Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 21 November, 17:50

Affärsvärlden - 06 nov 19 kl. 14:33

De största vinnarna på handelskriget



En färsk FN-studie tar fasta på de stora vinnarna på tullkriget mellan USA och Kina..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
FN, USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De största vinnarna, handelskriget
PrivataAffärer - 06 nov 19 kl. 14:49

Indien vinnare på handelskriget

Utvecklingen för Tata Steel i det senaste delåret kan tyckas förvånande då bolaget så sent som i februari gick i främsta ledet och pressade den indiska regeringen att på sitt håll höja importtullar för att stävja inflödet av billigt stål från Sydostasien, något som vållat drastiskt försämrade omständigheter för landets stålindustri. En fördjupning i den amerikansk-kinesiska handelskonflikten kan dock ha vägt över till det indiska stålets förmån, något som belyses i en studie som publicerades av FN:s handelsorgan UNCTAD på tisdagen. Nettoeffekt 755 miljoner dollar Enligt studien fick Indien en positiv nettoeffekt på 755 miljoner dollar av tullhöjningarna som USA och Kina satt upp mot respektive export.

DI - 12 sep 19 kl. 22:04

Lågprisbjässen håvar in på handelskriget – analytiker spår fortsatt rally

Varuhuskedjan Target tillhör vinnarna på New York-börsen i år. Trots den beryktade ”butiksdöden” och handelskonflikten….

Dagens PS - 02 aug 19 kl. 15:21

Handelskriget trappas upp – allt det senaste

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Kina: Vi kommer slå tillbaka mot nya tullar
Kina kommer att vidta motåtgärder om USA går vidare med de nya tullarna för kinesisk import. Det sade en talesperson för Kinas utrikesdepartement på fredagen.

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 08:41

Kina ska lindra effekter av handelskriget

Kina kommer att tillkännage nya åtgärder som ska lätta på de negativa effekterna av handelskriget. Det uppgav Hu Xijin, chefsredaktör på Global Times, på Twitter rapporterar Bloomberg News. ”Baserat på vad jag vet kommer Kina att införa viktiga åtgärder som ska lätta på de negativa effekterna av handelskriget.

Cornucopia - 22 jun 18 kl. 11:19

EU går vidare med handelskriget mot USA

EU-kommissionen gick igår vidare med att sälla sig till USA och Donald Trump med att kasta grus i det ekonomiska maskineriet, genom att införa "balanserande åtgärder", dvs strafftullar mot USA. Handelskriget går alltså vidare och politikerna gör sitt bästa för att skynda på lågkonjunkturens ankomst.
EU-kommissionär Cecilia Malmström (L).

DI - 21 maj 18 kl. 05:36

Experten: "Handelskriget är inte över"

HONGKONG. USA och Kinas överenskommelse att pausa handelskriget lyfter börserna i Asien. Men bedömare säger till Di att handelskriget är långt från över..

DI - 17 jul 18 kl. 17:15

IMF: Handelskriget hotar ge en hård smäll för världsekonomin

Tusentals miljarder kan förloras fram till 2020 om handelskriget fördjupas ytterligare, varnar Internationella Valutafonden, IMF. "Handelskriget kan stoppa återhämtningen och skada tillväxten på medellång sikt, både genom direkt påverkan och genom att skapa osäkerhet på marknaderna", skriver IMF. .

SVT - 22 maj 19 kl. 03:07

Skojättarnas vädjan till Trump: Avsluta handelskriget mot Kina

Några av världens största företag som gör skor vädjar i ett brev till USA:s president Donald Trump att avsluta handelskriget mot Kina. De säger att handelskriget kan få förödande konsekvenser för konsumenter..

PrivataAffärer - 04 jun 19 kl. 12:45

Här är länderna som gynnas av handelskriget

Enligt Nomuras rapport, som CNBC läst, så har det senaste årets tullbråk mellan de två ekonomiska stormakterna gjort att länderna dragit ner på handeln mellan varandra när det gäller vissa varor. I stället har man vänt sig till andra länder för att köpa liknande produkter för att på så sätt slippa tullar. USA har bland annat vänt sig till Vietnam och Taiwan för elektronik, kontorsapparater, möbler och reseattiraljer.

Dagens PS - 01 nov 19 kl. 08:26

Handelskriget dämpade börshumöret i NY

New York-börserna noterade måttliga nedgångar på torsdagen. Fokus riktades mot rapportsäsongen och utvecklingen i handelskriget mellan USA och Kina. På den breda marknaden sjönk S&P 500-index med 0,30 procent till 3 037,56.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Odd Molly rusar på börsen

Aktien har stigit kraftigt de senaste dagarna efter beskedet om en omdaning av bolaget och fortsatte upp 10 procent på torsdagen..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Addtech faller efter utebliven dataintrångsuppdatering

Teknikhandelskoncernen Addtech föll i torsdagsförmiddagens handel på Stockholmsbörsen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

USA-terminerna vänder till plus

Positiva tullsignaler bidrog till att terminerna för de amerikanska börserna vände från att ha handlats strax under nollan till att visa marginella uppgångar inför torsdagens officiella öppning..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Danske Banks globala valutachef får gå

Danske Banks globala valutachef, svenske Niklas Karlsson, får gå efter 19 år i banken, enligt ett uttalande för Reuters..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Handelsbanken: Så påverkar arbetslösheten bopriserna

Avgörande för bostadspriserna utveckling de närmaste åren blir konjunkturen. Räntorna lär förbli ganska oförändrade, efter att Riksbanken höjer reporäntan i december. Det säger Johan Löf, seniorekonom vid Handelsbanken, till Nyhetsbyrån Direkt.

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

H&M mot strömmen på börsen

Stockholmsbörsen handlades efter lunch på torsdagen stabilt på nivåer klart under nollstrecket..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Charles Schwab kan vara på väg att köpa TD Ameritrade

Den amerikanska nätmäklaren Charles Schwab för samtal om att köpa sektorkollegan TD Ameritrade, rapporterar CNBC..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Uppgifter: Volvo överväger att slopa extrautdelning

Lastbilstillverkaren Volvo överväger att slopa extrautdelningen vid vårens årsstämma och i stället införa ett stort återköpsprogram av egna aktier..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Vinten sjunker för Lundbergs

Investmentbolaget rapporterar en sjunkande vinst men stigande omsättning..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Selin populär bland fastighetsfonderna

När man lyfter på locket till de tio fastighetsfonder som förvaltas av nordiska firmor så hittar man en del innehav som är populära bland flera fonder. Det är uteslutande svenska aktier även om flera fonder placerar utanför norden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.