Expressen > Nyheter

Sunday, 17 November, 08:26

Expressen - 21 okt 19 kl. 17:21

Kameror vid gränsen ska stoppa tjuvligorSärskilda kameror vid gränserna är tullens nya vapen mot stöldligorna.Kamerorna läser av registreringsskyltar och kan snabbt upptäcka misstänkta fordon fullpackade med stöldgods..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kamerorvid , gränsenska , stoppa, tjuvligor
Expressen - 16 maj 19 kl. 17:03

Kameror som ska stoppa smugglare används inte

Tullverket har smarta kameror – som ska hjälpa dem känna igen kända smuggelbilar. Men de används inte – de riskerar nämligen att kränka integriteten. – Det är jättemånga människor som kommer att bli filmade.

GöteborgsPosten - 08 apr 18 kl. 14:06

Fler kameror när Tullverket får påökt

Tullverket får ett tillskott på 72 miljoner kronor enligt regeringens vårbudget som presenteras den 16 april, rapporterar Sveriges Radio. Pengarna ska gå till utökade insatser för att stoppa illegala varor vid gränsen. Tullverkets chef välkomnar beskedet och öppnar bland annat för fler kameror vid Öresundsbron..

SvD - 13 okt 16 kl. 05:45

Svenskarna som ska stoppa flykt till Europa

Europas järnridå klyver inte längre kontinenten på mitten, utan löper längs med EU:s yttre gränser mot omvärlden. I Bulgarien har kalla krigets rostiga staket och skraltiga vakttorn på gränsen till Turkiet bytts ut mot kilometer efter kilometer med skinande ny taggtråd och infraröda kameror. Svenska poliser är på plats för att stoppa flyktingar..

Helsingborgs Dagblad - 08 apr 18 kl. 15:02

Fler kameror när Tullverket får påökt

Tullverket får ett tillskott på 72 miljoner kronor enligt regeringens vårbudget som presenteras den 16 april, rapporterar Sveriges Radio. Pengarna ska gå till utökade insatser för att stoppa illegala varor vid gränsen. Tullverkets chef välkomnar beskede.

Sydsvenskan - 08 apr 18 kl. 15:02

Fler kameror när Tullverket får påökt

Tullverket får ett tillskott på 72 miljoner kronor enligt regeringens vårbudget som presenteras den 16 april, rapporterar Sveriges Radio. Pengarna ska gå till utökade insatser för att stoppa illegala varor vid gränsen. Tullverkets chef välkomnar beskede.

Skånskan - 22 jan 19 kl. 14:00

Få brott vid stationen kan stoppa kameror

Sjöbo Ordningsvakterna har slutat bevaka trafikterminalen.
Tanken var att vakterna skulle efterträdas av kameror. Men ansökan är ännu inte inskickad och det kan bli svårt att få tillstånd för övervakningen.

Sydsvenskan - 21 jan 11 kl. 07:30

Kameror ska stoppa bibliotekstjuvarna

Foto: Ingemar D Kristiansen
Sedan i november patrullerar väktare Universitetsbiblioteket.
Sedan i november patrullerar väktare på biblioteket. ?

DN - 07 jun 15 kl. 19:42

Tullverket: Kameror utmed vägar ska stoppa smugglare

Genom att låta kameror läsa av fordons registreringsskyltar ska smugglare och kriminella stoppas. Tullverket ligger bakom satsningen som inleds med att ett antal kameror monteras upp på Öresundsbron. Oskyldiga bilister ska inte registreras, bedyrar verket..

Nyheter 24 - 16 jun 16 kl. 18:00

Kommer Joachim Löw stoppa handen i byxan igen? Oddsen visar

Joachim Löw verkar aldrig tänka att det finns kameror runt omkring honom. Pilla i näsan och stoppa ner handen innanför byxorna inför miljontals människor har nästan blivit en vanesak för Löw. Och för oss tittare.

Nya Wermlands Tidningen - 02 jul 14 kl. 18:06

Sätter upp kameror längs gränsen

Nu ska Norge få bättre koll på smugglarna. Under sommaren startar arbetet med att montera upp kameror på 18 gränsövergångar från Örje i Östfold i söder till Grue i Hedmark i norr..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Här spelar de betjänter – firar med ”black face”

Den nederländska traditionen att måla sig i ansiktet för att se ut som en svart betjänt väcker starka känslor.Under lördagens parader för att fira Sankt Nikolaus valde ett flertal städer att inte inkludera den kontroversiella figuren Svarte Petter.– Nederländerna har hört oss, Haag har hört oss, parlamentet har hört oss, säger motdemonstranten Mariam El Maslouhi..

Expressen - 45 minuter sedan

Här är morgonens nyheter

En man har stickskadats under ett inbrottsförsök i Västerhaninge utanför Stockholm.■■■Prins Andrew nekar till anklagelserna om att ha haft sex med den då minderåriga Virginia Giuffre. I en intervju med BBC säger han att han inte kan vara den utpekade mannen – för han kan inte svettas.

Expressen - 1 timme sedan

Låt oss folkomrösta igen om kärnkraften

Om Sverige ska klara av klimatutmaningarna behövs utbyggd kärnkraft.Mycket har hänt sedan 1980. Vi förtjänar en ny folkomröstning om kärnkraften – med alternativen ja och nej, skriver Jon Sjölander (M)..

Expressen - 1 timme sedan

Hyresgästen kastas ut från lyxiga skyskrapan

HSB kastar ut en av sina hyresgäster i Sveriges högsta och lyxigaste bostadshus.Den manlige hyresgästen hade milsvid sundsutsikt från sina fönster - men vägrade betala hyran.När skulden till sist var uppe i 103 000 kronor gav hyresnämnden grönt ljus för att ta tillbaka lägenheten.

Expressen - 2 timmar sedan

Bakslag för Trump – hans favorit föll i natt

Donald Trump gjorde allt i sin makt för att Louisiana skulle få en republikansk guvernör i natt.Det räckte inte.Den sittande demokratiske guvernören John Bel Edwards gick segrande ur valstriden mot republikanen Eddie Rispone rapporterar AP..

Expressen - 2 timmar sedan

Läkaren Karin, 53, säger upp sig – efter politikernas stopp

Ågårdsskogen vårdcentral vill införa ett maxtak för antal listade patienter.Men politikerna säger nej – då de menar att det sätter vårdvalet ur spel.Nu reagerar läkaren Karin Starzmann, 53, starkt på beskedet.

Expressen - 2 timmar sedan

Krisen med U137 – dagen då ryssen kom till Sverige

Den sovjetiska ubåten U137 har gått på grund i militärt skyddsområde utanför Karlskrona.Det blir en världsnyhet – och början på tio dygns intensiv diplomati. För Sveriges del var kalla kriget aldrig så påtagligt som i oktober 1981..

Expressen - 3 timmar sedan

Hånet mot prinsen efter pizza-alibit

Prins Andrew säger att han var och åt pizza i Woking vid ett av tillfällena då han anklagas för att ha haft sex med en minderårig.Nu bombarderas pizzerians Twitter-konto med hån mot prinsen skriver Metro och Mirror.”Hade bra alibi, jag menar måltid, här”, skriver en person.

Expressen - 7 timmar sedan

Nattklubbsprofil misstänkt för flera våldtäkter

En man som är känd inom Stockholms nattliv misstänks för fyra våldtäkter i oktober, rapporterar Aftonbladet. I förra veckan kunde han häktas.Samtidigt häktades även mannens vän, som också misstänkt ha våldtagit en av kvinnorna..

Expressen - 7 timmar sedan

Våldsamma protester i Iran – minst en död

En person har dött och flera skadats i protester i Iran. De våldsamma demonstrationerna började efter att regeringen chockhöjde priset på bensin, rapporterar AFP.  I 40 städer runtom i landet pågick protesterna på lördagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.