PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 13 November, 08:20

PrivataAffärer - 06 nov 19 kl. 13:00

Amundi: Brexitoron har gjort brittiska aktier billigare än europeiskaAmundis huvudscenario är nu att utträdesavtalet mellan EU och Storbritannien kommer att ratificeras och att en ”hård” brexit därmed kan undvikas. Därefter väntas en övergångsperiod där Storbritannien får tillgång till EU:s inre marknad åtminstone hela nästa år. En ratificering av utträdesavtalet väntas dock komma först efter nyvalet i december men då bara om Tories vinner, vilket opinionssiffrorna pekar på. Skulle något av oppositionspartierna vinna spår Amundi att det blir en ny folkomröstning om brexit. Men oavsett så är risken för en hård brexit numera försvinnande liten, menar Amundi.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
EU, Storbritannien, Tories, Amundi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amundi, Brexitoronhar gjort , brittiska, aktier, billigare, än, europeiska
Dagens PS - 18 maj 18 kl. 12:51

Rea på brittiska aktier – guldläge för dig?

Enligt medieuppgifter skrämmer brexit börsinvesterare. Samtidigt bäddar det för klipp. Affärsvärlden citerar The Telegraph, som berättar att brittiska aktier inte varit så billiga som nu sedan de två världskrigen.

Affärsvärlden - 13 jun 16 kl. 13:05

Deutsche Bank: Köp brittiska aktier

Är du övertygad om att en Brexit blir av? Ja då bör du omedelbart börja köpa på dig brittiska aktier enligt Deutsche Bank som i samma vända uppmanar till en försäljning av kontinentala aktier, skriver Financial Times..

PrivataAffärer - 08 jun 17 kl. 11:15

Pictet överviktar brittiska aktier

Glöm den gamla devisen ”sell in May and go away”. Det manar den schweiziska banken Pictet i sin månadsbarometer för juni. Slutsatsen är dessutom något förvånande – att övervikta brittiska aktier....

DI - 24 jun 18 kl. 13:27

Brittiska aktier trotsar brexit: "Köpläge"

Brittiska aktier har tagit alldeles för mycket stryk under brexitprocessen. Det anser Fidelitytoppen Matthew Jennings, som ser köpläge för bland annat landets banker..

PrivataAffärer - 22 jul 19 kl. 04:00

Storbank varnar för amerikanska aktier

I bankens Barometer för juli månad skriver chefsstrategen Luca Paolini att han inte tror att det blir någon omedelbar positiv reaktion på Wall Street på en eventuell räntesänkning i USA, eftersom den möjligheten redan har tagits i beaktande av marknaden. – Pictets modell indikerar att företagens resultat globalt kommer ligga på samma eller en lägre nivå det kommande året, att jämföra med konsensus som spår en tillväxt på 7 procent de kommande tolv månaderna, säger han. – Utsikten för europeiska aktier ser däremot positiv ut och de är billiga i relation till amerikanska aktier i enlighet med Pictets värderingsmodell.

DI - 12 dec 18 kl. 17:06

Analytiker: Dags köpa brittiska aktier

Osäkerheten om Storbritanniens brexitväg fortsätter. Det ger köpläge på Londonbörsen, enligt fondjätten Fidelity International. "Det finns möjligheter att köpa bra långsiktiga tillgångar med rabatterat pris", säger investeringschefen Matthew Jennings..

PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 07:07

Carnegie: Intressant läge för schweiziska aktier

– Zürich-börsen är världens åttonde största börs och utgör ca 2,6 procent av världsindex – klart större än svenska börsen, konstaterar hon i en kommentar publicerad på carnegie.se. Hon konstaterar att börsen i Zürich har klarat sig klart bättre än Stockholmsbörsen i den senaste tidens marknadsturbulens.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Storägare vill dumpa miljoner aktier i vårdbolag

Vårdbolaget Ambeas storägare Actor SCA har gett Carnegie och Nordea i uppdrag att sälja omkring 10 miljoner aktier. Actor kontrollerar cirka 47,5 miljoner aktier, motsvarande 50,2 procent av aktierna i Ambea. Priset i transaktionen kommer att fastställas via en accelererad book-building, enligt ett pressmeddelande.

DI - 04 feb 19 kl. 19:00

May vill dämpa brexitoron bland bolagsjättarnas

Den brittiska premiärministern Theresa May försöker dämpa brexitoron bland internationella företagsledare. Ett läckt brev visar hur biljätten Nissan, som slopat planer på en brittisk fabrik, fick brexitgarantier för flera år sedan..

DI - 21 mar 19 kl. 19:26

Brexitoron fortsätter att sänka pundet

Det brittiska pundet handlas ned kraftigt mot den amerikanska dollarn på torsdagskvällen. Oron stiger efter att ett utkast från EU indikerar att det brittiska parlamentet måste godkänna brexitavtalet för att utträdet ska kunna skjutas upp..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SBAB: Marknad för nyproducerade bostadsrätter mättad

Tittar man på enskilda kommuner ser det på sina håll också långt mer dramatiskt ut, med stora överskott av nyproducerade bostadsrätter. Det visar SBAB Booli Housing Market Index, ett nytt index som mäter balansen mellan utbud och efterfrågan på nyproduktion av bostäder. ”Totalt för Sverige ligger såväl bostadsrätter som villor och hyresrätter i ett spann som anger att det är en hyfsad balans.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Revansch för fonden som oftast gått sämst av alla

Det handlar om fonden Tundra Pakistan vars historiska utveckling ser minst sagt dyster ut. Det har förvisso gått att få avkastning om man tajmat tillfälliga bottnar. Men för den långsiktige spararen har det inte varit någon höjdare.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Blankningen i Fingerprint har ökat inför rapporten

Fingerprint har länge varit en av blankarnas favoritaktier på Stockholmsbörsen. Men i slutet av september stack Fingerprints kurs iväg uppåt i samband med att ett antal tunga insynspersoner, däribland ordförande Johan Carlström, fyllt på portföljerna med Fingerprintaktier. Då passade också flera blankare på att minska sina positioner och andelen blankade aktier minskade från 10,15 procent till 9,07 procent på några dagar.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Valutastrategen: Fem skäl till att kronan kan stärkas mot euron

Det är i SEB:s ”Ögat” som Hammer skriver att kronan ser ut att stå på mer stabil mark nu jämfört med ett par månader sedan. Bakom detta finns ett antal faktorer. För det första är det bara ett år till det amerikanska presidentvalet vilket ökar incitamenten för Trump att undvika en lågkonjunktur.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Klart: EU godkänner Telias köp av TV4

Telia erbjöd åtaganden, som kommissionen godkände efter en fördjupad granskning. Villkoren gäller under en tioårsperiod i Sverige och Finland. Telia måste erbjuda tillgång genom licenser, på icke-diskriminerande villkor, till det sammanslagna bolagets gratiskanaler och grundläggande betal-tv-kanaler, samt till betal-tv-kanaler med premiumsportinnehåll.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Trading Direkt: Oscar Properties och Storytel i fokus

Teknisk analys Tobbe Roséns val: S&P500, OMXS30, DAX, USD/SEK, GBP/SEK, EUR/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent). Tittarnas önskemål: Billerud Korsnäs, UPM Kymmene, SCA, Stora Enso, Rottneros, Metsä Board, Holmen, Canopy Growth, Duroc, Fabege, Iconovo, Kentima Hold, Midsona, Midway, Net Ent, Nobina, Sagax, SOBI, Tesla, Wise Group.  .

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Här är Swedbanks nya sektorfavoriter

Swedbanks sektorfavoriter innehåller favoritaktierna i respektive sektor. Analyserna görs av analyshuset Kepler Cheuvreux som samarbetar med Swedbank. Placeringshorisonten är 12 månader.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Morgan Stanley: Lägre produktion kan tynga Volvos marginal

Det menar investmentbanken, enligt ett referat från Bloomberg News. Morgan Stanley drar ned riktkursen till 130 kronor, från tidigare 135 kronor, samtidigt som rekommendationen undervikt upprepas, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen. Tredje kvartalets ”starka” resultat var troligen ”toppen innan det vänder nedåt”, menar Morgan Stanley och hänvisar till Volvos utveckling i tidigare marknadsnedgångar för lastbilar och anläggningsmaskiner.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Vinst för Oscar Properties efter Helix-försäljningen

Oscar Properties redovisar ett resultat efter skatt på 44,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-130). Rörelseresultatet blev 58 miljoner kronor (-103). ”Det positiva rörelseresultatet förklaras av vinster vid försäljningen av 50 procent av projektfastigheten Helix, som överstiger den negativa effekten av begränsad vinstavräkning och ökade produktionskostnader”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Här är tisdagens färska aktierekar

SEB Equities sänker sin rekommendation för Dometic till behåll från köp. Riktkursen är fortsatt 94 kr. Nordea Markets höjer riktkursen för SAS till 22 kr från 17 kr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.