PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 19 November, 11:49

PrivataAffärer - 22 okt 19 kl. 04:00

Sparekonomen: Välj smart när du sparar i indexfonderUnder senaste året har den sämsta indexfonden stigit med 11 procent medan den bästa presterat 16 procent. Men på fem år är skillnaderna stora, då den bästa avkastat 78 procent mot 50 procent för den sämsta. Att utvecklingen inte är ensidig beror främst på att fonderna följer olika index, och en del på att förvaltarna dessutom är olika skickliga på att exakt följa sitt jämförelseindex, menar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. – Eftersom småbolagen har gått starkt de senaste åren är det indexfonder som följer breda index, där också småbolag ingår, som har gått absolut bäst. Två exempel på det är Handelsbanken Sverigefond Index, som följer SIX Return Index, det vill säga alla bolag på Stockholmsbörsen, och Skandia Sverige Exponering som följer SIX P
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Frida Bratt, Nordnet, Handelsbanken Sverigefond Index, SIX Return Index, Stockholmsbörsen, Skandia Sverige Exponering, SIX PRX, Aktiespararna Topp Sverige, Avanza Zero, Topp Sverige, Ett, Nordnet Superfonden Sverige, Nasdaq OMXSBGI, Först, Kolla, Betala, Avanza, Morningstars, Morningstar, Sverigefond Index, SEB Sverige Indexfond, OMX Stockholm Benchmark Cap GI, Robur Access Sverige, Superfonden, OMXSBGI, SIX30RX, Zero, SBXCAP, SPP Aktiefond, SIX Sweden Sustainability Index Gross Index, SEB Hållbarhetsfond Index, OMX Stockholm Benchmark Cap, Sverige Indexnära, Sverige Passiv, SIX SRI Sweden Index GI, Sverige Index Criteria, OMXS30, XACT OMXS30, Topp, Sverige Index, Sverige Exponering

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sparekonomen, Välj, smartnär du , sparari , indexfonder
Expressen - 23 dec 11 kl. 08:57

Så här sänker du bolåneräntan och sparar tusenlappar

Fyra av fem svenskar betalar för höga räntor på sina bolån. Men det går att pruta - och tjäna tusenlappar. Sparekonomen Claes Hemberg ger sina fem bästa tips för att få ner bolåneräntan.

GöteborgsPosten - 24 okt 16 kl. 16:19

Många sparar i dåliga fonder

Korta räntefonder brukar ses som ett tryggt alternativ för sparande på kort sikt. Men en negativ avkastning under de senaste två åren innebär att hundratals miljoner kronor har gått förlorade. Svenska sparare har drygt 200 miljarder kronor placerade i korta räntefonder.

SVT - 24 okt 16 kl. 16:31

Många sparar i dåliga fonder

Korta räntefonder brukar ses som ett tryggt alternativ för sparande på kort sikt. Men en negativ avkastning under de senaste två åren innebär att hundratals miljoner kronor har gått förlorade. Svenska sparare har drygt 200 miljarder kronor placerade i korta räntefonder.

SmålandsPosten - 24 okt 16 kl. 20:15

Många svenskar sparar i dåliga fonder

Korta räntefonder brukar ses som ett tryggt alternativ för sparande på kort sikt. Men en negativ avkastning under de senaste två åren innebär att hundratals miljoner kronor har gått förlorade. Svenska sparare har drygt 200 miljarder kronor placerade i korta räntefonder.

Expressen - 03 jan 18 kl. 11:44

Experterna överens – så  sparar du pengar 2018

Nu höjs skatten på ISK.Men enligt sparekonomen Johanna Kull är ett investeringssparkonto fortfarande den mest förmånliga sparformen.Här är hennes bästa tips för 2018..

Expressen - 05 jan 18 kl. 10:36

Så sparar du bäst - följ succémiljardären Warren Buffetts taktik

Vad ger bäst avkastning på tio år, en indexfond eller fem dyra hedgefonder?Multimiljardären Warren Buffett satsade på en vanlig indexfond - och kammat hem miljonvadet.– En taktik nio av tio sparare bör följa, säger sparekonomen Johanna Kull till nyhetsbyrån TT.

DI - 15 mar 16 kl. 11:13

Ställ dina plånboksfrågor till sparekonomen

Frågor om lån, skatteåterbäring eller ett smart fondval? 13.00 kan du ställa samtliga dina plånboksfrågor med Skandias sparekonom Maria Landeborn..

Affärsvärlden - 16 okt 17 kl. 08:26

Sparekonomen: Så sprider du riskerna på ett smart sätt

Det är bra fart i världsekonomin. Men det är långt ifrån riskfritt och världens börser har blivit allt dyrare. Så hur ska man tänka som sparare?.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ekonomiexperten: Så enkelt får du flera tusenlappar i handen

Sparekonomen Claes Hemberg från Avanza Bank tipsar om hur man enklast sparar pengar genom att "pruta" på bolånet.På bara två minuter har du tips som kan rädda din ekonomi.
Se hela inslaget ovan!.

Expressen - 22 okt 15 kl. 11:32

Experten: Så får du råd med julklapparna

Hösten tycks nyss ha börjat, men det är bara två månader kvar till jul - årets dyraste högtid. Sparekonomen Ingela Gabrielsson tipsar om hur du sparar pengar till julklapparna..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Hjälp oss utse Årets Fond – rösta på din favorit

Som tack för hjälpen deltar du i utlottningen av fem exemplar av boken ”Den enkla vägen till ekonomisk frihet”. Om du vill ha chansen att få ett exemplar anger du också dina personuppgifter, annars lämnar du blankt. .

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SVT utlovar nya avslöjanden om Swedbank

SVT skriver i pressmeddelandet att det har gått nio månader sedan de första avslöjandena om Swedbank och penningtvätten. SVT påminner även om att Swedbank på årsstämman i slutet av mars beslutade att inte tillsätta en oberoende särskild granskning för att under omfattningen av penningtvätten. ”Beslutet gör att Uppdrag gransknings team bestämmer sig för att göra det jobb den oberoende utredaren skulle ha gjort.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

En ny köprek bland analyserna

Carnegie höjer sin rekommendation för Catena Media till köp från behåll. Riktkursen behålls på 50 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

SSM i linje med vinstvarningen

En översyn som SSM har genomfört har lett till omvärdering av ett antal projekt samt andelar och fordringar på samriskbolag motsvarande -313 miljoner kr. Inklusive dessa poster uppgick rörelseresultatet till -378 miljoner (-0,4), även det i linje med det preliminära beskedet. Nettoomsättning i egen regi ökade till 141 miljoner kr (47,3).

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Valueguard: Säsongsrensade bopriser steg i oktober

Bostadspriserna har stigit 2,0 procent under den senaste tremånadersperioden och stigit 3,5 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter var oförändrade i oktober jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 0,2 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,8 procent, medan villapriserna steg 1,1 procent.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Trump: Amerikanska räntor borde vara de lägsta i världen

”Faktum är att våra räntor bör vara lägre än alla andras (vi är USA). En för stark dollar skadar industrin och tillväxten”, skrev presidenten vidare. På måndagseftermiddagen svensk tid beskrev Donald Trump mötet som ”väldigt bra och trevligt” och sade att ”allt” diskuterades, bland annat negativa räntor, handel, dollarns styrka och dess effekt på industrin.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Kepler Cheuvreux: Köpläge i norsk lax trots stämningshot

I slutet av förra veckan kom besked om att amerikanska konkurrensmyndigheter kommer lämna in en stämningsansökan rörande prissamarbete mot flera norska laxodlare, vilket Privata Affärer då också rapporterade om. Det innebar också att de aktuella bolagens aktier föll rejält på Oslobörsen. Men i en analys av Kepler Cheuvreux konstateras att kursfallen gett köptillfällen i sektorn.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Estniska FI ser tecken på att Swedbank agerat kriminellt

Det är sedan tidigare känt att myndigheter i flera länder utreder Swedbanks agerande när det gäller arbetet mot penningtvätt i Baltikum. Swedbanks aktie sjönk på beskedet. För dagen är aktien ned 2,5 procent till botten av Stockholmsbörsens storbolagsindex.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Kina: Pessimism kring USA-avtal

Orsaken uppges vara amerikanske presidenten Donald Trumps nej till slopande av tullar. Kina var av uppfattningen att länderna hade nått en principöverenskommelse. Enligt Yoon blir Kinas strategi nu i stället att fortsatt hålla samtal, men att vänta ut riksrättsprocessen och det amerikanska valet nästa år, samt att prioritera kinesiskt ekonomiskt stöd.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Fem köpvärda svenska kursraketer

Den gemensamma nämnaren för de fem aktierna är en uppgång på 30 procent eller mer under de tre senaste månaderna – och att samtliga fortfarande har en betydande uppsida. De fem aktierna är Mekonomen, Alfa Laval, Sandvik, Trelleborg och Boliden. Den första kursraketen är Mekonomen, upp 43 procent under de tre senaste månaderna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.