PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 14 November, 12:21

PrivataAffärer - 23 okt 19 kl. 09:01

Så går det för gymkedjan i börspremiärenTeckningskursen fastställdes till 23,50 norska kronor, vilket är i botten av det indikativa intervallet 23,50-28 kronor, framgår av ett börsmeddelande. Några sekunder efter börsöppning handlades aktien för 23 norska kronor, alltså strax under teckningskursen på 23,50 norska kronor.  Efter tillskottet på 1,4 miljarder norska kronor hamnar bolagets börsvärde på 4 miljarder norska kronor. Gymkedjan – Nordens största – avser nyttja överskottet från noteringen till att betala av skulder och betala ut utdelning till ägarna. Sats ägs till 51 procent av det norska riskkapitalbolaget Altor Equity Partners och till 49 procent av försäkringsbolaget Tryghedsgruppen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Altor Equity Partners, Tryghedsgruppen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , gårdet för , gymkedjani , börspremiären
DI - 23 okt 19 kl. 14:00

Mjölksyra för Sats i börspremiären – aktien tappar

Gymkedjan Sats har fått fått en svag start på karriären som noterat bolag..

VA - 23 okt 19 kl. 12:39

Gymkedjan Sats sjunker i börspremiären

Gör entré på Oslobörsen idag. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

”Reviderad arbetslöshetsstatistik en ljusglimt för Riksbanken”

”Det här är väldigt positivt, och jag tror att det var en lite större revidering än Riksbanken hoppats på”, säger han. I den korrigerade serien stiger den säsongsjusterade arbetslösheten från 6,4 procent i juli 2018 till 6,6 procent i september 2019. I den tidigare visade arbetslösheten däremot brant uppgång under hösten 2019 till 7,4 procent i september.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

MQ byter namn – gör om till konceptbutiker

Det framgår av ett pressmeddelande. ”Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender”, kommenterar Ingvar Larsson, vd för Marqet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Swedbank: Tid för omvärdering i Hydro

Hydro är verksamt inom olika aluminiumlösningar och bolaget täcker hela värdekedjan från utvinning till tillverkning av valsade och strängpressade aluminiumprodukter. Bolaget är en av de tio största aluminiumproducenterna i världen. Men Hydro har haft det tufft med låga aluminiumpriser och stora problem i Brasilien med ett embargo som gjort att produktionen legat nere.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Mildare väder och lägre vinterelpriser

När senhösten och tidiga vintern plötsligt blir mildare än månaderna före håller vi nere elanvändningen. Enligt Bixias nuvarande prognos är förutsättningarna för ett lägre elpris bättre än ifjol. Den här veckan bedömer Bixia att snittpriset på el hamnar på cirka 46 öre per kilowattimme, vilket är ett par öre lägre än förra veckan.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

SEB Equities sänker sin rekommendation för Ambu till behåll från köp. Riktkursen sänks till 130 från 135 danska kr. Det skriver Bloomberg News.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Boozt: Ökade nettoomsättningen med 22 procent

Bruttomarginalen landade på 35,6 procent (36,6). Det justerade rörelseresultatet uppgick till -27,6 miljoner kr (-25,0) och justerad marginal blev -3,6 procent (-4,0). Rapporterat rörelseresultat blev -40,8 miljoner kr (-28,8) och rörelsemarginalen var -5,3 procent (-4,6).

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Veidekke delar upp bolaget

Styrelsen har gett ledningen uppdraget att planera för hur en uppdelning av bolaget kan genomföras på bästa sätt, för att skapa värden. Alternativen som nämns är en separat börsnotering av fastighetsutvecklingsverksamheten, en utdelning av densamma till Veidekkes aktieägare samt avyttring av hela eller delar av fastighetsutvecklingsverksamheten. Veidekkes fastighetsutvecklingsverksamhet har ett bestånd på över 18.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Negativ organisk tillväxt för Balco

Balco redovisar ett resultat efter skatt på 23,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (19,1). Resultatet per aktie uppgick till 1:19 kronor (0:89). Rörelseresultatet blev 31,3 miljoner kronor (25,1) och rörelsemarginalen var 10,7 procent (10,6).

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Ökad omsättning för Opus

Opus redovisar ett ebita-resultat om 95,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (90,7). Väntat var enligt Infront Datas sammanställning av fyra analytikers prognoser ett ebita-resultat om 94,4 miljoner kronor. Ebita-marginalen blev 13,7 procent (14,3).

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Fyra färska aktieråd

Systemair får en upprepad köpstämpel trots att aktien har stigit över 40 procent sedan Affärsvärldens förra köprekommendation i april. ”Affärsvärlden kalkylerar försiktigt med 8 procents tillväxt framöver, där inte minst tidpunkten för förvärv skapar en variation, samt en måttlig marginalförbättring på ebita-nivå till 8,0 procent i år och 8,5 procent nästa räkenskapsår”. Även hjälmbolaget Mips har tidigare fått en köprekommendation av Affärsvärlden men drygt ett år senare, efter en stark kursutveckling, har värderingen stuckit iväg lite väl mycket, anser tidningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.