Cornucopia > Ekonomi

Friday, 15 November, 06:55

Cornucopia - 06 nov 19 kl. 15:39

Nya Karolinska varslar 250 läkare och 350 undersköterskor - "fortsatt god patientsäkerhet"Stockholms läns landstings (Region Stockholm, SLL) fiaskoprojekt Nya Karolinska Solna (NKS), mer formellt Karolinska universitetssjukhuset, går vidare från tydlighet till ännu mer tydlighet. Man varslar nu 250 läkare och 350 undersköterskor, men intygar att patientsäkerheten för våra patienter inte hotas.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Karolinska, Stockholm, SLL, Nya Karolinska Solna, NKS, Region Stockholm, MSEK, ReinfeldtSå, Region Stockholms, Jag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya Karolinska, varslar, 250, läkareoch , 350, undersköterskorfortsatt , god patientsäkerhet
Skånskan - 06 nov 19 kl. 13:09

Karolinska varslar 600 vårdanställda

Inrikes Karolinska universitetssjukhuset lägger ett varsel på 250 läkartjänster och 350 underskötersketjänster, enligt ett pressmeddelande.I våras varslade man 550 personer, då handlade det om administrativ personal och chefer. Nu går man vidare och varslar för första gången läkare och sköterskor, uppger DN.

BT - 30 maj 12 kl. 09:28

Karolinska vill ha hivläkare kvar

Karolinska universitetssjukhuset i Solna har största förtroende för den överläkare som trots att han visste att han var smittad med hiv hade oskyddat sex med flera personer. En av dessa testades senare positiv för hiv.
Överläkaren dömdes först i tingsrätten till tio månaders fängelse, ett straff som hovrätten sänkte till fyra månaders fängelse.

DN - 11 jun 18 kl. 21:00

Lokalkaoset på Karolinska får läkare att säga upp sig

Över 15.000 kvadratmeter lokaler för läkare saknas på Nya Karolinska: bland annat rum för omklädning, jour, administration, utbildning och enskilda patientsamtal. Enligt ett förslag framtaget av landstinget kan lokaler hyras i närheten, till en kostnad av en miljard kronor.

Nya Wermlands Tidningen - 16 nov 14 kl. 12:59

Över 250 besökare på lokal vinmässa

Det var mycket som trasslade för Munskänkarna inför vinmässan på Stadshotellet i Åmål i lördags, bland annat havererade den bokade bussen. Men när dagen var över konstaterade arrangörerna att allt hade gått långt över förväntan bra. Mässan hade mellan 250 och 275 besökare..

LV - 26 aug 13 kl. 08:46

Lyckat andra år med 250 besökare för Eneby Rock

Förra året var det premiär för festivalen Eneby Rock. Håkan Skärby och Robin Olsson återvände med konceptet även i år och visst blev det lyckat även denna gång. Runt 250 personer rockade loss i ladan på Eneby Gård, det räckte för att få det hela att gå ihop ekonomiskt..

DalaDemokraten - 01 jul 17 kl. 07:57

Husvagnsträff på Moraparkens camping lockar 250 deltagare från hela norden

Det var över 250 besökare på Moraparkens camping när Nordiska träffen anordnas under helgen.
– Allting har hittills fungerat väldigt bra, jag har bara hört positiv kritik, säger träffvärden Lasse Holmström..

Dalarnas tidningar - 01 jul 17 kl. 07:57

Husvagnsträff på Moraparkens camping lockar 250 deltagare från hela norden

Det var över 250 besökare på Moraparkens camping när Nordiska träffen anordnas under helgen.
– Allting har hittills fungerat väldigt bra, jag har bara hört positiv kritik, säger träffvärden Lasse Holmström..

Dagens Medicin - 19 jan 16 kl. 08:56

Akuten på Karolinska tar in hyrläkare

För att klara nattbemanningen på akuten tar sjukhuset nu hjälp av bemanningsföretag..

SVT - 06 nov 19 kl. 16:12

Karolinska-läkaren: Orimligt att bedriva vård utan vårdpersonal

En läkare på Karolinska har gått ut hårt på twitter efter att hennes arbetsgivare gått ut med att de ska skära ner på personal. Jona Elings Knutsson är ST-läkare i obstetrik och gynekologi. Efter att Karolinska universitetssjukhuset gick ut med att 600 personer av vårdpersonalen varslas skrev hon så här på Twitter: ”Jag bedömer att vi alla läkare på Karolinska kan ta ut obegränsat av våra innestående komp-timmar närhelst vi vill till dess uppsägningarna trätt i kraft.

Sydsvenskan - 22 jan 19 kl. 20:48

Läkare och Karolinska polisanmäler varandra

De två läkare som krävs på 6,2 miljoner kronor av Stockholms landsting efter ett havererat forskningsprojekt har polisanmält Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset för vårdslös tillvitelse, uppger läkarnas advokat Thomas Bodström för.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 14 timmar sedan

Foton: Fort Karl, Fort Oscar och Fort Gustav

Den fd svenska koloni Sankt Bert (Sankt Bartolomeus, Saint Barthélemy, Saint Barts, Saint Barth, Saint Barths) hade tre fort, som skyddade hamnen och huvudstaden Gustavia. Av dem finns få spår kvar, men de erbjuder fortfarande bra vyer av omgivningen. Lite foton nedan.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Dagens Juridik: Skjutvapen stulna från Rosenbad

Tidningen Dagens Juridik uppger att sex Glock 17 och 300 patroner halvmantlad ammunition för en  dryg vecka sedan stulits från ett vapenskåp inne på Rosenbad. Vapnen var så kallade extravapen, som skulle användas av regeringsbyggnadens skyddsvakter vid förhöjd terrorberedskap eller terrorangrepp. Rosenbad såväl som polisen verkar ovilliga att svara på tidningens frågor.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Reviderad arbetslöshetsstatistik från SCB - ökar chansen för räntehöjning ytterligare - men steg i faktiska tal

SCB har nu släppt reviderad arbetslöshetsstatistik, utan Evrys påhittade siffror. I faktiskt antal arbetslösa har arbetslösheten ökat på ett år, även om den minskade procentuellt säsongsjusterat. Med det senare ökar chansen att Riksbanken gissat rätt om sitt eget framtida agerande och att styrräntan reporäntan alltså höjs i december.

Cornucopia - Igår: 05:56

Motståndsområdet i OMXS30 stärks

Med en haltande dag på Stockholmsbörsen ser det möjliga motståndsområdet för storbolagsindex OMXS30 stärks.
Dagschart OMXS30.OMXS30 stängde gårdagen på -0.

Cornucopia - Igår: 16:17

Foton+film: Världens tredje svåraste flygplats

Världens tredje svåraste flygplats ligger på den forna Sverigekolonin Saint Barthélemy (aka S:t Barth's). Flygplatsen Gustav III Airport är med sina 650 m längre än flygplatsen på Saba, men landningen sker väldigt brant, i nedförsbacke och med små möjligheter att landa tidigt på banan. Starten lämnar inte heller särskilt mycket marginaler med en bana som slutar i vattnet och har berg direkt på andra sidan bukten.

Cornucopia - Igår: 13:14

Inflationen vände upp - bedömare tror på räntehöjning i december

Den inflation som Riksbanken mäter på - KPIF - vände upp i oktober. De flesta bedömare verkar nu tro på att en höjning av styrräntan reporäntan i december.

Inlägget innehåller reklam för Compricer längst ner.

Cornucopia - Igår: 09:33

Foton: Mount Scenery 877 möh - Nederländernas högsta punkt

Mount Scenery på Saba är med sina 877 möh Nederländernas högsta punkt. Det är en trevlig promenad för den som har sina lårmuskler, knän och vader i ordning. Foton nedan.

Cornucopia - Igår: 07:33

Börsrekord blir väl aldrig tråkigt - motstånd på väg att formeras för OMXS30?

Det blir väl aldrig tråkigt med börsrekord? Både OMXS30 och OMXSPI stängde igår på nya börsrekord (högsta avslut någonsin, ej högsta intradag). Det ser dock ut som att ett motstånd kan vara på väg att etableras för storbolagsindexet.

Cornucopia - I förrgår: 15:06

Telia får köpa TV4 - för lite, för sent?

Telia får godkänt av EU-kommissionen att köpa TV4 från Bonnier-sfären. Frågan är dock om inte Telia är för sen på bollen att ta sig in i tevebranschen, när alla ska vara med och gigantiska aktörer som Apple och Disney nu slår sig in med sina miljarder (dollar) och Netflix tillväxt stannar upp i konkurrensen. Fast Bonnier bör ju vara nöjda med att ha kommit ur innan det är för sent.

Cornucopia - I förrgår: 14:00

Politikers och kändisars privata relationer är deras privata relationer

En känd fd minister, fd partiledare och fd politiker, numera lärare, ska enligt mediauppgifter ha ansökt om skilsmässa från sin äktenskapspartner. Av någon outgrundlig anledning anses detta ha nyhetsvärde, trots att personen inte längre är aktiv i rikspolitiken. Även politikers och kändisars privata relationer är av noll nyhetsintresse i ett modernt land, och i synnerhet om man dessutom är före detta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.