DI > Ekonomi

Saturday, 16 November, 03:03

DI - 21 okt 19 kl. 19:34

Carnegie ska sätta Qliros dotterbolag på StockholmsbörsenQliro Group har nu beslutat att inleda processen för att notera dotterbolaget Qliro (Qliro Financial Services) på. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Qliros, Stockholmsbörsen, Group, Qliro, Financial Services

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carnegieska , sätta, Qliros, dotterbolag, Stockholmsbörsen
Affärsvärlden - 02 okt 14 kl. 08:37

D Carnegie köper 1 900 lägenheter

D. Carnegie & Co har genom dotterbolag ingått avtal med Sörmlandsporten om förvärv av ett fastighetsbestånd i Norrköping..

PrivataAffärer - 17 jan 19 kl. 04:00

Carnegie: Räkna med fortsatt tryck på H&M

Det tror Carnegies detaljhandelsanalytiker Niklas Ekman, som i förra veckan talade på ett seminarium döpt till ”Investeringsåret 2019” på Carnegie Private Banking. Niklas Ekman var en av de analytiker på aktiemarknaden som var först ut med att förutspå H&M:s motgångar och mycket svaga kursutveckling de senaste åren. Trots att huvudägaren Stefan Persson gjort stora köp av H&M-aktier under några år tror inte Niklas Ekman på ryktena om att Persson förbereder ett utköp av bolaget från börsen.

PrivataAffärer - 04 jul 18 kl. 07:29

Carnegie minskar risken i portföljerna

Ett handelskrig som snarare ökar än avtar kan komma att slå mot bolagens vinster och därmed även tillväxten i världen. Intensiteten i åtgärder och motåtgärder fortsätter sannolikt fram till det amerikanska mellanårsvalet i november, Från stål- och aluminiumtullar har handelskriget spridit sig till biltullar och eventuella nya tullar mot Kina, som också är målet för Trumps retorik. Den amerikanska ekonomin är dock stark men Carnegie Private Banking anser att ekonomin växer över sin potential, samtidigt som den nye Fedchefen Jerome Powell talar om ännu högre räntor och snabbare räntehöjningstakt än tidigare.

PrivataAffärer - 04 okt 19 kl. 06:33

Carnegie: Köpläge i massa- och pappersjätten

Carnegie skriver att skogsbolagen varit börsvinnare sedan i somras. Bolagens skogstillgångar hamnade i fokus efter affären i juni då Billerud sålde skog för 12 miljarder till pensionsförvaltaren AMF. Och störst andel skog bland börsbolagen har just nu SCA och Holmen följt av Stora Enso.

PrivataAffärer - 04 sep 18 kl. 11:13

Carnegie sänker H&M ytterligare

”Vi tror att sannolikheten för en stark återhämtning är låg och befarar att nedsidan ifall misslyckandena fortsätter är klart större än uppsidan vid händelse av en återhämtning”, skrev Carnegies analytiker i analysen på måndagen. Carnegie, som sänkt estimaten för det tredje kvartalet med ytterligare 14 procent, menar att försäljningstrenden under början av hösten i mångt och mycket kommer avgöra aktiens öde i ett medellångt perspektiv. Om nya kollektioner och successivt krympta lagernivåer skulle göra att bolaget hittar tillbaka till en positiv, jämförbar försäljning i de fysiska butikerna skulle Carnegie vara tvunget att höja sina estimat, resonerar banken.

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 10:26

Carnegie: Cellavisions aktie är övervärderad

Det framgår i en dagsfärsk analys där Carnegie inleder bevakning med en säljrekommendation, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på tisdagen. Riktkursen sätts till 235 kronor, att ställa mot rådande kursnivåer om 307 kronor. Cellavisions aktie har stigit brant under de tre senaste kvartalen med stöd av hög tillväxt under en tid med lätta jämförelsesiffror, uppmärksammar banken.

PrivataAffärer - 03 okt 18 kl. 15:22

Bygghemma: Carnegie varnar för sommareffekter

Det varningen utfärdar Carnegie, som även fortsättningsvis har en köprekommendation på aktien, i en kommentar som släpptes på onsdagen. ”Vi väntar oss att Bygghemmas tidigare starka försäljningstillväxt har mattats betydligt under det tredje kvartalet, hämmad i huvudsak av en skarp nedgång i efterfrågan på gräsklippare, såväl som via produkter med kopplingar till tunga gör-det-själv-projekt”, skriver investmentbanken i kommentaren. Carnegie som har sänkt sina estimat för innevarande år tror att den organiska försäljningstillväxten för e-handlaren kommer att uppgå till 7 procent i det tredje kvartalet, en skarp kontrast till 17 procent under första halvåret.

PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 06:39

Carnegie: Köp byggunderleverantören

Enligt Carnegie har NWP via en stabil organisk tillväxt genererat robusta kassaflöden som har använts för att finansiera förvärv inom närliggande områden. Sedan 2017 har bolaget genomfört åtta förvärv, som tillsammans adderar 35 procent av bolagets omsättning. ”Vår bedömning är att NWP förtjänar en högre värdering baserat på bolagets framgångsrika historik av förvärv och vinsttillväxt”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 10 dec 18 kl. 11:46

Carnegie: H&M-aktiens återhämtning högst överdriven

Enligt Carnegie handlas H&M med en premie till sina branschkollegor som antyder att bolagets jämförbara butiksförsäljning ska vända till plus samtidigt som marginalen förbättras med minst 4 procentenheter, ett scenario som investmentbanken ser som högst osannolikt. Carnegie pekar på att H&M stigit med 30 procent sedan mitten av augusti och menar att den senaste tidens omvärdering av aktien är högst överdriven. ”Vi medger att förbättrad försäljning, en viss resultatåterhämtning, täckta korta positioner och insiderköp kan fortsätta att ge stöd i det korta perspektivet.

PrivataAffärer - 29 apr 19 kl. 10:31

Carnegie optimistiska om Cloetta – höjer till köp

Det skriver Carnegie i en analys där banken uppgraderar aktien till köp (behåll) och höjer riktkursen till 31 kronor (25), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare på måndagen. I analysen tar Carnegie upp att synergier från förvärvet av Candyking väntas påverka positivt under 2019 och 2020. Utöver det väntas flertalet åtgärder kunna förbättra lönsamheten i den förlusttyngda svenska lösgodisverksamheten med en positiv effekt från andra halvåret 2019, heter det i analysen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Topp-vd nobbar Wework

I veckan rapporterade Wall Street Journal att Wework ville anställa T-Mobiles vd John Legere som ny chef för bolaget..

DI - 5 timmar sedan

Wall Street: Buffetts nya bolag rusar på rekordbörserna

Styrkan i de amerikanska börserna visade inga som helst tecken på att avta på fredagen och gick mot nya….

DI - 5 timmar sedan

Första av 2.700 opioidfall – läkemedelsjätte får 1 miljard i rabatt

En domare i Oklahoma har sänkt de böter som läkemedelsjätten Johnson & Johnson ska betala i det första av tusentals….

DI - 5 timmar sedan

Högsta domstolen tar upp miljardmål mot Google

Nu ska högsta domstolen i USA ta upp upp målet där mjukvarujätten Oracle har anklagat techjätten Google för att ha….

DI - 5 timmar sedan

Analytiker räknar med positiva tillväxtnyheter från Autoliv

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv, som på tisdag nästa vecka håller kapitalmarknadsdag i amerikanska Utah, väntas ge en….

DI - 5 timmar sedan

Alibabas bookbuilding-process kraftigt övertecknad

Alibabas bookbuilding-process inför bolagets börsnotering i Hongkong, där aktier för 13,4 miljarder dollar ska säljas,.

DI - 6 timmar sedan

Donald Trumps tweet uppfattas som vittneshot

Samtidigt som den förra amerikanska ambassadören till Ukraina förhördes i riksrättsutredningen mot den amerikanska….

DI - 6 timmar sedan

Petra Diamonds säljer ovanlig blå diamant för 15 Mkr

Brittiska Petra Diamonds sålde på fredagen en ovanlig blå rådiamant på 20,08 carat för 14,9 miljoner dollar,.

DI - 6 timmar sedan

Analytiker: SEB väl positionerade att hantera eventuella kostnader

Storbanken SEB är överlag välpositionerad för att hantera eventuella kostnader ifall sådana skulle uppstå med anledning….

DI - 6 timmar sedan

Nytt miljardfiasko för Softbank

Målet var att ta in 108 miljarder dollar men efter fiaskot med noteringen av Wework lyckades Softbank bara få in 2….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.