Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 14 November, 12:21

Affärsvärlden - 23 okt 19 kl. 09:12

Analytiker om Swedbanks rapportOväntat höga kostnader var huvudskälet till att Swedbanks delårssiffror för det tredje kvartalet var svagare än vad bedömare hade räknat med. Det framgår av analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Swedbanks, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikerom , Swedbanks, rapport
DI - 08 feb 11 kl. 10:21

Positiv reaktion på Swedbanks rapport

Swedbanks rapport fick fart på aktien som steg 4 procent på morgonkvisten. Även Handelsbanken klättrar på börsen trots att banken inte rapportar förrän på onsdagen..

DI - 25 apr 12 kl. 08:56

Analytiker hyllar Swedbanks rapport

Credit Suisse anser att Swedbanks delårssiffror under onsdagen var starka och den största positiva överraskningen var räntenettot samt nettoresultatet från finansiella poster..

DI - 23 okt 18 kl. 08:57

Analytiker ger tummen upp till Swedbanks rapport

Swedbanks redovisade bra siffor för det tredje kvartalet, vilka ger ett bevis på ett stabilt läge. Det framgår i analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av..

DN - 22 mar 19 kl. 17:52

Storägare missnöjda med Swedbanks rapport om penningtvätt

Två av Swedbanks största ägare är missnöjda med den rapport om misstänkt penningtvätt som banken släppte på fredagsmorgonen. – Varken rapporten som presenterades i morse eller den föreslagna fortsättningen lever upp till våra förväntningar, skriver Ramsey Brufer, ägaransvarig på pensionsbolaget Alecta i en kommentar..

Nyhetskanalen - 25 jan 11 kl. 10:06

Analytiker: Blandad rapport från Ericsson

- Det är en lite blandad rapport, med både positivt och negativt i sig. Det är bättre på försäljningen och lite sämre marginaler. Sammantaget är det rätt så balanserat, säger Martin Nilsson, analytiker på Handelsbanken..

E24 - 15 jul 11 kl. 09:09

Analytiker: Bra rapport från SKF

SKF levererade en bra rapport för det andra kvartalet på fredagsmorgonen. Kassaflöde och utsikterna för det tredje kvartalet nämns av analytiker som ljuspunkter, medan rörelsemarginalen för främst industridivisionen grumlar bilden något..

Affärsvärlden - 21 jul 11 kl. 09:33

Analytiker: Ok rapport med lite rensning

Ericssons rapport var i linje med förväntningarna om man rensar bort för de större omstruktureringskostnader som bolaget tar under andra kvartalet, uppger analytiker..

DI - 29 jan 19 kl. 11:14

Citi tror på något sänkta vinstestimat efter Swedbanks rapport

Snittestimatet avseende Swedbanks vinst per aktie under 2019 kan väntas komma ned med låga ensiffriga procenttal som en följd av bokslutet för 2018..

DI - 20 mar 19 kl. 18:06

Swedbanks rapport – ett hastverk med syfte att sprida dimridåer

På fredag presenterar Swedbank den granskning som FRA har gjort av en begränsad del av den misstänkta penningtvätten i banken. Mycket talar för att Swedbanks plan är att rapporten – som är ett hastverk – ska skapa dimridåer inför årsstämman nästa vecka. Om varken ägare eller media får ställa frågor till FRA:s granskare när rapporten presenteras är det högst anmärkningsvärt..

Affärsvärlden - 23 apr 19 kl. 13:24

Analytikernas oro inför Swedbanks rapport

Storbanken Swedbanks operationella verksamhet är stabil och rullar på som vanligt i skymundan av penningtvättshärvan i Baltikum. Det framgår i analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför torsdagsmorgonens kvartalsrapport..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Omställningen börjar med bränslet

Fossila bränslen i bygg- och anläggningssektorn ligger bakom stora utsläpp, men när branschen nu arbetar för att ställa om finns det en lättillgänglig och enkel lösning..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Danska FI kritiserar Handelsbankens anti-penningtvättsarbete

Den danska finansmyndigheten Finanstilsynet har granskat Handelsbanken i Danmark och vill se skärpning på en del områden kopplat till risken för penningtvätt..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Analytiker: För tidigt att fira den uteblivna recessionen

Tysk BNP steg 0,1 procent under tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal. Det innebär att landet lyckades undvika en teknisk recession, men än är det för tidigt att fira..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

G4S svartlistas av norska oljefonden

Säkerhetsbolaget G4S, som är en konkurrent till svenska Securitas, sätts upp på norska oljefondens svarta lista på grund av överhängande risker att bolaget medverkar till människorättsbrott, framgår av ett pressmeddelande från den statliga investeraringsjätten..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Swedbank: Revideringarna en ljusglimt för Riksbanken

SCB:s arbetslöshetsstatistik för oktober och revideringarna bakåt innebär att Riksbanken får en ljusglimt i novembermörkret..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

MQ byter skepnad till Marqet

Samtliga MQ:s butiker ska göras om till konceptbutiker med namnet Marqet..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Kraftig revidering av arbetslösheten

Arbetslösheten i september var bara 6,0 procent, vilket är betydligt lägre än de 7,1 procent som tidigare rapporterats av Statistiska centralbyrån (SCB). Det framgår av en revidering gjord av SCB i samband med rapporteringen av oktoberarbetslösheten..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Lägre arbetslöshet efter nya SCB-siffror

Arbetslösheten har varit lägre enligt SCB:s korrigerade Arbetskraftsundersökning (AKU)..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Småspararfavoriten rusar på börsen

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 öppnade torsdagens handel på något lägre nivåer. Småspararfavoriten Embracer rusade efter rapport, och Boozt gick andra vägen efter en prognossänkning. Sentimentet var samtidigt tydligt defensivt bland storbolagen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Här är de reviderade arbetslöshetssiffrorna

Arbetslösheten har delvis varit lägre enligt SCB:s korrigerade Arbetskraftsundersökning (AKU)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.