SR > Kultur

Monday, 18 November, 12:24

SR - 24 okt 19 kl. 07:30

"Omöjligt att inte jämföra Silvia Avallone med Elena Ferrante"RECENSION: Italienska Silvia Avallone är Sverigeaktuell med sin tredje roman, "Där livet är fullkomligt"..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Silvia Avallone, Elena Ferrante, Recension, Sverigeaktuell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omöjligtatt inte , jämföra, Silvia, Avallonemed , Elena, Ferrante
Expressen - 10 apr 15 kl. 22:11

Kungen och Silvia besökte Kolmården

Kungen och Silvia besökte på fredagen Kolmårdens djurpark. På programmet stod ett besök hos elefanterna Bua och Sanoi, som kungen fick i gåva av den thailändske kungen 2004. Detta var det andra offentliga framträdandet för drottning Silvia sedan hon för en dryg månad sedan skadade axeln i en skidolycka.

YLE - 07 nov 13 kl. 04:47

Vänsterförbundet oense - Modig vägrar kommentera avgång

Fyra av Vänsterförbundets nio ordinarie fullmäktigeledamöter i Helsingfors motsätter sig budgetöverenskommelsen för nästa år. Gruppens tidigare ordförande Silvia Modig beslöt därför i slutskedet av budgetförhandlingarna att avgå eftersom hon inte ansåg sig ha gruppens stöd. Eija Loukoila kommer nu att ta över som ordförande, men bara till årsskiftet.

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 12:12

17 experter tycker till om Sveriges digitala valuta

Här är de 25 heta personerna som ingår i KIA-index expertteam och som ska vidareutveckla den digitala valutan under 2017. Vi har intervjuat 17 av dem. här kan du läsa om deras åsikter, tankar och visioner.

News55 - 08 maj 18 kl. 12:13

Krutgumman Dagny Carlsson fyller 106 år!

Grattis på 106-årsdagen Dagny Carlsson, Sveriges äldsta bloggare! Dagny började blogga först som hundraåring och blev rikskänd. Hon hade läst att Carl Bildt bloggade och ville inte vara sämre.

News55 - 08 maj 18 kl. 12:13

Krutgumman Dagny Carlsson fyller 106 år!

Grattis på 106-årsdagen Dagny Carlsson, Sveriges äldsta bloggare! Dagny började blogga först som hundraåring och blev rikskänd. Hon hade läst att Carl Bildt bloggade och ville inte vara sämre.

YLE - 08 maj 14 kl. 04:23

SFP:are vill sitta på två stolar - går inte, säger Heidi Hautala

Det kan bli en stor omställning inom Helsingforsfullmäktige efter EU-valet. Yle Huvudstadsregionens enkät visar att 9 av de 14 ordinarie fullmäktigeledamöterna som ställer upp i valet avgår om de väljs till Europaparlamentet. Av dem som svarade på enkäten är det bara SFP:s ledamöter som inte avgår från Helsingforsfullmäktige om de väljs till Bryssel.

YLE - 09 jun 16 kl. 04:21

Rosengårdens förskolebarn ska leka ännu mera

Guld, Morgonsol, Silvia, Blixten och de andra hästarna är ute på morgonritt. De får röra sig lika fritt som deras ryttare, förskolebarnen i Rosengården i Ekenäs. I höst ska de röra på sig ännu mera enligt den nya läroplanen.

News55 - 07 okt 16 kl. 16:05

Svea, 99, fick sitt livs flygtur

En dag när 99-åriga Svea Nilsson satt och fikade med aktivitetssamordnaren Angelica Jareke på sitt gruppboende Lindbacken i Säffle kom det fram att Sveas högsta dröm var att flyga flygplan. – Så då sade vi att det här får vi försöka lösa, berättar Angelica för  Aftonbladet. LÄS MER: Drottning Silvia om att bli äldre Från ord till handling Personalen på Lindbacken brukar så långt det är möjligt försöka uppfylla önskemål från de boende, och även om Sveas dröm var något extra var det bara att gå från ord till handling, säger Angelica Jareke.

HBL - 08 sep 12 kl. 16:44

Wahlroos: Ledarskap är inte längre order uppifrån

Ledarskapets innersta väsen har inte förändrats under årens lopp, medan sättet och metoderna att kommunicera genomgått en radikal förändring. Det sade Björn Wahlroos på ett internationellt scoutseminarium i Åbo på lördagen.?Det är inte bara kommunikationsteknologin som har förändrats, utan hela sättet att kommunicera.

Expressen - 05 mar 13 kl. 10:24

Kungen firar 40 med rundresa i Sverige

Kungen firar 40 år på tronen. I dag börjar han och drottning Silvia en rundresa i Sverige och kraven från kungaparet är många och bestämda - garanterad säkerhet, speciella utflyktsmål, men framför allt: ? De vill träffa så många som möjligt.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 22:56

De vann pris på Stockholms filmfestival

Stockholms filmfestivals jury har sagt sitt. Vinnaren av festivalens huvudpris, bästa film, är ett hyllat debutdrama som bygger på en sann historia om stulna bebisar i Peru..

SR - 6 timmar sedan

Matilda Gustavsson om nya boken "Klubben" - om krisen i Svenska Akademien

"Klubben" följer upp prisbelönta journalisten Matilda Gustavssons avslöjande reportage om Svenska Akademien..

SR - 6 timmar sedan

Bokmärkesfint och inspirerande om talande blommor

RECENSION. Essäerna i Isabel Krantz illustrerade bok rör sig ledigt mellan blommor i litteraturen och filmen, från "American Beauty" till "Kameliadamen"..

SR - 16 timmar sedan

"Det blev ingen CD" – en nyhet om ingenting är nu dokumentär

Fem killar, en trist dag i mars och bildtexten "Det blev ingen CD". Där hittade komikern Jonas Strandberg material till sin nya dokumentärfilm..

SR - 22 timmar sedan

Stjärnfotografen Terry O'Neill död

Terry O'Neill tog kända bilder på Beatles, Rolling Stones, Brigitte Bardot och Sean Connery. Nu har den brittiske fotografen avlidit vid 81 års ålder..

SR - I förrgår: 17:26

Markusplatsen i Venedig stängd på grund av översvämningarna

Och förra årets skador på Markuskyrkans marmorgolv riskerar att förvärras..

SR - I förrgår: 16:25

"Divine Love" – om ett framtida Brasilien där kyrkorna tagit över och karnevalen ersatts med religiösa rejv.

På Stockholm filmfestival visas "Divine Love", som handlar om ett framtida Brasilien där religionen och kyrkorna fått ett allt större inflytande. I filmens framtid har till och med karnevalen bytts ut mot religiösa rejvfester..

SR - I förrgår: 16:03

Oroligheterna i Hongkong får musikfestival att ställa in

Mumford & sons och Halsey var bokade till festivalen nästa vecka..

SR - I förrgår: 14:05

Anna Vnuk gläntar på dörren till lärarrummet när eleverna gör uppror

Vad händer egentligen i lärarrummet? Dansaren, koreografen, regissören och manusförfattaren Anna Vnuk – aktuell med föreställningen "Moppupproret" – gästar Roger Wilson i P1 Kultur..

SR - I förrgår: 14:07

Danska filmstudenter kräver rektors avgång – blockerar skolan

Danska filmstudenter blockerar under fredagen ingången till Den Danske Filmskole i Köpenhamn. Studenternas mål är tydligt: att få rektorn avsatt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.