Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 19 November, 12:06

Cornucopia - 21 okt 19 kl. 21:47

MÖP-måndag: "Logistik är inte allt, men allt är inget utan logistik"Dags för lite MÖP-måndag igen. Denna gång med lite fullstora logistik-kartbilder från kapitulationsrummet i Eisenhowers stabsplats i Reims.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
MÖP, Eisenhowers, Reims, Sandhoven Tank Farm, Östfronten, Nazityskland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MÖP-måndag, Logistikär inte allt men allt är , inget, utan logistik
YLE - 24 jun 13 kl. 04:21

Humanitär logistik framtidens bransch

Logistiken slukar upp till 80 procent av all nödhjälp som skickas till katastrofområden. Därför ligger det i alla parters intresse att effektivera biståndet, säger Gyöngyi Kovacs som är ny professor i humanitär logistik vid Svenska handelshögskolan. Den nyligen inrättade professuren i humanitär logistik är den första av sitt slag i världen och enligt professor Gyöngyi Kovacs passar humanitär logistik in som hand i handske på Hanken.

Cornucopia - 25 aug 14 kl. 11:32

Hur skulle du klara mer än två veckor utan ström, vatten, avlopp och transporter?

Med anledning av att min nya undergångsroman Stjärnklart släpptes idag kan det vara på sin plats att ställa frågan hur du och ditt hushåll skulle klara ett längre avbrott i infrastrukturen? Den privata klubben Civilförsvarsförbundet rekommenderar som bekant att man ska ha beredskap för två veckor, men vad händer om avbrottet blir långvarigare än så och omfattande?

Tänkbara scenarion kan t ex vara en solstorm, där visserligen stamnätet klarar sig i enlighet med Svenska Kraftnäts uppgifter, men där de lokala elnäten slås ut för överskådlig framtid och mycket elektronisk utrustning skadas.

NSD - 30 aug 11 kl. 10:04

Postens Logistik flyttar först nästa år

Posten Logistik förskjuter sina flyttplaner av Bodens personal till Luleå till efter årsskiftet. Första beskedet var september.- Vi anser att ombyggnationen stämmer bättre överens med en senare tidpunkt, säger Kenneth Bergsten, chef i Umeå..

SR - 27 maj 14 kl. 17:01

" Metro bäst på logistik"

Metro Sverige satsar på logistik och annonsförsäljning i stället för journalistik när man ska öka lönsamheten för bolaget där för säger man upp journalister.– Journalistik är inte lika mycket värt på nätet, så enkelt är det säger Vd för Metro Sverige..

UT - 29 jan 16 kl. 15:56

Visst Logistik bygger på Vist

Visst Logistik AB har köpt 20 000 kvadratmeter på Vist industriområde i Ulricehamn för att bygga lagerlokaler..

Sydöstran - 14 aug 19 kl. 06:00

Efter avvecklings beskedet - S Wood utökar lager och logistik

S Wood avvecklar produktionen - men utökar verksamheten inom logistik och lager i Kallinge. .

Affärsvärlden - 25 sep 19 kl. 13:35

Bråviken Logistik säljer samtliga fastigheter

Bråviken Logistik har ingått avtal om att sälja samtliga av koncernens fastigheter..

Affärsvärlden - 25 sep 19 kl. 14:31

Handeln i Bråviken Logistik återupptas

Handelsstoppet i Bråviken Logistik, som infördes vid 13.20-tiden på onsdagen, hävs och handeln återupptas klockan 15.00..

Realtid - 25 sep 19 kl. 15:55

Bråviken Logistik säljer samtliga fastigheter

Bråviken Logistik säljer samtliga sina logistikfastigheter. Fastighetsvärdet är 1,8 miljarder kronor..

Cornucopia - 05 jun 16 kl. 09:10

KD: Försvarsmaktens basplatta saknar lastbilar till åtminstone 2023

"Utan lastbilen stannar soldater och fordon förr eller senare." - Försvarsmakten"Logistik är inte allt. Men allt är inget utan logistik.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Degen måste in: GPS-baserad kilometerskatt upp till 6:- SEK per mil

IVL:s förslag till hur den statliga degen ska in när alla kör elbil har presenterats på en konferens. Staten ska logga alla bilar i Sverige via GPS och samköra med kameror för att undvika fusk. Skatten blir som högst 6:- SEK per mil, men ska tidigast införas om sex år.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Stockholmsbörsen fortsatte nedåt

Stockholmbörsen fortsatte ner under gårdagen, trots att husse i USA slog nya börsrekord. Orsaken kan stavas starkare krona, och frågan är om OMXS30 nu är vid ett svagt stöd och kan vända upp igen?Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 22 timmar sedan

När avgår Stefan Löfven?

Statsminister Stefan Löfven (S) gav ett mycket svagt och förvirrat intryck i en vänligt inställd intervju i helgen. Detta aktualiserar frågan när han avgår som partiledare för Socialdemokraterna? Svara din prognos nedan.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK insatt på ditt konto. Erbjudandet är tidsbegränsat.

Cornucopia - Igår: 10:18

Miljöminister Isabella Lövin: Utsläppsminskningar är avlatsbrev

I en frågestund i riksdagen i torsdags menade miljö- och klimatminister Isaballe Lövin (MP) att köpta utsläppsminskningar är avlatsbrev för rika. Tydligen är inte CO2-reduceringar så viktigt, utan bistånd till fattiga länder är viktigare.Ngorongoro-kratern i Tanzania.

Cornucopia - Igår: 08:45

Så här långt har deepfaketekniken kommit

Deepfake-tekniken kommer längre och längre. Nedanstående fejkade rundabordssamtal består alltså inte av Robert Downey Jr, George Lucas, Tom Cruise, Ewan McGregor och Jeff Goldblum, utan av skådespelare som via deepfakes ser ut som dessa kändisar.Man bör ha i åtanke att detta är professionella skådespelare och imitatörer, som således härmar kroppsspråk och kan föreställa sig de nämnda kändisarnas röster.

Cornucopia - Igår: 06:40

Krisräntor är inte liberalism

Liberalismen har lett till en välståndshöjning av aldrig förr skådade mått de senaste 200 åren, och det blir lite sorgligt att se de som gynnats av detta förespråka destruktiv socialism, eftersom klyftorna i samhället växer. Anledningen till att de växer är i själva verket socialism i form av reglerade krisräntor som hindrar en ekonomisk återställning av obalanserna i ekonomin. Björnen behövs för att balansera tjuren.

Cornucopia - Igår: 21:44

Finansinspektionen: Bolånetak och amorteringskrav hindrar inte unga från att skaffa bostad

Finansinspektionens (FI) generaldirektör konstaterar i en debattartikel hos SvD och en rapport från FI att bolånetaket och amorteringskravet inte har hindrat unga från att köpa bostäder. Tvärt om lånar och köper fler unga bostad idag än tidigare.
Finansinspektionen.

Cornucopia - Igår: 19:21

Kraftig sänkta värderingar för villor i Märsta hos SBAB/Booli - upplevt samma?

En läsare rapporterar om kraftigt sänkta villavärderingar i Märsta ("Arlanda") hos SBAB och Booli. Priserna sänktes i fredags med cirka 17% för objekt som tidigare kostat runt 4 MSEK. Hur ser det ut i ditt villaområde?

Cornucopia - I förrgår: 09:10

Saint Barth: Jetset, det vackra folket och pengarna

Den forna svenska kolonin Saint Barth har de senaste tjugo åren förvandlats till en av Karibiens gräddhyllor. Här hittar man jetset och det vackra folket, som inte har några problem med pengar. Kan absolut vara värt ett besök om man undrar how to spend it eller vill tycka att Sverige, rent av Norge eller Schweiz, är billigt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.