Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 13 November, 15:47

Affärsvärlden - 06 nov 19 kl. 14:12

Pareto: Nedgången i Africa Energy inte befogadDe tuffa förhållandena kring oljefyndigheten Brulpadda har varit kända sedan länge. Det skriver Pareto i en kommentar efter branschtidningen Upstream tidigare på onsdagen publicerat uppgifter om saken, en artikel som även refererats av Nyhetsbyrån Direkt..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Africa Energy, Brulpadda, Pareto, Upstream, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, Nedgångeni , Africa, Energyinte , befogad
PrivataAffärer - 06 nov 19 kl. 13:20

Pareto: Nedgången i Africa Energy inte motiverad

Uttalande om de tuffa meteorologi-oceaniska förhållandena i området kom till delar från Total och Pareto skriver att Total kan ha motiv att tona ned områdets attraktionskraft inför kommersiella förhandlingar och även med tanke på eventuella planer att utöka sin position i det geografiska området. Sammantaget tycker Pareto att nedgången i aktien inte är motiverad på grund av uppgifterna i Upstream och menar att nedgången bör ses som en möjlighet att gå in aktien. Pareto har sedan tidigare en köprekommendation på Africa Energy med riktkurs 3,10 kr.

DI - 01 mar 19 kl. 12:42

Pareto: Köpläge i Africa Energy efter oljefynd

Africa Energy släppte i natt resultatet för det fjärde kvartalet. Rapporten innehöll inga större uppdateringar konstaterar Pareto som samtidigt noterar en negativ kursreaktion efter rapporten. .

Affärsvärlden - 08 feb 19 kl. 12:34

Analyshus ser stor uppsida i Africa Energy

Pareto återupprepar sin köprekommendation för Africa Energy med en ny riktkurs..

PrivataAffärer - 16 aug 19 kl. 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier efter nedgången

Tanga-Tony: Hej Marcus, har du några aktier du tycker har blivit köpvärda i den senaste tidens nedgång? mvh Tony Marcus: Hej! Jag gillar SCA B, Stora Enso R och Hexagon efter kursnedgångarna.

Cornucopia - 08 jan 19 kl. 18:47

Samsung och LG vinstvarnar - Merril Lynch uppger största nedgången i bolagsprognosinex någonsin

Sydkoreanska Samsung och LG följer efter Apple och vinstvarnar på grund av trög försäljning av framför allt mobiltelefoner. Merril Lynch rapporterar största nedgången i vinstrevideringar hos börsbolag någonsin, eller i alla fall sedan man började med sitt Global Earnings Revisions Ratio-index 1988. Det ser ut som att lågkonjunkturen föga överraskande blir global.

DI - 07 apr 14 kl. 09:58

Stockholmsbörsen: Alfa Laval trotsar nedgången

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan med ett nedställ, sedan både asiatiska och amerikanska index tappat mark med teknologibolagen i spetsen för nedgångarna. I Stockholm var nedgången bred, med röda noteringar för alla sektorer..

Cornucopia - 16 okt 14 kl. 13:32

Största nedgången i OMXS30 under en månad sedan 2011

Nu är inte oktober månad över än, men än så länge är nedgången i OMXS30 den största inom samma kalendermånad sedan augusti 2011.
Augusti 2011 gick börsen, med återhämtningen efter USA-kreditnedvärderingskraschen, ca -13%. I oktober har den än så länge gått ca -11%.

DI - 08 dec 14 kl. 10:04

Stockholmsbörsen: Bankerna leder nedgången

Stockholmsbörsen inledde den nya veckan med mindre nedgångar i linje med de ledande Europabörserna. Bankerna gick i täten för nedgången. Bland de mindre bolagen noterades att Northland begär sig själva i konkurs efter att ha misslyckats med att skaffa ny finansiering av verksamheten..

YLE - 04 aug 15 kl. 10:12

Nedgången fortsätter för finlandssvenska församlingar

Stora församlingar klarar sig rätt bra, men många mindre är i kris. Nu söker församlingarna febrilt efter lösningar som inte skulle drabba själva verksamheten. Sakta men säkert har ekonomin försämrats i de finlandssvenska församlingarna under de senaste 5-6 åren.

Affärsvärlden - 24 sep 15 kl. 14:04

Cykliska bolag leder nedgången på börsen

Tilltagande nedgångar sågs på Stockholmsbörsen under torsdagseftermiddagen. De cykliska, konjunkturberoende, bolagen leder nedgången. H&M följde strömmen efter avgiven rapport..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Handelstvivel väntas tynga USA-börserna

De amerikanska börsterminerna handlades på minus inför onsdagens öppning i brist på framsteg i handelssamtalen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Google lanserar privatkonton i samarbete med Citigroup

Silicon Valley-jätten Google avser inom kort att, tillsammans med bland annat Citigroup, lansera privatkonton..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Konsumentpriserna i USA stiger mer än väntat

Konsumentpriserna i USA steg 0,4 procent i oktober, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 1,8 procent..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Maersks tidigare vd tar klubban i Unilever

Danska Maersks och Carlsbergs tidigare vd Nils Andersen blir ordförande för Unilever..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Tullow Oil rasar efter beska Guyana-besked

Tullow Oil föll på onsdagen efter att bolaget flaggat för att två fyndigheter utanför Guyana innehåller tung olja med höga sulfithalter, vilket signalerar att projekten kan bli svåra att kommersialisera..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Stockholmsbörsen handlas nedåt

Stockholmsbörsen handlades efter lunchtid nedåt. Riktningen var densamma för de ledande Europabörserna. Cykliska bolag gick i täten för nedgången medan flera defensiva bolag gick mot strömmen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Flodén: Goda möjligheter göra finanspolitiken mer expansiv

Riksbankens möjligheter att göra penningpolitiken ännu mer expansiv är begränsade, medan det däremot finns goda möjligheter att göra finanspolitiken mer expansiv. Det sade vice riksbankschef Martin Flodén i ett tal på onsdagen, enligt ett förskrivet anförande..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

EQT uppges nära ta in miljarder i ny riskkapitalfond

Riskkapitalbolaget EQT uppges vara nära att ta in upp till 650 miljoner euro i sin senaste riskkapitalfond..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Analytiker tror på negativ tillväxt för Catena Media

Catena Medias rapport för det andra kvartalet var svagare än väntat på de flesta av resultaträkningens rader. Enligt ledningen ska dock det andra halvåret bli bättre och på måndag kommer ett första besked om så är fallet när kvartalsrapporten för det tredje kvartalet presenteras..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Analytiker: Så står sig Netflix gentemot Disney+

Under tisdagen lanserades streamingtjänsten Disney+, en i raden av nya konkurrenter för Netflix, men analytiker tror inte att konkurrensen kommer slå alltför hårt mot den redan etablerade jätten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.