Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 17 November, 01:26

Affärsvärlden - 06 nov 19 kl. 21:45

”Det är positivt med svängningar”När tiderna blir tuffare brukar det dyka upp nya förvärvsmöjligheter, säger Jörgen Zahlin, vd på OEM International..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Jörgen Zahlin, OEM International

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är positivtmed , svängningar
Cornucopia - 10 okt 16 kl. 10:45

FLASH: Ryssland ansöker om miljötillstånd för flygbuller och sprängningar på Gotland

Ljudet av frihet och nationellt oberoende, Sveriges JAS-plan, har inte miljötillstånd för att få baseras på F 17G, dvs Visby flygplats. Detta hindrar dock inte Ryssland, som lämnat in en ansökan om miljötillstånd för flygbuller, inklusive ljudbangar, samt sprängningar och skottlossning på och runt Gotland. Gotlands kommun och länsstyrelsen har redan lämnat positivt förhandsbesked till den ryska ansökan, och lovar att den ska handläggas skyndsamt.

SVT - 16 jul 13 kl. 12:36

Ljungqvist tror inte på livstidsavstängningar

Arne Ljungqvist, vice ordförande i antidopningsorganisationen Wada, blev både arg och besviken när han fick höra att Tyson Gay och Asafa Powell testats positivt för dopning..

SvD - 28 feb 14 kl. 22:23

New york: oroligheter i ukraina gav svÄngningar, djia +0,3%

De ledande amerikanska börserna såg länge ut att gå mot en stängning i klart positivt territorium på fredagen, men uppgifter indikerande ökad spänning i Ukraina satte indexen i gungning strax före stängning. Efter ett tapp under nollstrecket återhämtade sig kurserna till en stängning på överlag svagt högre nivåer..

SvD - 28 feb 14 kl. 22:23

New york: oroligheter i ukraina gav svÄngningar, djia +0,3%

De ledande amerikanska börserna såg länge ut att gå mot en stängning i klart positivt territorium på fredagen, men uppgifter indikerande ökad spänning i Ukraina satte indexen i gungning strax före stängning. Efter ett tapp under nollstrecket återhämtade sig kurserna till en stängning på överlag svagt högre nivåer..

BT - 15 jan 15 kl. 10:30

USA positivt till ryskt Syrienmöte

Den amerikanske utrikesministern John Kerry är positiv till de Syriensamtal som planeras, trots att flera viktiga oppositionsgrupper meddelat att de inte deltar. - Vi hoppas att de ryska ansträngningarna kan vara till hjälp. Vi hoppas att FN:s ansträngningar, ledda av specialsändebudet de Mistura, kommer att få effekt.

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 15 kl. 10:32

USA positivt till ryskt Syrienmöte

Den amerikanske utrikesministern John Kerry är positiv till de Syriensamtal som planeras, trots att flera viktiga oppositionsgrupper meddelat att de inte deltar. — Vi hoppas att de ryska ansträngningarna kan vara till hjälp. Vi hoppas att FN:s ansträngningar, ledda av specialsändebudet de Mistura, kommer att få effekt.

DI - 30 sep 16 kl. 17:47

Norden: Stängningar under nollan

Trots en stark avslutning lyckades inte de nordiska marknadsplatserna stänga fredagshandeln i positivt territorium. Eftermiddagens minskade bankoro bidrog till att köparna kom in på banan..

Blekinge Läns tidning - 01 jun 18 kl. 21:57

RBK-förlust och dubbla avstängningar

Årets bästa halvlek. Fast det ändade med en ny förlust. – Vi åker hem från Älmhult med en 4–1-förlust, men det känns ändå positivt.

Sydöstran - 01 jun 18 kl. 21:57

RBK-förlust och dubbla avstängningar

Årets bästa halvlek. Fast det ändade med en ny förlust. – Vi åker hem från Älmhult med en 4–1-förlust, men det känns ändå positivt.

Nyan - 23 jul 19 kl. 12:19

Positivt beslut om torskfiske

EU-kommissionen gick på Havsforskningsrådets rekommendationer. Beslutet om stopp av torskfiske enbart omfattar de södra delarna av Östersjön.  
Idag publicerades kommissionens beslut om att anta en genomförandetakt med syfte att stoppa fisket av torsk i delar av Östersjön.

PrivataAffärer - 02 okt 19 kl. 12:48

Gruvbolagets aktie tokrusar efter positivt studieresultat

Genomförbarhetsstudien indikerar ett rörelseresultat (ebitda) om cirka 596 miljoner kronor årligen vid full drift, medan ebidta-marginalen beräknas till 44 procent. Återbetalningstiden för investeringarna har beräknats till 5,6 år efter produktionsstart och gruvans ekonomiska livslängd antas uppgå till tolv år. För basalternativet har projektets internränta (IRR) beräknats till 15,4 procent före skatt.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Tar rygg på Nordiska Värdeportföljen

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen investerar i en aktie som sedan tidigare finns i Nordiska Värdeportföljen..

Affärsvärlden - Igår: 10:46

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Affärsvärlden - Igår: 13:02

Peter Hamberg tankar aktier i Net Ent

Peter Hamberg köpte den 14 november 80.000 B-aktier i Net Ent. Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering..

Affärsvärlden - Igår: 13:05

ING: SEB välpositionerad mot eventuella kostnader

Storbanken SEB är överlag välpositionerad för att hantera eventuella kostnader ifall sådana skulle uppstå med anledning av de penningtvättsuppgifter från SVT-programmet Uppdrag granskning som SEB informerade om på fredagsmorgonen. Det bedömer investmentbanken ING, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - Igår: 12:47

Midroc New Technologys vd: Det slutgiltiga Powercell-priset en kompromiss

Midroc har förhandlat med Bosch under en lägre tid och eftersom kursen i Powercell steg brant under tiden hade parterna svårt att enas om priset. Det slutliga priset om knappt 107 kronor per aktie - stor rabatt i förhållande till rådande kurs - var resultatet av en kompromiss..

Affärsvärlden - Igår: 12:43

Aktierna som går mot strömmen

Efter en öppning uppåt vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som tyngsta sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - Igår: 11:26

Mohammed al-Amoudi säljer i Powercell

Det tyska verkstads- teknikbolaget Bosch har köpt drygt 5,8 miljoner aktier i det First North-listade bolaget Powercell, motsvarande 11,3 procent av aktierna i bränslecellsbolaget. Aktierna såldes av Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi..

Affärsvärlden - Igår: 11:13

Carnegie: Småspararfavoriten fortfarande köpvärd

Carnegie har höjt riktkursen för Embracer till 95 kronor, från tidigare 93:30, efter gamingbolagets rapport på torsdagen. Investmentbanken upprepar samtidigt sin köprekommendation..

Affärsvärlden - Igår: 11:09

UBS: Här får investerare räkna med ett svagt 2020

Investerare bör förbereda sig på låg avkastning under 2020, då handelskriget mellan USA och Kina väntas dra ned tillväxten. Tillväxten kommer dock sannolikt att hämta sig under andra hälften av 2020, säger UBS Asienstrateg Niall MacLeod till South China Morning Post..

Affärsvärlden - Igår: 10:49

SEB och Elekta tunga sänker på börsen

Efter en initial uppgång vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.