Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 17 November, 13:34

Dagens PS - 06 nov 19 kl. 12:55

Ikea och H&M:s digitala sväng – investerar miljarderDe senaste åren har Ikea och H&M investerat miljarder i olika startups för att förnya sina verksamheter. Det gäller bland annat svenska Sellpy, tillverkare av ”smarta möbler” och gig-baserade heminstallationer.  De två svenska jättarnas steg ut i den digitala världen är bara inne i sin startfas, skriver Financial Times (kräver inloggning). Bara de tre senaste åren har Ikea spenderat över tre miljarder i olika startups, medan H&M genom åren har investerat över 500 miljoner i branschen. Ikea förklarar för tidningen att deras plan är att investera i fyra till fem startups per år framöver, plus att de även kommer att göra regelrätta upphandlingar av företag.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
 ikea, Sellpy, Financial Times, Ikea, Ingka, Taskrabbit, Ori Living, RetourMatras, Renewcell, Klarna, Brodin, VD, Ingvar Kamprads, Amazon, Ali Baba, Karl-Johan Persson, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikeaoch , H&M:s, digitala, sväng, investerar, miljarder
Dagensanalys.se - 28 feb 17 kl. 17:34

Världspremiär för virtuella IKEA kök

IKEA testar två nya appar för virtuell verklighet (VR) för planering och köp av kök, som ett led i att möta kunderna på nya sätt. Möjligheten för IKEA kunder att interaktivt och virtuellt gå runt i sitt nyplanerade kök erbjuds på fyra IKEA platser i världen, varav två av dem finns i Sverige. Testet startar idag.

Dagens PS - 06 nov 19 kl. 12:55

Ikea och H&M:s digitala sväng – miljardinvesterar

De senaste åren har Ikea och H&M investerat miljarder i olika startups för att förnya sina verksamheter. Det gäller bland annat svenska Sellpy, tillverkare av ”smarta möbler” och gig-baserade heminstallationer.  De två svenska jättarnas steg ut i den digitala världen är bara inne i sin startfas, skriver Financial Times (kräver inloggning).

Dagens PS - 28 sep 17 kl. 18:29

Ikea förvärvar amerikansk startup

Prislappen som möbeljätten betalar är okänd. Den svenska möbeljätten Ikea har förvärvat TaskRabbit som står bakom en marknadsplats för tjänster. Enligt uppgifter till Recode kommer TaskRabbit agera som ett fristående dotterbolag inom Ikea och vd Stacy Brown-Philpot och de övriga anställda kommer att jobba kvar som vanligt.

Dagens PS - 12 sep 17 kl. 11:00

Snilleblixt på semstern blev global Ikea-succé

”Det var en så pass bra idé att jag var säker på att någon annan redan hade gjort det, men så var det inte”, säger Lesley Pennington, grundare av populära Bemz. I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Dagensanalys.se - 09 jan 17 kl. 15:34

10 hetaste digitala trenderna 2017

Webbyrån Petra publicerar årligen en lista på de 10 viktigaste digitala affärstrenderna. Listan har fokus på de digitala trender som driver försäljning och positionerar företag på en allt mer konkurrensutsatt marknad. 2017 toppas listan av de allt större möjligheter som finns inom datadriven marknadsföring tätt följt av ett antal trender som styrs av ett starkt förändrat användarbeteende.

Dagensanalys.se - 21 mar 18 kl. 15:08

IKEA lanserar AR-app för Android

IKEA tar nu nästa steg i sin digitala omställning och lanserar idag en Androidversion av AR-appen IKEA Place. I september förra året lanserades AR-appen IKEA Place för Appleenheter. I appen kan man inspireras av och testa olika produkter, stilar och färger direkt i sitt hem.

Skånskan - 21 nov 18 kl. 11:44

Ikea sparar bort 7 500 tjänster

Ikea möblerar om rejält i sin organisation vilket innebär att 7 500 jobb försvinner globalt. I Sverige slår det hårdast mot Älmhult, Malmö och Helsingborg.Bakgrunden till det nya varslet är att Ikea lägger om mycket av sin handel från de traditionella butikerna till e-handel.

Dagensanalys.se - 06 mar 19 kl. 14:25

Ikea vill piffa till sovrummet – lanserar Kåma Sutra

Ikea har skapat den ultimata guiden för tillfredställelse i sovrummet, Kåma Sutra, där de föreslår olika inredningar som Doggy Style och Lotus Flower. Den nya onlinekatalogen Kåma Sutra är Ikeas första digitala kampanj sedan de meddelade att de skulle skicka ut färre papperskataloger. Onlinekatalogen erbjuder en rad olika inredningsförslag i sovrummet som bland annat The Climber, Lotus Flower och The Swedish Chair.

Cornucopia - 30 dec 14 kl. 15:43

Framtidens digitala bibliotek

"Ett hus utan ett bibliotek är inte ett hem, utan bara en bostad" - jagMitt favoritrum här i backstugans jordkällare eller torpet om man vill framstå som välbärgad är inte biljardrummet, utan biblioteket, tillika min arbetsplats. Frågan är bara om en månghundraårig tradition av privata bibliotek går mot sitt slut med E-bokens inträde. Eller kan man tänka sig en framtida ersättare för biblioteket i en digitaliserad värld?

Nyteknik - 15 nov 17 kl. 08:43

”På IKEA fick jag chansen att kickstarta min karriär”

Genom smarta digitala lösningar har IKEA blivit allt mer tillgängliga för sina kunder, jorden över. Bakom den digitala resan står ingenjörer, innovatörer och unga talanger – redo att möta behoven idag och imorgon..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 17:02

Audi får ny vd från BMW

Volkswagen-ägda Audi ska byta vd till våren. Det blir Markus Duesmann som efterträder Bram Schot den 1 april, enligt ett pressmeddelande. Duessmann har arbetet inom bilbranschen i nästan tre årtionden, senast som ansvarig för inköp på BMW.

Dagens PS - Igår: 16:40

Kina vill göra Aten till Europas handelshubb

Kinas president Xi Jinping var i veckan Aten och träffade grekiske statsministern Kyriakos Mitsotakis. Kina äger redan en majoritet i Greklands största hamn, och en ny satsning om 600 miljoner euro ska öka inflytandet. 2016 säkrade Kina en majoritetsandel i Greklands huvudhamn Piraeus, som ligger utanför Aten.

Dagens PS - Igår: 14:31

Techgiganter får skattesmäll i Italien

Italiens vice finansminister meddelade på fredagsmorgonen att landet kommer införa ny beskattning på globala nätjättar. Totalt kommer man att ta ut 3 procent i skatt från företagens omsättning per år. Skatten var med i ett budgetförslag från oktober och nu har alltså vice finansminister Antonio Misiani meddelat att den kommer att införas under nästa år, meddelar Reuters.

Dagens PS - I förrgår: 12:44

Långflyg till Australien slår nytt rekord

Under morgonen landade ett plan tillhörande Quantas i Sydney efter att ha genomfört världens längsta kommersiella flygning. Planet startade i London och flygningen tog över 19 timmar att genomföra. Det australiensiska flygbolaget satte på fredagen ett nytt rekord med den 17.

Dagens PS - I förrgår: 12:44

Rekordflight till Australien slår nytt rekord

Under morgonen landade ett plan tillhörande Quantas i Sydney efter att ha genomfört världens längsta kommersiella flygning. Planet startade i London och flygningen tog över 19 timmar att genomföra. Det australiensiska flygbolaget satte på fredagen ett nytt rekord med den 17.

Dagens PS - I förrgår: 11:17

Ingen succé för Apples tidningstjänst

Teknikjätten Apple fick in 200.000 prenumeranter till betaltjänsten Apple News+ de första två dagarna vid lanseringen i mars, men sedan dess har antalet varit runt den nivån. Det uppger källor med insyn till CNBC.

Dagens PS - I förrgår: 10:56

Elekta börsrasar efter sänkt prognos

Medicinteknikbolaget Elekta släpper preliminära siffror för räkenskapsårets andra kvartal som är lägre än väntat samt justerar prognosen för ebita-marginalen för helåret. Aktien rasar över 13 procent på beskedet. Elekta uppger att den underliggande verksamheten är fortsatt stark men valutor och försenade installationer har påverkat ebita negativt under kvartalet.

Dagens PS - I förrgår: 10:56

Elekta börsdagar efter sänkt prognos

Medicinteknikbolaget Elekta släpper preliminära siffror för räkenskapsårets andra kvartal som är lägre än väntat samt justerar prognosen för ebita-marginalen för helåret. Aktien rasar över 13 procent på beskedet. Elekta uppger att den underliggande verksamheten är fortsatt stark men valutor och försenade installationer har påverkat ebita negativt under kvartalet.

Dagens PS - I förrgår: 10:51

Rapport: Så ser resetrenden ut 2020

Nästa år lockar nya äventyr med resetips som baseras på tekniska algoritmer. Det uppger det digitala reseföretaget Booking.com utifrån en ny undersökning med över 22.

Dagens PS - I förrgår: 10:32

Morgan Johansson överlevde misstroendeomröstning

Justitieministern Morgan Johansson (S) klarar misstroendeomröstningen mot honom. I onsdags väckte Sverigedemokraterna en misstroendeförklaring mot justitieministern efter den senaste tidens våldsdåd i Malmö. Förtroendeomröstningen skedde i riksdagen i dag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.