Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 14 November, 20:26

Dagens PS - 06 nov 19 kl. 13:26

Sverige tjänar hundratals EU-miljarder



Sverige tjänar 300 miljarder kronor varje år på att befinna sig inom EU:s inre marknad. Mest tjänar Tyskland. Det är sajten Europaportalen som rapporterar om EU-kommissionens siffror för EU:s inre marknad gällande varor, tjänster, kapital och människor. Sverige tjänar 29,4 miljarder euro, motsvarande ungefär 300 miljarder kronor. Det är diskussionen kring medlemsavgifter som för med sig att EU-kommissionen vill propagera för hur mycket länderna faktiskt tjänar på sitt EU-medlemskap, enligt Europaportalen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
EU, Tyskland, Europaportalen, Sverige, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, tjänar, hundratals, EU-miljarder
Dagens PS - 04 jul 19 kl. 07:19

Nya siffror: Sverige tjänar 3,3 miljarder på Airbnb

Resor på Airbnb hade en uppskattad ekonomisk inverkan på mer än 100 miljarder dollar i de 30 länder där plattformen använts mest under 2018. Det skriver Airbnb i ett pressmeddelande där man lyfter en undersökning. För bara Sverige har resor med Airbnb genererat en uppskattad direkt ekonomisk inverkan på cirka 3,3 miljarder kronor – över 9 miljoner kronor per dag – beståendes av mer än 2,5 miljarder kronor som gäster har spenderat och cirka 753 miljoner kronor som värdarna har tjänat, under 2018.

Alliansfritt Sverige - 04 jun 14 kl. 20:23

Företagen tjänar 5,5 miljarder på fas 3

Sedan 2009 har fas 3-verksamheten blivit en miljardindustri. Dagens Arena skriver om företagen som tjänat pengar på att ha arbetslösa hos sig: 5000 kronor per deltagare och månad, för att "sysselsätta", nu tjänat totalt 5,5 miljarder på åtgärden. Detta trots att riksdagen röstade redan 2011 att sluta skicka arbetslösa till den hårt kritiserade åtgärden, ett beslut som regeringen alltså inte har följt.

HBL - 11 mar 15 kl. 16:03

Sverige lånar Ukraina 100 miljoner dollar

IMF har godkänt ett stort stödpaket till det krisande Ukraina. Samtidigt utlovar statsminister Stefan Löfven ett svenskt stöd på 100 miljoner dollar.Ovanpå kriget i östra Ukraina står landets folk nu inför ett ekonomiskt stålbad, med bland annat högre gas- och värmepriser och pensionsåtstramningar.

DI - 28 jun 13 kl. 10:38

Sverige tjänar allt mer på turisterna

Turismen i Sverige omsatte 275,5 miljarder kronor i fjol. Det var en ökning med nästan 5 procent jämfört med 2011, visar färska siffror från Tillväxtverket..

DN - 28 sep 15 kl. 09:02

Sverige lånar ut pengar för vapenköp

Sverige ska låna ut cirka två miljarder kronor till Brasilien – pengar som ska finansiera inköp av vapen från Israel, Tyskland och Sydafrika, rapporterar Ekot..

Cornucopia - 14 jan 18 kl. 14:30

222 miljarder kronor - Sveriges handelsunderskott varor och tjänster med EU senaste året

Det sprids alltjämt fake news att EU gynnar svensk utrikeshandel. Verkligheten är att vi har byggt upp enorma exportunderskott mot EU och de senaste tolv månaderna har en negativ handelsbalans med EU både inom varor och tjänster, för en total summa om ca 222 miljarder kronor. Med Brexit kommer tre av våra fyra största nettoexportmarknader att ligga utanför EU - ett EU som reser handelshinder mot omvärlden.

Cornucopia - 29 sep 16 kl. 09:39

Negativt handelsnetto - Sverige är inte längre ett exportland

Den socialdemokratiskt ledda regeringens arbetsmarknadspolitik fortsätter att skörda segrar. Sverige är inte längre ett exportland i spåren av nedlagda industrier och näringar som jordbruket, utan för första gången sedan 1982 är det rullande handelsnettot nu negativt. Sverige är inte längre en exportekonomi.

Dagens PS - 17 maj 18 kl. 13:13

Svensk-vd i pension med 2,5 miljarder i fickan

Arbetarsonen från Malmö krossar allt motstånd i den svenska löneligan på sin tron som vd för den amerikanska giganten 3M. Nu går han i pension och tar med sig en sanslös aktieportfölj på 2,5 miljarder kronor, rapporterar Dagens Industri. ”Hans ersättningar är svindlande med svenska mått mätt /…/ utom tävlan bland svenska toppchefer.

BT - 20 maj 13 kl. 13:08

Allt större klyftor i Sverige

En färsk undersökning från OECD visar hur inkomstklyftorna i Sverige ökat kraftigt. Och regeringen bär en stor skuld till utvecklingen, anser Krister Andersson, LO. En ny undersökning från OECD visar att inkomstklyftorna i Sverige har vuxit kraftigt sedan 1990-talet.

Alliansfritt Sverige - 04 sep 14 kl. 11:02

30 miljarder i välfärdsvinst – hur mycket oligarkerna fått är hemligt

Dagens ETC har gjort en granskning av hur vinsterna i välfärden ser ut. Enligt deras beräkningar har mer än 30 miljarder försvunnit som vinst under regeringen Reinfeldt. Hur mycket är det?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Tusks hårda Brexit-ord: ”Slutet på imperiet”

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk höll på onsdagen ett tal där han i kraftiga ordalag tog avstånd från Brexit. Han uttalade sitt stöd för remain-kampanjen och sa bland annat att han tror att Brexit är början på slutet för det brittiska imperiet.  I talet sa Donald Tusk att han tror att Storbritanniens roll på världsmarknaden kommer att minska avsevärt som en följd av det beräknade EU-utträdet: ”Storbritannien kommer att bli en outsider, en andra klassens aktör, medan det huvudsakliga kriget kommer att ske mellan Kina, USA och Europeiska Unionen, sa han i talet på Belgiska universitetet College of Europe.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Riksbanken dumpar ohållbara obligationer

Riksbanken har sålt statsobligationer från Australien och Kanada, meddelade vice riksbankschef Martin Flodén på onsdagen. En anledning till försäljningen är att man vill ta den svenska valutareserven i mer hållbar riktning. Men det finns fortfarande en stor skillnad på hur man behandlar inhemska och utländska statsobligationer
Den svenska valutareserven består bland annat av innehav i svenska och utländska statsobligationer.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Ändrar statistik efter jobbmissen

Efter statistikskandalen på Statistiska Centralbyrån (SCB) ändras nu arbetslöshetssiffrorna för september. Samtidigt presenteras också siffrorna för oktober. Sveriges arbetslöshet uppgick till 6,0 procent i oktober.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Tysklands BNP undvek väntad recession

Tysklands bruttonationalprodukt, BNP, ökade oväntat mätt som kvartalstakt i det tredje kvartalet. Ekonomerna hade räknat med att Europas största ekonomi skulle falla in i en teknisk recession. På årsbasis steg bruttonationalprodukten 0,5 procent (+0,4), att jämföra med analytikerkonsensus som väntade en ökning på 0,5 procent.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Oscar Properties tokrusar på börsen

Bostadsutvecklaren Oscar Properties handlas idag den 14 november exklusive teckningsrätt i nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Stamaktien var klockan 10.00 på onsdagen upp med 82 procent till 3,66 kronor senast betalt, justerat för den avskiljda teckningsrätten.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Klädjätten får ny kostym – byter namn

Samtliga MQ-butiker kommer nu att heta Marqet. Det ska också gå att sitta och jobba i butiken. MQ:s samtliga 119 butiker får det nya namnet.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Nederländerna kapar hastighetsgräns till 100

Nederländernas regering har beslutat om att införa en sänkning av hastighetsgränserna på landets motorvägar. Under dagtid kommer hastigheten ligga på 100 km/h istället för 130. Detta för att minska utsläppen av kväveoxid.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Daimler ska miljardspara inom Mercedes-Benz

Daimler planerar att spara över en miljard euro inom bilmärket Mercedes-Benz fram till slutet av 2022, enligt ett besked under kapitalmarknadsdagen. Nedskärningarna kommer att vara på personalsidan och omfatta även ledningen. Därutöver har bolaget initierat reduktioner primärt inom materialkostnader som borde hjälpa till att motverka den förväntade marginalförsämringen, uppges det.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Subway hoppas på räkmacka med burgarchef

Restaurangkedjan har den senaste tiden stängt flera butiker samtidigt som försäljningen minskar. Nu anställer man den före detta Burger King-chefen John Chidsey som ny vd, i hopp om att vända trenden. Det skriver New York Post.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Regeringen vill förbjuda konton: ”Lotteri”

Regeringen sätter ner foten kring konton som saknar inkomstgaranti. Nu vill regeringen se ett förbud. Inlåningsbolag erbjuder ofta konton med hög ränta som saknar insättningsgaranti om exempelvis företagen går omkull.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.