Expressen > Kultur

Monday, 18 November, 13:09

Expressen - 24 okt 19 kl. 06:30

Västvärldens största lögn att alla kan omstöpa sitt liv



Silvia Avallone beskrivs ibland som ännu bättre än Elena Ferrante.Martina Montelius är snart böjd att hålla med under läsningen om människorna i Labriola..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Avallone, Elena Ferrante, Montelius, Labriola

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Västvärldensstörsta , lögnatt alla kan , omstöpa, sitt, liv
YLE - 02 aug 17 kl. 19:34

Västvärlden bär den ekologiska skulden – fordringsägarna finns i den fattigare världen

Från och med i dag har jordens befolkning redan använt alla förnybara resurser som jorden producerat i år, visar organisationen Global Footprint Networks kartläggning. Naturresurserna förbrukas i allt raskare takt främst på grund av den tilltagande befolkningstillväxten i utvecklingsländerna och den tilltagande konsumtionen i industriländerna. Vem konsumerar - och vem är skyldig vem?

HBL - 03 mar 14 kl. 19:50

EU hotar Ryssland med sanktioner

Ord stod mot ord på Krim under måndagskvällen. Enligt nyhetsbyrån Interfax ställde Ryssland ett ultimatum: om de ukrainska styrkorna inte kapitulerar skulle Svartahavsflottan gå till angrepp. Senare dementerade flottan den här uppgiften.

BT - 03 jun 14 kl. 08:08

Protester som vidgade demokratin

Jag tror inte längre att romanen är ett möjligt uttrycksmedel, förklarade Sven Delblanc 1967. Han tog avstånd från skönlitteraturen och pläderade för en litteratur efter Jan Myrdals förebild. Den skulle tala sant och öppet om både det privata och det politiska och framför allt om förbindelsen mellan de två.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Sydsvenskan - 30 jul 15 kl. 04:00

Det kärntekniska avtalet kommer att underlätta Irans stöd till terrorister

Efter arton månaders förhandlingar bakom stängda dörrar och tretton års diplomati har den iranska regimen och världens sex stormakter nu nått en slutgiltig överenskommelse som sägs begränsa prästerskapets möjligheter att framställa kärnvapen i utbyte mot sanktionslättnader. En vecka efter kärnteknikavtalet mellan den iranska regimen och världens sex stormakter betonade prästerskapets högste andlige ledare, Ali Khamenei, att den islamiska republiken kommer att fortsätta stödja ”sina vänner” inklusive ”bundsförvanter och bröder” i Libanon, Irak, Syrien, Palestina, Bahrain och Jemen.Vissa kan se eftergifterna åt Teheran som ett försök av Obama-administrationen att säkerställa Irans samarbetsvilja när det gäller att motverka och besegra den smygande faran

YLE - 18 mar 17 kl. 12:00

Nativiteten fortsätter rasa: Vi har nu bara ett och ett halvt barn

Nativitetssiffrorna lyser röda för sjunde året i följd. Under de senaste åren har det fötts så få bebisar att tusentals moderskapsförpackningar blivit över och skickats till föderskor i världens krishärdar. Trenden med att avsiktligt skaffa endast ett barn - eller inget barn alls - har börjat vinna terräng i Finland i enlighet central- och sydeuropeisk modell.

Supermiljöbloggen - 22 jul 16 kl. 13:41

Sociologer: Klimatrörelsens nästa steg borde bli att plocka isär fossilindustrin – handgripligt

Vi befinner oss i en nödsituation där klimatförändringarna dödar 300 000 människor varje år, samtidigt som miljoner tvingas på flykt på grund av klimatförändringen. Det ställer oss som förstår nödläget i en situation där vi har ett moraliskt ansvar att agera nu - och med kraftfulla åtgärder. Vi har enbart ett fåtal år på oss för en global omställning.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 11:43

Fredspristagare med skolambitioner

En utbildningsaktivist som lever med dödshot och får stående ovationer i FN. Men också en Twilight-tokig tonåring som brottas med sina bröder. - Det riktiga mål jag strävar efter är fred och utbildning till varje barn, sade fredspristagaren Malala Yousafzai i en intervju med TT förra året.

BT - 10 okt 14 kl. 11:43

Fredspristagare med skolambitioner

En utbildningsaktivist som lever med dödshot och får stående ovationer i FN. Men också en Twilight-tokig tonåring som brottas med sina bröder. - Det riktiga mål jag strävar efter är fred och utbildning till varje barn, sade fredspristagaren Malala Yousafzai i en intervju med TT förra året.

SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 11:58

Fredspristagare med skolambitioner

En utbildningsaktivist som lever med dödshot och får stående ovationer i FN. Men också en Twilight-tokig tonåring som brottas med sina bröder.
– Det riktiga mål jag strävar efter är fred och utbildning till varje barn, sade fredspristagaren Malala Yousafzai i en intervju med TT förra året.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Vi har mycket att tacka Katarina Wennstam för

Anna Andersson gästrecenserar Katarina Wennstams antologi ”Kvinnor som vill ...”..

Expressen - 6 timmar sedan

Här parar sig jättelika sniglar i gränderna

Mellan naturen och människan finns inga skarpa gränser i Shaun Tans värld. Dan Hallemar sugs in i en sagolik värld. .

Expressen - 6 timmar sedan

Alla som säljer sex har sin egen historia

Det finns ingen som äger diskussionen om prostitution och social utsatthet.Martina Montelius svarar på kritiken mot hennes pjäs ”Föddhora”..

Expressen - 21 timmar sedan

Visuella underverk i bara underkläderna

Mozarts dödsmässa dansas fram av Skånes dansteater.Charlotte Wiberg lägger särskilt märke till scenografi och kostym..

Expressen - Igår: 07:00

Tragedin i Knutby tappas bort bland sexleksakerna

2004 förvandlades Knutby till platsen för mord, manipulation och religiös fanatism.Ulrika Kärnborg läser en roman som söker ljudbokslyssnare mer än svaret på gåtan..

Expressen - Igår: 07:00

Här är berättelserna som dömer Weinstein

Tystade vittnen, smutskastning, spioneri och envist grävande reportrar. Gunilla Brodrej läser böckerna som en gång för alla ställer Weinstein till svars..

Expressen - Igår: 18:00

Den här haren får stora psykiska problem

Skildringar av vintern brukar ofta innebära skoj, mys och gemenskap.Hanna Höglund gläds åt en bilderbok som tar mörkret på allvar. .

Expressen - I förrgår: 07:00

Därför har vi burit upp en orgel på Expressen

Karin Olsson skriver på Expressens 75-årsdag..

Expressen - I förrgår: 06:51

Mördade kvinnor skändas på nytt i krimpoddarna

Pressetiska regler och medmänsklig hänsyn sätts på spel i svenska krimpoddar. Katarina Wennstam synar de nya mediernas moraliska vilda västern. .

Expressen - I förrgår: 14:00

”Vi är landets två enda manliga författare”

Är unga män en bristvara i författaryrket, och vad har det i så fall för betydelse?I veckans Kultur-Expressen säger Daniel Sjölin välkommen till författarna Elis Monteverde Burrau och Jack Hildén. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.