Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 12 November, 19:45

Dagens PS - 06 nov 19 kl. 15:25

Koenigsegg storsatsar av bara fartenSvenska sportbilstillverkaren Koenigsegg fördubblar produktionen. Därför behövs nu hundratals fler anställda. Det är sajten Ny Teknik som rapporterar om Koenigseggs satsning. Från 20 bilar per år ska det nu produceras 40 bilar. Men det behövs många anställda för att genomföra produktionen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Koenigsegg, Ny Teknik, Koenigseggs, Halldora, Ängelholm, Trollhättan, Nevs, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Koenigsegg, storsatsarav , bara, farten
Expressen - 09 maj 11 kl. 18:30

EK: "Fasth plockar Guldpucken av bara farten"

Viktor Fasth har inte bara blivit bäst i AIK och i Tre Kronor. Han är bäst i VM också. Tror ta mig tusan, att om det kom en Guldpuck flygande så skulle han plocka den av bara farten..

Sydsvenskan - 01 jul 11 kl. 06:30

Sorteringen går av bara farten

Gunilla och Göran Ericson har sorterat sitt matavfall sedan 2005. -?Vi tycker det är bra, vi är lite miljöidioter, säger han.

Vimmerby Tidning - 11 feb 12 kl. 00:40

Missades av bara farten

Har du åkt fast för fortkörning på 120-väg? Ett tips är i så fall att kontakta tingsrätten och få domen hävd. En miss i lagtexten gör nämligen att det är oklart om polisen får döma ut hastighetsböter på 120-sträckor.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Barnen lär sig av bara farten

I förskoleklassen på Körfältsskolan är det liv och rörelse. Av bara farten lär sig barnen att läsa och skriva. När Lilla ÖP hälsade på i klassen 24 april höll barnen bland annat på med ?

LV - 19 nov 13 kl. 08:39

Vägbygge gick av bara farten

Vägbygget mellan Vimmerby och Toverum har gått av bara farten. Entreprenören hade till sommaren på sig att bli färdig. Redan i början av december är arbetet med den nya 2+1-vägen klart..

Expressen - 09 aug 15 kl. 08:16

Jonsson: I dag slår de Blåvitt av bara farten

MALMÖ. Malmö FF inledde sin ödesvecka med att lägga grunden för en ny Europahöst. I eftermiddag slår de IFK Göteborg av bara farten och öppnar vägen mot en ny guldstrid.

DN - 22 jun 14 kl. 08:43

Succéförfattare av bara farten

Som elvaåring skickade han in sitt första deckarmanus – som 28-åring har Christoffer Carlsson gett ut tre böcker och disputerat i kriminologi. Hans deckare ”Den osynlige mannen från Salem” blev Årets -bästa svenska kriminalroman 2013. I morgon kan du följa hans spännande fortsättning på berättelsen om polisen Leo Junker, när ”Den fallande detektiven” blir sommar-följetong i DN Kultur.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Koenigsegg: Jag kör fortfarande min Saab

Christian von Koenigsegg har bara en sak kvar efter äventyret i Trollhättan - sin Saab 9-5:a. Och han ångrar inte att han hoppade av..

Skånskan - 23 mar 17 kl. 14:36

Cyklande tjuv i farten

YSTAD ERWP.fif(1)En cyklande tjuv ryckte åt sig i bara farten en ryggväska från en 17-åring som kom gående på Apgränden klockan 7.40 i torsdags.

Jönköpingsnytt - 31 mar 17 kl. 18:00

Oscar Sundh: ”Bara final som gäller”

Malmö Redhawks är slutspelets stora överraskning så här långt.
Efter att ha slagit ut Luleå i åttondelsfinalen fortsatte man av bara farten med att se till att seriesegrande Växjö åkte ut i kvartsfinal.
Nu väntar semifinal, med HV71 som motståndare..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Telenorchef kritisk mot Telia-affär

Efter dagens nyhet om att Telia har fått grönt ljus för köpet av TV ser Telenor problem med för få aktörer på TV-marknaden. Företagets TV-chef menar att det kan krympa möjligheterna till streaming.  Telias köp av Bonnier Broadcasting, som äger TV 4 och C More, godkändes idag av EU, men det finns ett antal villkor som ska följas för att affären ska slutföras.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Formel 1 styr mot koldioxidneutralt

Allt inom Formel 1-cirkusen ska bli miljövänligare. Till 2030 är tanken att sporten ska bli helt koldioxidneutral. Det är BBC som skriver om initiativet från Formel 1 som tagit tolv månader att arbeta fram.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Gröna Lund får stöd av kungen i byggestvist

Nöjesparken Gröna Lund på Djurgården har länge velat bygga ut verksamheten. Planerna har mött motstånd från aktörer och intressegrupper i området, men nu får man stöd från oväntat håll. Det rapporterar Expressen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Bekräftat: EU godkänner Telia-köp

Vid lunchtid bekräftades att EU-kommissionen har godkänt köpet av Bonnier Broadcasting. Telia får genomföra det omtalade köpet och som en konsekvens har Telia-aktierna stigit under dagen.  EU-kommissionen har de senaste månaderna gjort en grundlig granskning kring om Telias köp av Bonnier-gruppen, som bland annat äger TV4 och C More, utgör hinder i konkurrensförhållandena i Sverige.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Tillverkningsföretag nobbas ofta banklån

Nästan vart femte företag klagar på svårigheter att finansiera sina investeringar. Det här konstaterar ekonomen Johan Kreicsbergs och hans kollega Violeta Juks på Svenskt Näringsliv som enligt Dagens Nyheter granskat bankerna lånemodell och även sett att statistiken på området inte ger hela sanningen av hur det ser ut. Nästan vart femte företag, 18 procent, uppger att de har svårt att få bankerna att finansiera deras investeringar med lån.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Nissans resultat kraschar – biljätten sänker prognos

Japanska Nissan Motors rörelseresultat i räkenskapsårets andra kvartal föll med hela 70,4 procent och var sämre än väntat. Det medför att bolaget sänker prognosen för hela året. Bolaget räknar nu med att rörelseresultatet för året blir 150 miljarder yen, mot tidigare 230 miljarder yen.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Förlusten ökar för svenska uppstickaren

Ljudbokstjänsten Storytel redovisar ökande intäkter och högre förlust i tredje kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol. Nettoomsättningen steg med 31,6 procent till 491,3 miljoner kronor (373,2). Ebitda-resultat blev -65,8 miljoner kronor (-43,5).

Dagens PS - 9 timmar sedan

Vegetarisk burgare bär frukt för storkedjan

Hamburgarkedjan Burger King ska lansera sin vegetariska hamburgare i ett mer än 20-tal europeiska länder, rapporterar CNBC. Bolaget var redan tidigare i år ute med att lansera Rebel Whopper och den köttlösa smörgåsmackan Rebel Chicken King i Sverige. Den nu betydligt större satsningen kommer att se Rebel Whopper göras tillgänglig vid fler än 2.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Så många drömmer om eget företag

Var tredje svensk när drömmen men hinder på vägen stoppar många, enligt rapport. Visma har låtit genomföra undersökningen med hjälp av Sifo, som visar att var tredje svensk drömmer om att starta eget företag. Två vanliga orsaker till att drömmen aldrig förverkligas är emellertid ekonomisk otrygghet och svårigheter att få fram startkapital, framgår det.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Arbetskraftsinvandring stramas åt?

”Det är bråttom, särskilt när  konjunkturen vänder, att ta tag i det här”. Det säger Muf:s ordförande Benjamin Dousa till Dagens Industri (obs, inloggning krävs), som uppger att arbetskraftsinvandringen utanför EU nu angrips politiskt. Antalet beviljade ansökningar om arbetstillstånd i Sverige är mellan januari och oktober i år mer än dubbelt så många som asylansökningarna, enligt Di, och från fackligt håll är arbetskraftsinvandringen hårt kritserad medan näringslivet gillar den.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.