VA > Ekonomi

Tuesday, 19 November, 06:54

VA - 06 nov 19 kl. 15:25

Strikta krav på hållbarhet – Svanenmärkt räntefond med fokus på bärkraftiga bolagFonden Pareto Global Corporate Bond har en diversifierad portfölj av globala företagsobligationer med fokus på bärkraftiga bolag. Som Sveriges första och Svanenmärkta räntefond uppfyller fonden också strikta krav på hållbarhet. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Pareto Global Corporate Bond, Sveriges, Svanenmärkta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strikta, krav, hållbarhet, Svanenmärkt, räntefondmed , fokus, bärkraftiga bolag
VA - 28 mar 19 kl. 14:37

Strikta krav på hållbarhet – Svanenmärkt räntefond med fokus på kontantavkastning

Företaget Pareto Global Corporate Bond har en diversifierad portfölj av globala företagsobligationer med fokus på kuponger. Som Sveriges första och enda Svanenmärkta räntefond uppfyller fonden också strikta krav på hållbarhet. .

YLE - 19 aug 15 kl. 19:20

Svanenmärkta hus kommer till Finland

Organisationen Miljömärkning lättar på byråkratin kring svanenmärkning för bostadshus. I Sverige bor redan tusentals människor i hus med svanenmärkning och nu vill organisationen att Finland följer efter. Svanenmärkta bostadshus är på väg till Finland och kring årsskiftet ska det första huset med miljömärkningen stå klart.

Sydsvenskan - 20 dec 15 kl. 01:00

Torsk på sikt går först. Hållbarhet ska vara principen för fisket.

Torsk var förr billig vardagsmat men är numera en fisk för finkrogarna. Inte bara för att den med sitt vita fiskkött är så god och användbar i många recept utan också för att den inte längre kan fångas i samma mängder som tidigare. Torsk har blivit mer exklusivt.

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 15 kl. 01:00

Torsk på sikt går först. Hållbarhet ska vara principen för fisket.

Torsk var förr billig vardagsmat men är numera en fisk för finkrogarna. Inte bara för att den med sitt vita fiskkött är så god och användbar i många recept utan också för att den inte längre kan fångas i samma mängder som tidigare. Torsk har blivit mer exklusivt.

SmålandsPosten - 08 dec 14 kl. 06:12

Mer ekologiskt än någonsin

Tillgången på ekologiska julskinkor blir större än någonsin i år. Handlarna märker en stor efterfrågan och tidigare har skinkorna inte räckt. Över 300 ton ekologiska julskinkor kommer att gå ut till försäljning i år.

YA - 24 jun 12 kl. 11:42

Vem tar vem?

Halvvägs in i andra mandatperioden kan statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och hans regeringskompisar konstatera att minoritetsställningen gjort ministerlivet svårare.
När TT sammanställer en lista över bakslagen under det senaste riksdagsåret, där oppositionen i riksdagen kört över regeringen, summerar den till 17 punkter. Dit hör regler för arbetsförmåga i sjukförsäkringen, stimulansbidrag till nattdagis, reglering av järnvägsunderhållet, evenemangslista över stora idrottsevenemang som ska sändas i fria tv-kanaler och stoppat femte jobbskatteavdrag.

Cornucopia - 18 sep 15 kl. 13:31

Det bästa reportaget ni läst om prepperrörelsen

"Prepperrörelsen är en reaktion från gräsrotsnivå för att ta tag i delar av dessa brister på egen hand." - "Erik"Journalisten Moa Berglöf har skrivit ett fantastiskt reportage åt magasinet Neo om preppingrörelsen. Jag är intervjuad på ett hörn, liksom Twitterpseudonymen Skånsk survivalist, Svenska Kraftnäts GD Mikael Odenberg, MSB:s generaldirektör, rikshemvärnschefen, bataljonchefen för hemvärnsbataljonen från Västmanland, och en prepper utanför Arboga.

Skånskan - 07 jul 16 kl. 14:00

Bonden och kapitalisten

Krönika På ett Almedalsseminarium diskuterade jag hållbarhetsarbete med Petter Stordalen. En bonde och en världskänd hotellägare låter kanske omaka, men jag slogs fort av att vi delade ett gemensamt språk och den ostoppbara viljan av att kunna lämna över en bättre värld till nästa generation. Jag valde att bli bonde och företagare den dag då jag förstod att anledningen till att det på vår gård fanns mängder av fjärilar, humlor och bin var jag och min familj.

Alingsås tidning - 08 maj 17 kl. 05:30

Jakob har blivit miljömäktigare

Han lägger stor del av sin tid i Bryssel som lobbyist för miljövänliga fordonsbränslen.
Alingsåsaren Jakob Lagercrantz klättar starkt på listan över de mäktigaste i Hållbarhetssverige.
Det är landets största miljötidning, Aktuell Hållbarhet, som varje år presenterar en lista över de 101 personer som anses åstadkomma mest hållbarhetsnytta i relation till deras faktiska inflytande och reella makt.

YLE - 31 maj 17 kl. 08:31

Varför misstror vi andras nypotatis - och när kommer de egna?

Varje vår är oron stor: Har potatisen kommit i jorden tillräckligt tidigt? Har jorden varit för blöt eller har vårvädret varit för kyligt? Den stora frågan är alltid om den inhemska nypotatisen hinner ut i affärerna på bred front och till rimliga priser till dimissionsfesterna - och särskilt till midsommaren.

Fler nyheter från VA

VA - 15 timmar sedan

Finansinspektionen: Amorteringskravet har inte drabbat unga

Unga människor har drabbats hårt av amorteringskravet, menar kritikerna. Men det stämmer inte, enligt en ny rapport från Finansinspektionen. .

VA - 16 timmar sedan

Superföretaget på väg mot börsen

Netlight, ett av Veckans Affärers mest uthålliga Superföretag, inleder listningsprocess. .

VA - 16 timmar sedan

Efter fynden: nyemission och kommersiell produktion

Siljansringen har, likt många meteoritkratrar, varit en intressant plats att leta efter gas och olja på. Bolaget Igrene har inte bara letat – utan också hittat kraftiga flöden av naturgas. Nu vill man påbörja kommersiell produktion och samtidigt göra en insats för miljön.

VA - 16 timmar sedan

Så undviker du korruption i högriskländer – proffsen tipsar: ”Berätta att du inte kan få ut kontanter”

Toppjuristerna ger råd till svenska företag kring hur de ska jobba mot korruption i Indien, Myanmar och Vietnam. .

VA - 17 timmar sedan

Amazon går extremt bra i Indien enligt Bezos

Amazon presterar extremt bra i Indien. .

VA - 18 timmar sedan

Problem för världens största börsintroduktion

Det svala intresset för Saudi Aramcos aktier har nu lett till beslutet att ställa in turnéstopp i Europa, USA, Kanada och Japan. .

VA - 18 timmar sedan

5 tips inför 2020

Snart är årsskiftet här och det finns många beslut, regler och omständigheter som kan påverka skatten för dig som företagare. Här ger Catrin Åkerlund, skattejurist på Grant Thornton, tips inför bokslut och deklaration. .

VA - 19 timmar sedan

Fingerprint Cards fortsätter rasa – UBS upprepar säljrekommendation

Efter ett ras på över 13 procent i fredags fortsätter utförslöpan för Fingerprint Cards även på måndagen.  .

VA - 20 timmar sedan

Nu ökar efterfrågan på nyproduktion

Det är fortsatt fördel för köparna på marknaden för nyproduktion, men den tydliga trenden är att säljarna vinner mark och att efterfrågan på nyproduktion ökar. Det visar Fastighetsbyråns Mäklarpanel, enligt ett pressmeddelande. .

VA - 21 timmar sedan

Floppade Wework skär ner på personalstyrkan – uppåt 6000 kan få gå

Coworking-jätten Wework, som floppat rejält med sin planerade börsnotering, siktar på att dra ned sin personalstyrka med 4 000 personer. Det rapporterar New York Times. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.