Dagens PS > Ekonomi

Friday, 22 November, 03:27

Dagens PS - 06 nov 19 kl. 17:23

Föräldraförmåner smäller högtHög lön, att känna en trygghet i att vara förälder eller ha skydd vid olyckor värderas högt hos arbetstagare. Detta enligt en Sifo-undersökning som kollat svenskarnas inställning till företagsförmåner. Det är personförsäkringsbolaget Bliwa som har beställt undersökningen från Sifo. Det gäller vilka jobbförmåner som svenskar uppskattar mest när de överväger jobbyten. I topp hamnar högre lön där 64 procent säger att det är en viktig faktor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sifo, Bliwa, Peter Nylund, Föräldraförmåner, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föräldraförmåner, smäller, högt
YLE - 22 nov 16 kl. 14:05

Här är hemmapappan som regeringen inte vill ha - Jaakko stannade hemma med sin dotter utan stöd.

När regeringen anpassar sociallagstiftningen efter den nya jämlika äktenskapslagstiftningen lämnas ensamvårdande pappor, oavsett sexuell inriktning, utan föräldraförmåner.
"Som en våt trasa i ansiktet", säger en pappa. "Ofattbart", säger riksdagsledamot.

YLE - 22 nov 16 kl. 14:05

Här är hemmapappan regeringen inte vill ha - Jaakko stannade hemma utan stöd

När regeringen anpassar sociallagstiftningen efter den nya jämlika äktenskapslagstiftningen lämnas ensamvårdande pappor, oavsett sexuell inriktning, utan föräldraförmåner. "Som en våt trasa i ansiktet", säger en pappa. "Ofattbart", säger riksdagsledamot.

YLE - 16 okt 16 kl. 17:39

Skolfoto – osynlig penninginsamling

Skolfoto – osynlig penninginsamling I över en tredjedel av skolorna i Svenskfinland kostar skolfotot mer än det borde. I de här skolorna har skolan eller föräldraföreningen kommit överens om en provision på upp till tio euro för varje fotograferad elev. Pengarna använder skolorna till stipendier, utflykter och annan så kallad guldkant.

BT - 30 mar 13 kl. 00:30

Vågar Löfven vara riktigt feg?

Nu gäller det att våga, skriver den socialdemokratiska tidskriften Tiden i sitt senaste nummer. De som ska våga är ombuden på den socialdemokratiska kongressen, och det som de ska våga är att ta strid för jämställdheten. Det är dags att göra upp med Perssons fega linje är budskapet.

Barometern - 19 feb 14 kl. 10:22

Politiserat löneavtal

Den första januari trädde något som bör beskrivas som en stor reform i kraft för landets privatanställda arbetare inom LO-kollektivet. Den tidigare så kallade föräldralönen som betalades ut under fem månader som ett tillägg till den statliga föräldraförsäkringen förlängdes till sex månader och ger tio procent av inkomsten i ersättning. Privatekonomiskt handlar det om stora pengar för fabriksarbetaren eller kokerskan som stannar hemma med sitt barn.

Barometern - 19 feb 14 kl. 10:22

Politiserat löneavtal

Den första januari trädde något som bör beskrivas som en stor reform i kraft för landets privatanställda arbetare inom LO-kollektivet. Den tidigare så kallade föräldralönen som betalades ut under fem månader som ett tillägg till den statliga föräldraförsäkringen förlängdes till sex månader och ger tio procent av inkomsten i ersättning. Privatekonomiskt handlar det om stora pengar för fabriksarbetaren eller kokerskan som stannar hemma med sitt barn.

BT - 08 nov 14 kl. 09:03

Barnens betyg: Pappa, du är bra

Svenska pappor är engagerade och delaktiga. Och kort sagt: bra. Det tycker både experten och barn i Borås.

Barometern - 28 dec 13 kl. 11:29

En tredje öronmärkt månad

”Själv tillhör jag en generation som först inte hade någon föräldra­ledighet alls. När den kom och jag och min make försökte dela på insatserna accepterade inte hans arbetsplats att han tog ansvar för sina barn och ville dela det med mig.” Sverige är ett av världens mest jämställda länder.

BT - 16 apr 14 kl. 08:06

Unga är för tredje pappamånad

Mammorna tar ut tre gånger så många föräldradagar som papporna. Men en färsk undersökning från TCO visar att nästan hälften av alla svenskar under 35 år tror att en tredje pappamånad skulle förbättra jämställdheten. Nästan hälften under 35 år tycker att en tredje öronmärkt månad i föräldraförsäkringen är viktig för jämställdheten.

YLE - 22 nov 15 kl. 19:00

Guldkant för dagisbarn ingen självklarhet

Många daghem försöker ge barnen julstämning och guldkant också i år. Men i spartider inte alltid en självklarhet med varken julfest eller pepparkaksbak. Det visar en rundringning som Yle Österbotten har gjort.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Svagt år för Jysk – första sedan finanskrisen

För första gången sedan finanskrisen 2008 visar Jysk ett svagare resultat än föregående år. Totalt har rörelseresultatet minskat med 7,6 procent. Dagens Industri rapporterar att Jysk under förra räkenskapsåret hade ett rörelseresultat på 3,3 miljarder kronor, vilket är en minskning på 7,6 procent jämfört med året innan.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Vilda teorin: Greta Thunberg reser i tiden

Ett gammalt svartvitt foto på ett barn som onekligen ser ut som Greta Thunberg har börjat cirkulera på nätet. Nu undrar folk om klimataktivisten i själva verket är en tidsresenär. Fotografiet kommer från University of Washingtons bibliotek.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ving köper upp spansk hotellkedja

Vinggruppen köper upp spanska hotellföretaget AROE som äger 12 hotell med cirka 2 000 rum på Mallorca, Menorca och Kanarieöarna. Det framgår av ett ett pressmeddelande. Flera av hotellen beskrivs vara bland de mest populära bland Vings gäster.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Åkesson: ”Vi vill avsätta alla ministrar”

Vänterpartiet hotar med att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Nu verkar partiet få stöd av Sverigedemokraterna.  Vänsterpartiet gick tidigare i dag ut med ett hot om att väcka misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), om regeringen inte stoppar reformeringen av Arbetsförmedlingen.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Spotifys poddsatsning går hem – nu störst i landet

Spotify är idag den tjänst flest svenskar använder för att lyssna på podcasts. Detta är ett trendbrott, då det fram till nu varit Apples app som varit förstavalet. Nu väntar expansion till andra europeiska länder.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Amazon vill öppna kassalösa stormarknader

E-handelsbolaget Amazon planerar att öppna kassalösa stormarknader nästa år. Bolaget har redan kassalösa mindre butiker med varumärket Amazon Go. Utökningen av de kassalösa butiksambitionerna inkluderar även möjligheten att utlicensiera teknologin till andra detaljhandelsbolag.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Åkesson och SD lyfter hos näringslivet

Förtroendet för Jimmie Åkesson bland Sveriges företagare fortsätter att öka. Även partiet kan inkassera en uppgång. Det är Dagens Industris barometer för näringslivet som har undersökt förtroendet för partiledarna.

Dagens PS - 16 timmar sedan

BMW beställer batterier för 100 miljarder kronor

Tyska biljätten BMW beställer battericeller för 10,2 miljarder euro, motsvarande 108,9 miljarder kronor, från kinesiska CATL och Samsung SDI. Det framgår av ett pressmeddelande. I fallet med CATL handlar det om en utökning från en tidigare beställning från sommaren 2018 värd 4 miljarder euro.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Undersökning: Svenskar väljer trygghet framför bilar

När svenskar rankar de viktigaste förmånerna på jobbet ligger tryggheten högt, visar en ny Sifoundersökning. Exempelvis är det bara högre lön som rankas högre än extrapengar vid olyckor, sjukdomar och annat. Tjänstebilar är inte prioriterade.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Teslas pickup avtäcks i natt – se eventet live

I dagens techbrief kan du läsa om Trumps nya Apple-lögner, SpaceX raket som brast under tester samt allt inför lanseringen av Teslas nya pickup truck. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Trump får guidad tur hos Apples partner – och ljuger om verksamheten I går fick president Donald Trump en guidad tur av Apples vd Tim Cook i en techjättens partners fabriker i Texas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.