Skånskan > Nyheter

Wednesday, 27 January, 20:46

Skånskan - 31 okt 19 kl. 16:10

Gastkramande läsningKultur Kultur- och nöjesredaktionen delar nu med sig av sina värsta skräckminnen och bästa skräcktips. Vågar du läsa?Pernilla Ekdahl
Skräckminne:
– När jag som barn hälsade på kusinerna i Dalsland och skulle titta på Hitchcocks Fåglarna, ensam i deras gillestuga. En ynka fågelflock på himlen räckte för att skrämma mig på flykt. Sedan dess tror jag faktiskt inte att jag sett filmen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Pernilla Ekdahl Skräckminne, Dalsland, Hitchcocks Fåglarna, Others, Alejandro Amenábar, Grace, Kidman, Fager, Things, Zandihn Skräckminne, Hajen, Dario Argento, Argento, Giorgio Armani, Fritz Lang, Langs, Reaper, Blue Öyster Cult, Öyster Cults, Halloween, Wedding Skräckminne, Bram Stokers Dracula, Lucy, Shining, Stanley Kubrick, Jack Nicholson, Elizabeth Kostovova, Kostova, Stokers, Dracula, George, Romero, Pennsylvania, Romeros, USA, Bretzer Skräckminne, Macbeth, Laibach, HP Lovecraft, The Dunwich Horror, Laibachs, Witchcraft Destroys Minds, Souls, Coven, Jefferson Airplanes, Church, Satans, Richard Donner, Damien Thorn, Stephen King, Richard Bachman, Stephen Kings, Raseri, Arborelius Skräckminne, Operation Klotty, SVT, Edgar Allan Poe, Johan Ajvide Lindqvist, Lindqvist, Jordan Peele, Chris, Altgård Skräckminne, Alien, Ridley Scott, Alienfilmer, Tony Musante, Fredric Browns, Det, David Croneberg, Elm Street, Nightmare, Wes Craven, Freddy Krueger

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gastkramande, läsning
SvD - 29 sep 15 kl. 08:15

Den osannolika flykten

Barfotaadvokaten Chen Guangcheng trotsade regimen och exponerade Kinas korrupta partipampar. Boken om hans liv är gastkramande läsning, och illustrerar hur girigheten bedrar visheten..

Dagens PS - 19 jun 18 kl. 10:51

Ledarkollen: Är en svensk medborgare värd mer?

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och återger det viktigaste. Idag handlar det om EU och företagen, om styret i Västra Götaland, om SD, om människosyn och om Italiens nya regering. EU och företagen En bra och seriös ledarsida förstår betydelsen av att varva inhemska texter med mer utåtblickande och dörfjupande sådana.

Sydsvenskan - 11 apr 15 kl. 04:00

Shakespeare i Iran

Nio av tio turkiska journalister säger sig numera bedriva någon form av självcensur, läser jag i en engelskspråkig turkisk tidning i en hotellobby i Kappadokien – en dyster påminnelse om hur effektivt president Erdogans repressiva statsapparat sipprar in i den enskilde journalistens medvetande och modifierar eller stryker formuleringar som kan uppfattas som kritik av regimens allt starkare krav på politisk och religiös konformism. Hemkommen öppnar jag det senaste numret av New York Review of Books och hittar omedelbart en artikel som berör samma dystra tema fast nu med anknytning till ett långt mera slutet och likriktat land. Den världsberömde amerikanske Shakespeareforskaren Stephen Greenblatt berättar att han i fjol blev inbjuden att vara huvudtalare vid den första irans

BT - 03 jun 13 kl. 10:23

"Jag längtar redan efter nästa nummer av Granta"

Så mycket bra läsning av så många olika författare på ett och samma ställe. Jag blir smått lycklig när jag läser det första svenska numret av Granta. Granta är en sån där känd utländsk litterär tidskrift som en hör talas om men aldrig läser, i alla fall inte jag.

Sydsvenskan - 30 sep 13 kl. 06:30

LB07 kunde inte hämta sig efter chockstart

LB07 lever farligt i bottenstriden i fotbollens division 1. Som väntat lyckades inte LB07 rubba serieledande Husqvarna på bortaplan. Vinst för topplaget med 3?

Sydsvenskan - 30 sep 13 kl. 06:30

LB07 förlorade igen

LB07 lever farligt i bottenstriden i fotbollens division 1. Som väntat lyckades inte LB07 rubba serieledande Husqvarna på bortaplan. Vinst för topplaget med 3?

Sydsvenskan - 20 maj 15 kl. 04:00

En privatlivets revolutionär

Den tidigare så utskällda sjuttiotalslitteraturen har fått ett uppsving de senaste åren. 2013 kom Beata Arnborgs fina biografi om Kerstin Thorvall, förra året utgavs Suzanne Brøggers klassiker ”Creme fraiche” i nyöversättning och Ebba Witt-Brattström visade i sin personligt anlagda litteraturhistoria ”Stå i bredd” att sjuttiotalet rymde mycket mer än socialrealism och ideologisk korrekthet: en ny sorts kvinna trädde fram i litteraturen och tog kontroll över sitt liv och sin sexualitet, samtidigt som en färsk manstyp anades som drömde om ”befrielse från könskriget”, menade Witt-Brattström. Förra året utkom också Louise Zeuthens ”Kruka”, den första biografin om Suzanne Brøgger, som nu föreligger i svensk översättning.

E24 - 22 jun 15 kl. 23:49

Greklandsavtal äntligen i sikte

Alexis Tsipras kommer att skriva på ett avtal om fler sparreformer, och Greklands långivare kommer därmed att gå med på en förlängning av det krislån som den grekiska regeringen desperat behöver för att kunna betala ut pensioner, löner och ett innestående lån till IMF. Toppmötet i Bryssel kan ha berett vägen för en lösning på det gastkramande Greklandsdramat..

Skånskan - 12 dec 18 kl. 07:00

Bästa tipsen för en god kulturjul

Som vanligt passar kultur - och nöjesredaktionens medarbetare på att tipsa om julklappar som vi själva gärna ger bort - eller kanske önskar oss.Här finns allt från begagnat och årets bästa deckare till en skrämmande scenupplevelse, en trio Kate Bush, en ALMA-vinnare och en blockflöjt?
God Jul!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.