SR > Nyheter

Tuesday, 19 November, 21:33

SR - 22 okt 19 kl. 05:14

Regeringen pressar på om BrexitBoris Johnsons regering fortsätter få utträdesavtalet godkänt i parlamentet den här veckan. Många hoppas att brexitprocessen ska ta slut snart..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Brexit, Johnsons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, pressarpå om , Brexit
SR - 26 jun 16 kl. 20:27

Storföretag i samtal med regeringen efter Brexit

I morgon möter regeringen företrädare för ett antal stora företag för att diskutera och informera om Brexit. Finansminister Magdalena Andersson är en av tre ministrar som träffar näringslivet och säger så här om mötet:.

SmålandsPosten - 03 nov 16 kl. 11:19

Nederlag för regeringen om brexit

Den brittiska regeringen måste gå via parlamentet för att inleda brexit, enligt en domstol i London. Det kan försena EU-utträdet..

Expressen - 31 jan 16 kl. 14:42

Regeringen pressar på för åldersbedömning

Regeringen vill att fler ensamkommande unga ska åldersbedömas för att ta reda på om de verkligen är barn. Men få läkare vill göra medicinska bedömningar. – Vi pekar inte specifikt ut medicinska åldersbedömningar, det finns andra sätt, via samtal till exempel, säger migrationsminister Morgan Johansson (S).

SR - 31 jan 17 kl. 15:44

Regeringen pressar om säkerhetsbeslut

Borgerliga allianspartierna med stöd av SD sätter press på regeringen när det gäller att utreda om kommunerna ska kunna fatta beslut som går emot säkerhetspolitiskt viktiga frågor för Sverige..

DN - 08 nov 17 kl. 21:08

C vill att regeringen pressar myndigheter om sextrakasserier

Flera stora svenska myndigheter har få rapporterade fall av sexuella trakasserier på arbetsplatsen. De senaste tre åren har inte Skatteverket eller Trafikverket haft ett enda fall, kunde DN avslöja på tisdagen. Nu vill Centerpartiet att regeringen sätter press på myndigheterna om att förebygga sexuella trakasserier..

DN - 06 jul 18 kl. 08:48

Theresa May ska ena regeringen om Brexit

Premiärminister Theresa May gör ett, kanske, sista försök att ena sin regering i en strategi för Brexit. Britternas interna uppgörelse ska presenteras för övriga EU nästa vecka..

DI - 28 nov 18 kl. 10:22

Brittiska regeringen medger: Brexit kommer att belasta folket

Den brittiska allmänheten kommer att få betala för brexit med försämrad levnadsstandard. Det medger nu för första gången finansministern Philip Hammond, skriver Financial Times med hänvisning till BBC..

YLE - 02 jul 16 kl. 13:58

Brexit: Hård kamp om platsen som Europas finanshjärta

I finanskretsarna är många nu rädda för att EU kommer att göra det svårt för finansföretag i London att göra business i EU-området.
Dragkampen är alltså i gång om platsen som Europas ledande finanscentrum. Bankvärlden togs på sängen av det brittiska brexit-beskedet och bankernas aktiekurser störtdök på de europeiska börserna.

Regeringen - 17 aug 17 kl. 12:00

Regeringsuppdrag till Swedac för att analysera varufrågor kopplade till Brexit

För att ytterligare förbereda Sverige inför kommande förhandlingar om Storbritanniens utträde ur EU ger regeringen i dag styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (Swedac) i uppdrag att utreda vilka följder Brexit kan få för tillämpningen av tekniska regler på varuområdet. Regeringen ger samtidigt Swedac i uppdrag att ta fram stödjande material för hur svenska företag kan använda sig av ackreditering för att öka sin export..

Regeringen - 14 mar 17 kl. 08:55

Kommerskollegium överlämnar brexit-rapport till EU- och handelsminister Ann Linde

Kommerskollegium överlämnar i dag rapporten "Brexit - alternativ till ett framtida regelverk för handel med tjänster och tull- och handelsprocedurer mellan EU och Storbritannien" till EU- och handelsminister Ann Linde. Rapporten utgör ett viktigt bidrag i formandet av den svenska positionen inför de stundande brexit-förhandlingarna..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Prins Andrew förlorar stöd efter intervju

Flera företag och organisationer drar nu tillbaka sitt stöd till den brittiske prinsen Andrews välgörenhetsarbete efter hans intervju med BBC där han kommenterade sitt förhållande till den amerikanske miljardären Jeffrey Epstein som dömts för sexbrott..

SR - 1 timme sedan

Regeringen vill skärpa straffen för trafikbrott

Högre straff för grova trafikbrott och en ny straffbestämmelse för den bryter mot lagen vid upprepade tillfällen. Det är förslagen från en utredning som regeringen nu vill införa..

SR - 2 timmar sedan

Fängelseanställda gripna efter Epsteins död

I USA har två fängelseanställda gripits med anledning av den sexbrottsanklagade Jeffrey Epsteins död, uppger en källa för New York Times..

SR - 2 timmar sedan

Kidnappades av talibaner – släpps i fångutväxling

Talibanrörelsen i Afghanistan har släppt två västerlänningar som kidnappades för tre år sen. Frisläppandet är en del av en fångutväxling med den afghanska regeringen..

SR - 2 timmar sedan

Sverige stödjer Frankrike om Västra Balkan

Innan EU kan påbörja medlemskapsförhandlingar med länder på västra Balkan måste EU:s inträdesprocess för nya medlemmar förändras. Det menar Frankrike som idag har lagt fram förslag på EU-ministrarnas möte. Ett land som stödjer Frankrike är Sverige..

SR - 2 timmar sedan

Kyrkostyrelsen vill att Linde agerar

Svenska kyrkan uppmanar nu utrikesminister Ann Linde att protestera mot USA:s ändrade inställning till de israeliska bosättningarna på palestinsk mark..

SR - 3 timmar sedan

FN larmar om matbrist i Burkina Faso

I Sahelområdet i Afrika, och i synnerhet i Burkina Faso, växer den humanitära krisen och FN:s matprogram larmar om matbrist och undernäring på flera håll..

SR - 3 timmar sedan

Trumps egna anställda vittnade: ”Blev bestört”

I USA fortsätter riksrättsutredningen mot president Donald Trump. Idag handlar förhören specifikt om telefonsamtalet mellan president Trump och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, och på plats finns Sveriges Radios korrespondent Kajsa Boglind..

SR - 4 timmar sedan

Ingen maskmedicin innan sommaren 2020

Det receptfria läkemedlet mot springmask, Vanquin, var tidigare beräknat att finnas hos leverantören strax efter årsskiftet, men Ekot kan nu berätta att det tidigast kommer att finnas på den svenska marknaden igen under sommaren 2020..

SR - 5 timmar sedan

Sven-Erik Alhem: Assange-ärendet måste granskas

Förundersökningen om våldtäkt mot Julian Assange läggs ned. Sven Erik Alhem, före detta över överåklagare och rättsexpert, kritiserar beslutet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.