..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Här är Tesla Cybertruck – inspirerad av Bond-bil

Nu är Tesla Cybertruck presenterad. Företagets första elpickup..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

DNB: Bra läge att ta hem vinsten i investmentbolaget

Kursen i investmentbolaget har gått upp med över 40 procent sedan årsskiftet och därmed har det uppstått en "särskilt bra" tidpunkt att ta hem vinst..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Ninja Casino fälls - spelreklamen inte måttfull

Uttryck som "Blixtsnabba utbetalningar" och "Här är klockrena vägen till guldet" strider mot lagen om måttfullhet i spelreklam och får inte användas i marknadsföring om spel. Det beslutar Patent- och marknadsdomstolen som nu för första gången prövat frågan om måttfullhetskrav i spelreklamen..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Ferronordic ser ytterligare återhämtning på marknaden

Ferronordic bedömer att marknaden under återstoden av 2019 och 2020 fortsätter att återhämta sig i ungefär samma takt som tidigare under innevarande år. Potential för ytterligare tillväxt finns om genomförandet av de så kallade Nationella Projekten sätter fart. Det framgår av delårsrapporten..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Tele2 vinnare på börsen efter riktkurshöjning

Stockholmsbörsen inledde veckans sista handelsdag med en uppgång, men vände snart ned mot nollstrecket i likhet med de större kontinentala börserna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.