Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 16 November, 02:28

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 19 kl. 02:41

Utmanaren i Bolivia hävdar valfuskMed över 95 procent avklarade i den första genomräkningen efter Bolivias presidentval får sittande presidenten Evo Morales 46,86 procent medan utmanaren Carlos Mesa får 36,72, skriver El Deber. För att vinna krävs över 50 procent, eller minst 40 om det.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Bolivia, Bolivias, Evo Morales, Carlos Mesa, El Deber

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utmanareni , Boliviahävdar , valfusk
Sydsvenskan - 22 okt 19 kl. 02:41

Utmanaren i Bolivia hävdar valfusk

Med över 95 procent avklarade i den första genomräkningen efter Bolivias presidentval får sittande presidenten Evo Morales 46,86 procent medan utmanaren Carlos Mesa får 36,72, skriver El Deber. För att vinna krävs över 50 procent, eller minst 40 om det.

UNT - 22 okt 19 kl. 02:41

Utmanaren i Bolivia hävdar valfusk

Med över 95 procent avklarade i den första genomräkningen efter Bolivias presidentval får sittande presidenten Evo Morales 46,86 procent medan utmanaren Carlos Mesa får 36,72, skriver El Deber..

Världen Idag - 13 nov 19 kl. 00:00

Ny era med spännande möjligheter i Bolivia

Epoken Evo Morales i Bolivia är äntligen över. Efter fastslaget valfusk och flera års trixande med grundlagen har vänsterledaren nu tvingats ge slaget förlorat och har lämnat fältet till en okänd framtid för landet. Utvecklingen som till slut tvingade bort Morales bär dock hoppfulla tecken om en bättre framtid för Bolivia – som kanske kan spilla över även till andra länder på kontinenten.

SR - 25 okt 19 kl. 06:29

Regeringen anklagas för valfusk

I Bolivia hävdar president Evo Morales att han vunnit presidentvalet i första valomgången som hölls förra söndagen. De senaste dagarna har våldsamma protester rasat i flera städer där oppositionella anklagar regeringen för valfusk..

SVT - 30 okt 19 kl. 22:14

Våldsamma politiska protester skakar Bolivia

Samtidigt som motsättningarna mellan det bolivianska valets huvudkandidater fortsätter att förlama Bolivia ber landet om internationell hjälp för att utreda valfusk. Den sittande presidenten Evo Morales anklagas för att ha samarbetat med landets valmyndighet..

Nyhetskanalen - 20 maj 12 kl. 18:00

Väljarapati och anklagelser om valfusk präglar Serbiens val

Väljarapati och anklagelser om valfusk omger det serbiska presidentvalet. När vallokalerna varit öppna i sju timmar hade bara 23 procent röstat. EU-vännen och sittande presidenten Boris Tadic var favorit mot den mer nationalistiske utmanaren Tomislav Nikolic i den avgörande valomgången, men väljarnas bristande intresse troddes missgynna Tadic.

SVT - I förrgår: 14:35

Detta har hänt: Presidentkrisen i Bolivia

Bolivias president Evo Morales meddelade sin avgång söndagen den 10 november 2019 efter veckor av protester och anklagelser om valfusk. Missnöjet sträcker sig så långt tillbaka som till 2016 då Morales förlorade en folkomröstning om att få göra en fjärde mandatperiod som president..

SVT - 22 okt 19 kl. 03:02

Omstritt valresultat i Bolivia

Med över 95 procent avklarade i den första genomräkningen efter Bolivias presidentval får sittande presidenten Evo Morales 46,86 procent medan utmanaren Carlos Mesa får 36,72, skriver El Deber..

Sydsvenskan - 28 dec 11 kl. 06:30

Bolivia tar strid för koka

Bolivia, ett av världens tre stora kokain­producerande länder, lämnar FN:s drogkonvention vid årsskiftet. Om inte om­världen godkänner tuggandet av kokablad tänker man stanna utanför.
ULTIMATUM.

YLE - 15 okt 12 kl. 16:49

Rykten om valfusk i Keminmaa

I Keminmaa i Lappland går rykten om valfusk i kommunalvalet. Några kommuninvånare har tagit kontakt med centralvalnämnden eftersom de anser att material som används vid valet är för lättåtkomligt. Enligt dem har opålitliga personer nyckel till det arkiv där röstsedlar, kuvert och stämplar förvaras.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Sänkt bot för Johnson & Johnson

En domare i delstaten Oklahoma i USA sänker den summa läkemedelsjätten Johnson & Johnson i en dom från augusti ålagts att betala för delaktighet i den dödliga opioidepidemi som härjar i USA. Domaren Thad Balkman sänker summan från 572 miljoner dollar ti.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Oerhörd energistöt skådad från ISS

En atomexplosion som frigjorde lika mycket energi på 20 sekunder som vår sol strålar ut under tio dygn. Det skådespelet har teleskopet Nicer på Internationella rymdstationen sett vid en avlägsen stjärna, skriver Nasa. Energistöten är den största i sitt.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Alvestas sparplan nådde ända in på toa

Utbildningssektorn i Alvesta behöver spara. Rejält. Till och med toalettpappret stod med på listan – tills lokala medier uppmärksammade åtgärderna.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fem personer inblandade i trafikolycka i Bjuv

Ingress..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bolivia kastar ut kubaner

Bolivias nya interimsregering kastar ut Venezuelas och Kubas alla diplomater från landet. Även en stor del av de kubanska läkare som bor och arbetar i Bolivia måste åka hem. Interimsutrikesminister Karen Longaric anklagar dem för att ha underblåst de se.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bil började brinna i Helsingborg

Bilen stod enligt SOS Alarm parkerad när den började brinna..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Rörd Andersson: ”Tror att vi kan lyfta lite till”

Stolt, rörd, men inte lika tagen som han var i Milano 2017. Kraven har ökat – ännu ett bevis på vart förbundskaptenen Janne Andersson fört sitt landslag. – I dag faller det oerhört väl ut.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Astrid Risberg fick lämna ”Idol”

Fem idoler tolkade fotbollshjältars favoriter – men bara fyra gick vidare till nästa vecka. För Astrid Risberg räckte det inte hela vägen. – Det har varit fantastiskt att få göra det här, sade hon efter beskedet.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Sverige klart för EM 2020 – så gick det till

Sverige är klart för fotbolls-EM 2020. Resan dit? Den präglades till mångt och mycket av en anfallares stora genombrott i landslaget, en galen Norgehistoria i Oslo, en käftsmäll i Madrid – och ett avslutande styrkebesked i Bukarest.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Isak utsatt för rasism – matchen avbröts

Matchen mellan Rumänien och Sverige avbröts efter att delar ur den rumänska klacken riktat rasistiska glåpord mot Alexander Isak. – Jag kunde hantera det bra och lagets stöd är otroligt också, säger Isak i TV4. Sverige är vidare till EM efter 2–0 mot Ru.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.