Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 November, 06:49

Dagens PS - 06 nov 19 kl. 14:42

Danska städjätten underpresterar — aktien rasarDanska ISS skall genomföra besparingar på 400 miljoner danska kronor vilket kommer innebära uppsägningar. Det uppger vd Jeff Gravenhurst till danska TV 2. ISS är Nordens största städ- och serviceföretag och har över 7.000 anställda i Sverige. Hur många anställda som blir av med jobbet avslöjas emellertid inte.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
ISS, Jeff Gravenhurst, TV, Nordens, Sverige, Köpenhamnsbörsen, Danska, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danska, städjätten, underpresterar, aktien, rasar
DI - 14 aug 19 kl. 07:52

Lägre vinst för danska läkemedelsjätten

Danska läkemedelsbolaget Lundbeck redovisar ett rörelseresultat på 1.105 miljoner danska kronor för det andra kvartalet 2019, mot 1.350 miljoner danska kronor under motsvarande period i fjol.

Realtid - 16 jan 18 kl. 10:16

Per Johansson blir Nordenchef för danska it-jätten KMD

Svensken Per Johansson har utsetts till Nordenchef för danska it-koncernen KMD med uppdraget att öka KMD:s fokus på finanssektorn..

Dagens PS - 08 jun 18 kl. 07:50

Danska börsjätten kan sparka upp till 3.000

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk arbetar för fullt med detaljerna i en plan som kan innebära att upp emot 3.000 anställda får lämna. Det uppger flera källor till Børsen.

DI - 13 sep 19 kl. 09:38

Ikea gör miljardaffär med danska börsjätten

Ikeas ägarbolag Ingka Group kommer att köpa en 80-procentig andel i sju rumänska vindkraftverk från den danska….

SvD - 31 aug 16 kl. 09:17

Småsparare fiskar: Här är aktien som köptes mest

Privatspararnas handel på börsen ökade med 19 procent i augusti jämfört med samma månad i fjol, enligt nätmäklaren Avanza. Mer än en tredjedel av månadens köp gick till att köpa aktier i den danska läkemedelsjätten Novo Nordisk..

DI - 30 sep 14 kl. 15:22

Danska superbolaget ska upp ännu mer

Nordens dyraste företag, den danska läkemedelsjätten Novo Nordisk, är värt över 900 miljarder kronor. Ägarna har fått en avkastning på 1.600 procent.

Expressen - 10 mar 16 kl. 12:10

Nu gör klädjätten matchställ med hijab

Nu inför danska klädjätten Hummel ett matchställ med hijab. På hemsidan meddelar företaget att "Lanseringen av Afghanistans nationella lagtröja är ännu ett stort steg i vårt varumärkes mål att förändra världen genom sport.".

PrivataAffärer - 28 okt 16 kl. 11:26

Läkemedelsjätten rasar efter rapport

Den danska läkemedelsjätten Novo Nordisk, Nordens största bolag, rasade på Köpenhamnsbörsen efter att rapporten för det tredje kvartalet hade släppts på fredagsmorgonen....

Nyan - 18 sep 17 kl. 17:00

Möbeljätten fick näringsrätt

Aktiebolaget Jysk Oy har beviljats näringsrätt i landskapet för försäljning av hemtextilier och möbler. Dotterbolaget till den danska möbejätten Jysk bygger en affärslokal väster om Nya godbyvägen mittemot Träningsverket. Bygget blir en ”retail park” där flera affärer med egna ingångar länkas ihop i en större byggnad.

DI - 10 dec 18 kl. 08:32

Städjätten ISS byter strategi – säljer verksamhet med 100.000 anställda

Den danska städjätten ISS, med nästan en halv miljon anställda varav 7.500 i Sverige, presenterar en ny strategi snart fem år efter EQT:s notering. Verksamhet i 13 länder med 100.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Nu blir städprofilen varumärke

Författarinnan, tv-programledaren och städgurun Marie Kondo lanserar nu sitt eget hemprylsmärke Konmari via sin webbshop. Hon kan hitta kunder bland dem som gillar hennes minimalistiska stil, men vissa är kritiska till vad de ser som hyckleri.  Marie Kondo förde 2014 en minimalistisk japansk städkultur till västvärlden i och med boken ”Konsten att städa”.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Expert till Norewegians nya vd: Ha Norden-fokus

Styrelsen i Norwegian har nu utsett norrmannen Jacob Schram till ny vd med tillträde den 1 januari 2020. Det innebär att Geir Karlsen vid samma tidpunkt återgår till sin roll som finanschef och vice vd. Till norska E24 säger analyschefen för norska investmentbanken Norne Securities Karl Johan Molnes att Schram och Norwegian bör närma sig Ving.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Expert tonar ner Swedbank-avslöjande

Branschens reaktion på Uppdrag Gransknings program om Swedbanks misstänkta sanktionsbrott är avmattad, säger en expert till Dagens Industri. ”Var det inte mer än så här?”, beskriver han att den generella synen som och menar att programmets fokus på sanktionsbrott kan vara anledningen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Sveriges katastrofhjälp lider av kronfallet

I takt med att kronan försvagas räcker Sveriges bistånd till allt mindre hjälp för människor i nöd. Stora biståndsprojekt riskerar att krympa – eller i värsta fall ställas in. Det skriver Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 18 timmar sedan

LO sågar Januariavtalet – kräver miljardersättning

Att LO varit kritiska till Januariavtalet är ingen hemlighet. Nu vill de se ekonomiska bidrag för att täcka upp för det som enligt LO gått förlorat. LO anser att överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna har skadat LO:s medlemmar.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Swedbanks öde – kan få miljardböter

Uppdrag gransknings uppgifter om att Swedbank brutit mot amerikanska sanktionsbestämmelser kan medföra saftiga böter men i värsta fall leda till att banken stoppas från dollarhandel. Det uppger advokaten Peter Utterström, export på antikorruption och regelefterlevnad, i en intervju med Dagens Nyheter. Han säger att brott mot sanktioner är betydligt värre än vid penningtvättslagar.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Riksbanken: Ökade risker för finansiella stabiliteten

Riskerna för den finansiella stabiliteten i Sverige har ökat något sedan i våras. Den bedömningen gör Riksbanken. Centralbanken pekar på att avmattningen i världsekonomin pressat ned ränteförväntningarna.

Dagens PS - 20 timmar sedan

FI får intern kritik för penningtvättstillsyn

Finansinspektionens penningtvättstillsyn har inte fungerat tillfredsställande enligt myndighetens internrevision. Det skriver Dagens industri som fått ta del av granskningen. De sex granskningsområden som internrevisionen gått igenom har slutat med att fyra fått omdömet ”bör förbättras” medan två andra anses som ”otillräcklig”.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Livsmedelsjätte investerar 320 miljoner i havrekvarn

Finska livsmedelskoncernen Fazer satsar på sin havrekvarnsverksamhet och ska nu fördubbla kapaciteten i både Lidköping och finska Lahti. Totalt ska 320 miljoner kronor investeras i kvarnverksamheten varav cirka 160 miljoner kronor i Lidköping. ”Internationell efterfrågan på havre ökar snabbt och med denna strategiska investering vill Fazer bli den ledande aktören inom växtbaserad mat i Norra Europa”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Guide till julens bästa smarta högtalare

Dagens techbrief innehåller bland annat Audis nya elbil, julens bästa smarta högtalare samt det senaste kring Ubers dödskrasch förra året. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Audi avtäcker sin andra elbil: E-Tron Sportback Vid bilmässan i Los Angeles visar Audi upp den andra elbilen i märkets satsning, efter förra årets E-Tron SUV.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.