PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 November, 09:25

PrivataAffärer - 06 nov 19 kl. 14:49

Indien vinnare på handelskrigetUtvecklingen för Tata Steel i det senaste delåret kan tyckas förvånande då bolaget så sent som i februari gick i främsta ledet och pressade den indiska regeringen att på sitt håll höja importtullar för att stävja inflödet av billigt stål från Sydostasien, något som vållat drastiskt försämrade omständigheter för landets stålindustri. En fördjupning i den amerikansk-kinesiska handelskonflikten kan dock ha vägt över till det indiska stålets förmån, något som belyses i en studie som publicerades av FN:s handelsorgan UNCTAD på tisdagen. Nettoeffekt 755 miljoner dollar Enligt studien fick Indien en positiv nettoeffekt på 755 miljoner dollar av tullhöjningarna som USA och Kina satt upp mot respektive export. Indiens vinst i sammanhanget har särskilt bestått i ök
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Tata Steel, Sydostasien, FN, UNCTAD, Enligt, Indien, USA, Kina, Taiwan, EU, Analysen, Pamela Coke Hamilton, De, Alessandro Nicita

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Indien, vinnare, handelskriget
PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 06:00

Goldman Sachs sänker Indien – trots All Time High

Goldman Sachs analytiker tror på en potentiell inbromsning i  indisk ekonomi. I en rapport daterad den 16 september skriver Goldman Sachs att huvudorsakerna till den pessimistiska prognosen är de höga värderingarna i kombination med motvind från flera olika makrofaktorer. Till det ska läggas att valet i mars innebär en viss risk för ekonomin.

GöteborgsPosten - 21 maj 19 kl. 08:05

Vitlöksodlare vinnare i handelskriget

Handelskriget mellan USA och Kina med tillhörande tullar har fått oväntade vinnare..

GöteborgsPosten - 21 maj 19 kl. 08:05

Vitlöksodlare vinnare i handelskriget

Handelskriget mellan USA och Kina med tillhörande tullar har fått oväntade vinnare..

YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

Dagens PS - 16 okt 17 kl. 14:36

Amazon jätteinvesterar i Indien

Amazon har gjort en investering på strax över 250 miljoner dollar i landet. Det motsvarar två miljarder kronor och investeringen gör i techjättens indiska verksamhet Amazon Seller Services. Investeringen offentliggjordes i inskickade dokument och följer upp en tidigare kapitalinjektion på 260 miljoner dollar i juli.

DI - 16 aug 19 kl. 05:56

Svenska miljardmarknaden kan bli vinnare på handelskriget

Handelskriget mellan USA och Kina kan gynna den svenska solcellsmarknaden. Bland annat kan hotande prishöjningar på grund av den svaga kronan undvikas. .

DI - 08 feb 19 kl. 12:36

Ny front i handelskriget – USA överväger att dra in handelsstatus för Indien

USA överväger att dra in en viktig handelskoncession till Indien enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters. Därmed skulle indisk export till USA för 5,6 miljarder dollar kunna utsättas för tullar..

Dagens PS - 02 aug 19 kl. 15:21

Handelskriget trappas upp – allt det senaste

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Kina: Vi kommer slå tillbaka mot nya tullar
Kina kommer att vidta motåtgärder om USA går vidare med de nya tullarna för kinesisk import. Det sade en talesperson för Kinas utrikesdepartement på fredagen.

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 08:41

Kina ska lindra effekter av handelskriget

Kina kommer att tillkännage nya åtgärder som ska lätta på de negativa effekterna av handelskriget. Det uppgav Hu Xijin, chefsredaktör på Global Times, på Twitter rapporterar Bloomberg News. ”Baserat på vad jag vet kommer Kina att införa viktiga åtgärder som ska lätta på de negativa effekterna av handelskriget.

Cornucopia - 22 jun 18 kl. 11:19

EU går vidare med handelskriget mot USA

EU-kommissionen gick igår vidare med att sälla sig till USA och Donald Trump med att kasta grus i det ekonomiska maskineriet, genom att införa "balanserande åtgärder", dvs strafftullar mot USA. Handelskriget går alltså vidare och politikerna gör sitt bästa för att skynda på lågkonjunkturens ankomst.
EU-kommissionär Cecilia Malmström (L).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

En ny köprek bland analyserna

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Nent till köp från behåll. Riktkursen höjs till 360 från 245 kr. Det framgår av ett morgonbrev från Swedbank som Kepler samarbetar med inom aktieanalys.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Alternativ utanför börsen: här är företaget som skapat en samlingsplats för investerare

Vid årsskiftet 2017/2018 startades bolaget Bammer. Efter att Magnus Wikström och Terry Hobbs vägar korsades bestämde de sig direkt för att utgå ifrån vad som anses bra för investeraren. Därför ställde de sig frågan: Hur kan man ta in det bästa från den internationella marknaden till den svenska?

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Ökad vinst för Ferronordic

Ferronordic redovisar ett resultat efter skatt på 74 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (61). Resultatet per stamaktie uppgick till 5:09 kronor (4:17). Rörelseresultatet blev 109 miljoner kronor (80) och rörelsemarginalen var 11,3 procent (10,1).

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Carnegie: Omsorgsbolaget har uppsida på över 60 procent

Vård- och omsorgsbolagen på Stockholmsbörsen har en sak gemensamt. De verkar i en konjunkturokänslig bransch och rider på långsiktiga marknadstrender. ”Demografin där allt fler blir äldre, inte minst när den stora 40-talistgenerationen nu närmar sig 80-årsstrecket, har skapat ett stort strukturellt behov av privata vårdgivare”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Kommitté: Säg nej till budet på Hembla

Vid en bedömning av uppköpserbjudandet anser kommittén att erbjudandet inte reflekterar Hemblas tillväxtmöjligheter och värde. Mot denna bakgrund och utifrån nuvarande marknads- och ränteläge, rekommenderar kommittén därför enhälligt Hemblas aktieägare att inte acceptera erbjudandet. Bedömningen grundar sig delvis på Handelsbankens värderingsutlåtande.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Uppgifter: Volvo överväger slopa extrautdelning

”Väljer Volvo att inte lämna samma extrautdelning som i fjol går aktieägarna miste om 10 miljarder kr”, skriver Dagens industri.  .

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Pictet: Allt ljus på tillväxtländerna

Pictet beräknar att tillväxtländernas ekonomier växer med 4 procent i år, vilket är långt mer än i de utvecklade länderna. Företagen i tillväxtländerna förväntas dessutom öka sina vinster med 14 procent under samma period, och ännu större ökning om dollarn försvagas ytterligare. Övervikt tillväxtländer Pictet har därför uppgraderat aktier i tillväxtländer till övervikt, skriver chefsstrategen Luca Paolini i månadens Barometer.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

SHB: Konjunkturen avgör bopriserna

Hushållen väntas dock allt mer ta in att låga räntor är här för att stanna, och skruva ned sina ränteförväntningar, vilket delvis kan få samma effekter som en faktisk räntesänkning. Detta motverkas dock av ett fortsatt historiskt högt bostadsbyggande och prisdämpande kreditrestriktioner. Det säger Johan Löf, seniorekonom vid Handelsbanken, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

SHB spår sänkt utdelning för Swedbank efter penningtvättshärvan

Handelsbanken har höjt sin prognos för Swedbanks kostnader relaterade till penningtvättsproblemen för 2020 och samtidigt sänkt sitt estimat vad gäller utdelning för 2019 till 5 kronor per aktie, en nivå Bloomberg ställer mot ett konsensus om 8:70 kronor. Riktkursen justeras ned med 10 kronor till 135 kronor och Handelsbanken upprepar sin behållrekommendation för aktien. Swedbank handlas kring 126 kronor på torsdagsförmiddagen.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Pareto: Robotklipparen driver Husqvarnas tillväxt

Pareto pekar på att Husqvarnas fortsatta utträde ur viss lågmarginalverksamhet kommer att hämma försäljningstillväxten nästa år. Analyshuset förväntar sig dock att den underliggande organiska försäljningstillväxten landar inom intervallet 3,9-4,6 procent de kommande två åren, kombinerat med förbättrade marginaler. Riktkursen för Husqvarna, enligt Paretos styckesvärdering (sum-of-the-parts), är satt till 90 kr vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.