Expressen > Opinion

Thursday, 14 November, 12:21

Expressen - 23 okt 19 kl. 06:45

Har RFSL verkligen råd att porta SD?Bråket om regnbågsflaggan i Sölvesborg, och det växande stödet för SD, aktualiserar ett gammalt dilemma för HBTQ-rörelsen: Ska man samtala med Sverigedemokraterna eller försöka isolera dem?.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
RFSL, SD, Sölvesborg, HBTQ, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har RFSL, verkligen, rådatt , portaSD
SvD - 26 feb 16 kl. 09:00

”Orimligt av RFSL att porta lärarna”

Lärare har ombetts lämna klassrummet när företrädare från RFSL har pratat om sex med unga tonåringar. Agerandet föder misstanken att man stänger skolpersonalen ute för att man själv inte tål en granskning, skriver Olof Edsinger, talesperson för Nätverket för samlevnad och sexualitet..

Supermiljöbloggen - 08 jun 16 kl. 08:34

Elva organisationer uppmanar riksdagsstyrelsen: Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen

Menar att beslutet att porta prisutdelningen är "djupt beklagligt". Riksdagens talman, Urban Ahlin (S), har bestämt att Right Livelihood-priset, det så kallade ”alternativa Nobelpriset”, inte längre ska få delas ut i riksdagen, en tradition som pågått i över 30 år. I går skrev Supermiljöbloggen om den massiva kritik som kommit mot beslutet, bland annat från riksdagsledamöter från sju av riksdagens partier, från många av pristagarna själva, exempelvis Bill McKibben från 350.

SVT Debatt - 28 mar 14 kl. 06:00

Sluta kompromissa med fotbollshuliganerna

FOTBOLL Det är 12 år sedan min bror Tony dog i ett huliganbråk i Stockholm. Svenska Fotbollförbundet och klubbarna gör fortfarande alldeles för lite för att stävja det fotbollsrelaterade våldet i Sverige.  I helgen drar Allsvenskan i fotboll igång.

BT - 27 okt 14 kl. 22:43

Bra, Bosse ? det är slutsnackat nu

Fotbollssverige har ett otal gånger genom åren pratat om ”dags för krafttag” och dialog med fansen om läktarvåldet som varje gång slutat i – just ingenting. Men skam den som ger sig och det var välgörande att Elfsborgs ordförande Bosse Johansson satte ner foten i går, och som det hördes riket runt. För Bosse Johansson sa ju det onämnbara, att han kan tänka sig att Elfsborg helt enkelt portar specifikt Stockholmslagens ”fans” från Borås Arena nästa säsong.

Barometern - 13 aug 13 kl. 21:01

Kustpilen utsatt för blufftwittrare

Kustpilens Twitterkonto är en bluff. Under Kustpilens logga skickar "Bosse, digital kommunikatör" ut meddelande om bland annat en nyinstallerad porta potti och bjuder in Barack Obama på studiebesök. Twittrandet från fejk-kontot började den 5 augusti och samma dag anmälde KLT:s ledning det som hänt till Östgötatrafiken som äger varumärket Kustpilen.

Nyheter 24 - 19 nov 13 kl. 10:46

Tevejägare kan portas från Sydafrika efter makaber FacebookbildKänd från teve

Att jaktbilder på skjutna djur rör upp känslor är sen gammalt. Men nu har troféjägaren Melissa Bachman verkligen fått känna på internets vrede. På kort tid har hon stängt ned sina konton på Twitter och Facebook liksom sin egna hemsida.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Bylund, Skolverket och speedwayrasist – här är veckans facepalmVeckans facepalm

3. Eurovision – då släpper "komikerna" loss När Eurovision Song Contest avgjordes i lördags var det inte bara läge för dåliga skämt om vinnaren Conchita Wurst. Det var också dags för flera välkända "Twitterkomiker" att skoja om rumänska tiggare.

Trelleborgs Allehanda - 27 okt 14 kl. 10:13

Öppnar för stängda bortaläktare


Ett inkastat knallskott från Djurgårdens klack skadade en brandman i söndagens allsvenska bortamatch mot Elfsborg.Nu öppnar Elfsborgs ordförande Bosse Johansson för att porta fotbollsfans till Stockholmslagen nästa säsong. - De lag vi har haft problem med är AIK och Djurgården, och med vissa små undantag IFK Göteborg.

Kristianstadsbladet - 27 okt 14 kl. 10:13

Öppnar för stängda bortaläktare


Ett inkastat knallskott från Djurgårdens klack skadade en brandman i söndagens allsvenska bortamatch mot Elfsborg.Nu öppnar Elfsborgs ordförande Bosse Johansson för att porta fotbollsfans till Stockholmslagen nästa säsong. - De lag vi har haft problem med är AIK och Djurgården, och med vissa små undantag IFK Göteborg.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Expressens uppdrag har aldrig varit viktigare

I en turbulent tid är behovet av en tidning som skildrar hela landet utan skygglappar och förenkling större än någonsin..

Expressen - 19 timmar sedan

Staffanstorps brott är att man inte skäms

Ilskan över Staffanstorps reklamfilm handlar nog mindre om innehållet och mer om att M-styret inte har vett att skämmas. Det är ju så här flyttmönstren ser ut i Sverige..

Expressen - Igår: 07:00

Svårt sjuka borde få välja att dö utan smärta

Det är inte mer humant att tvinga människor att genomlida några sista, smärtfyllda veckor än att låta dem dö, med en läkares bistånd..

Expressen - Igår: 16:39

Asylinvandringen har tagits på springnota

Ebo-lagen, som ger asylsökande rätt att välja eget boende, har lett till social misär och segregation. Det är bra att både M och KD nu vill avskaffa den, men det räcker inte..

Expressen - I förrgår: 07:30

Vem ska man ringa om demokratin går sönder?

Vi får inte vansköta vår demokrati. Det finns inga reservdelar att beställa på nätet..

Expressen - I förrgår: 19:49

Problemet är regeringen - inte Morgan Johansson

Det är rätt att utkräva politiskt ansvar för den våldsvåg som Sverige nu plågas av.Men det är svårt att se vad som skulle bli bättre av att just justitieministern får gå..

Expressen - 10 nov 19 kl. 19:00

Kvinnor borde rannsaka sitt parningsbeteende

Hur ska vi få färre ofrivilliga singlar? Akademikerkvinnor borde ompröva sina reflexmässiga partnerval och fler män med arbetaryrken kan pröva att försöka göra sig mer intressanta..

Expressen - 10 nov 19 kl. 17:26

Offren betalar för samhällets flathet

En 15-åring mördades på en pizzeria i Malmö och ytterligare en tonåring är livshotande skadad. Både offer och gärningsmän blir allt yngre – hur länge ska det dröja innan regeringen agerar?.

Expressen - 09 nov 19 kl. 17:50

Varför skyddar vi de kriminella med sekretess?

Sekretessen har blivit brottslingarnas bästa vän. Myndigheter måste få större möjligheter att dela information och larma om misstänkta brott..

Expressen - 09 nov 19 kl. 07:30

Nazister vapentränar – men regeringen famlar

Svenska nazister har fått vapenträning utomlands vid flera tillfällen. För att skydda judiskt liv i Sverige räcker det inte med högstämda tal på årsdagen av kristallnatten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.