SR > Nyheter

Saturday, 16 November, 02:30

SR - 22 okt 19 kl. 03:02

Riksdagspartierna positiva till att fånga koldioxidSju av åtta partier anser att det är viktigt att stora industriers koldioxidutsläpp fångas in och lagras..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagspartierna, positivatill att , fånga, koldioxid
YLE - 05 maj 14 kl. 15:40

Miljödag för mindre koldioxid

Fram tills år 2030 ska Hangö, Raseborg, Lojo, Ingå och Sjundeå ha minskat koldioxidutsläppen med 80 procent. Det är ingen anspråkslös miljösatsning. Men om kommunerna samarbetar med invånare, föreningar och företag kan man nå det.

Cornucopia - 18 nov 17 kl. 11:34

Över 250 våldtäkter och övergrepp hos riksdagspartierna

1 300 kvinnor inom politiken har skrivit på ett upprop mot trakasserier, övergrepp och våldtäkter inom riksdagspartierna. Det inkluderar våldtäkter inom t ex sosseriet och Centerpartiet, där riksdagsledamöter och ministrar ligger bakom. SvD verkar göra sitt bästa för att dölja artikeln, trots att den är tidningens mest delade sedan publiceringen igår kväll.

Cornucopia - 13 jul 18 kl. 15:09

Fredagsmys: Så många falska följare hade riksdagspartierna och partiledarna

Dags för lite härligt fredagsmys denna åskeftermiddag. Twitter har rensat ut misstänkta fejkkonton, som inte validerat sina konton. Bland annat har de svenska riksdagspartierna och partiledarna drabbats i olika omfattning pga dessa falska eller köpta följare och robotkonton.

Supermiljöbloggen - 11 nov 16 kl. 16:07

Veckans positiva nyhetslista

Vissa veckor är det extra viktigt att inte missa de positiva nyheterna. Värna om klimathoppet med följande fem punkter: 1. Australien ratificerar klimatavtalet Landet har kritiserats hårt de senaste åren på grund av sitt bristande klimatengagemang och fortsatta investerande i fossila energislag.

YLE - 15 nov 16 kl. 05:02

Korsholmspolitiker mer positiva till fusion med Vasa

Hälften av Korsholmspolitikerna som svarade på vår fråga är för en sammanslagning med Vasa. Majoriteten tror att man i dag är närmare en sammanslagning än tidigare. Av alla svarande är det endast en som blivit mer negativt inställd till en sammanslagning.

YLE - 05 aug 15 kl. 17:00

”Årets mest positiva i Hangö är äkta”

Bloggaren, turistguiden och marthornas ordförande Tarja Kvarnström är en äkta människa. Hon älskar Hangö och kastar sig outtröttligt med i olika projekt. Tarja Kvarnström har en passion för allt hon gör och hon gör det helhjärtat.

SVT Debatt - 01 dec 13 kl. 06:00

Låt inte synen på hiv-positiva gå tillbaka

VÄRLDSAIDSDAGEN I år är det 20 år sedan SSU:aren och socialdemokraten Kent Carlsson gick bort i sviterna av aids. Arbetarrörelsen var till stor del trångsynt och konservativ i sin syn på hiv-positiva personer på den tiden. Sedan dess har rörelsen kommit en lång väg.

YLE - 22 dec 14 kl. 04:21

Hiv-positiva kvinnor får stöd i juletid

Hiv-positiva invandrarkvinnor behöver mer stöd än infödda finländska kvinnor med hanteringen av hiv-smittan. Från och med början av året har det nya stödprogrammet för hiv-positiva kvinnor, SHE, samarbetat med hiv-stödcentralen. Speciellt viktigt är stödprogrammet i juletid.

Skånskan - 13 maj 17 kl. 08:00

Positivt med positiva möten

Skurup Sedan årsskiftet har förstaårs eleverna på Nils Holgerssongymnasiet tillsammans med lärarna drivit projektet ”Positiva Möten” för att motarbeta främlingsfientlighet på skolan. Under fredagen avslutades projektet med föreställningen Mitropa i Abbekås. ERWP.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så många svenskar vill se förbud mot tiggeri

Nyheter24 har i flera artiklar belyst olika synvinklar av tiggeriet. Fattiga EU-migranter som tigger, allmänhetens bild av dem och hur riksdagen ställer sig till en fråga om förbud, för att nämna några.
Nu visar en undersökning från Sverige Tycker i samarbete med Aftonbladet att 49 procent av svenskarna tycker att ett förbud mot tiggeri ska införas.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Trumps förre rådgivare döms

En jury i USA har i dag funnit president Trumps före detta rådgivare Roger Stone skyldig på alla sju punkter han åtalats för..

SR - 4 timmar sedan

Ex-ambassadörens vittnesmål tungt för Trump

I dag har förhören som ska utröna om det finns fog att ställa USA:s president Donald Trump inför riksrätt fortsatt. Ekots korrespondent Kajsa Boglind var på plats i kongressen..

SR - 4 timmar sedan

L vill strama åt reglerna för religiösa friskolor

Liberalerna vill strama åt reglerna för religiösa friskolor. Alla organiserade konfessionella inslag från skolans sida måste ske utanför själva skoldagen slog partiet fast på sitt pågående landsmöte nu ikväll. Men frågan väckte debatt bland ombuden..

SR - 5 timmar sedan

Historiskt beslut om licensjakt på järv

För första gången tillåts nu licensjakt på järv i Sverige. Naturvårdsverket beslutade i dag att 15 järvar ska få skjutas i Jämtlands län..

SR - 7 timmar sedan

Vägskäl för Sri Lanka i helgens presidentval

I Sri Lanka är kampen hård mellan de två huvudkandidaterna i presidentvalet som genomförs i morgon, lördag. Valet beskrivs som ett vägskäl för landet. Ena vägen är det styrande partiets kandidat som sägs vara demokrati- och framtidsvänlig och den andra vägen är oppositionens kandidat som står för en hårdför nationalistisk agenda..

SR - 10 timmar sedan

Polisen skickar förstärkning till Region syd

Polisens nationella operativa avdelning, NOA, kommer att skicka brotts-utredare till Malmö efter senaste tidens flera mord och skjutningar i staden. Detta sker inom ramen för Operation Rimfrost, den nationella särskilda händelse som inledde i söndags..

SR - 10 timmar sedan

Gui Minhais dotter: ”Hoten är oacceptabla”

Nu uttalar sig Gui Minhais dotter, Angela Gui, om Kinas hot mot Sverige. ”Kinesiska ambassadens hot är oacceptabla. Vi låter oss inte skrämmas till tystnad”.

SR - 10 timmar sedan

Hultqvist: Handlar om konkurrens med andra områden

Försvarsminister Peter Hultqvist ser försvarsmaktens underlag som en bra grund när regeringen i vår ska lämna ett förslag till riksdagen om hur det framtida försvarets ska utformas..

SR - 10 timmar sedan

Kina hotar att porta Amanda Lind

Om kulturminister Amanda Lind närvarar vid kvällens prisceremoni för Gui Minhai portas hon från Kina, säger Kinas ambassadör till TT..

SR - 12 timmar sedan

Sabuni siktar på sänkt skatt

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni vill nu ytterligare sänka skatten, även för de med högre inkomster. Det sa hon när partiets tre dagar långa landsmöte inleddes i Västerås..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.