Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 16 November, 02:49

Cornucopia - 21 okt 19 kl. 17:13

Plastpåseskatten blir 3:- per påse och 30 öre per fruktpåse - Svensk Handel tror på 7:- för en påseEnligt regeringens remiss till lagrådet blir skatten på plastpåsar 3:- SEK per kasse. Med moms blir det således 3:75 SEK per påse.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Handel, SEK, Frankrike, Carrefour, ICA, Förslaget, CO2, Ekot, EUR, Amazon, Mont Blanc, Kilimanjaro, Sverige, Amazonpåsarna, Svensk Handel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Plastpåseskattenblir 3 , per, påseoch 30 , öre, per, fruktpåse Svensk Handel tror på 7 för en påse
Cornucopia - 29 aug 19 kl. 07:50

Plastpåseskatten förvärrar miljöbelastningen - så går du runt den

Att runda platskasseskatten är tämligen enkelt som privatperson - det är bara att köpa plastkassar online från ett annat EU-land, t ex via tyska Amazon. Lagen är ogenomtänkt och i promemorian framgår det rent av att alternativa påsar har mycket större miljöslitage än engångsplastpåsar. Effekten av lagen ser ut att bli både negativ för skattebetalarnas ekonomi och negativ för miljön totalt sett.

GöteborgsPosten - 21 jul 19 kl. 05:00

Kasta plastpåseskatten i soptunnan

Istället för återanvända våra vanliga plastkassar som soppåsar förväntas vi köpa soppåsar separat, för miljöns skull. Logiken i den föreslagna plastpåseskatten är obegriplig..

YLE - 06 nov 13 kl. 17:53

Finländare använder bara fyra plastpåsar per år?

Finland är bäst i EU på att inte använda plastpåsar. Enligt EU-statistik används det årligen bara fyra plastpåsar per invånare. Men vad handlar det om för påsar?

Nyteknik - 29 maj 18 kl. 07:02

Långt från målet om max 40 plastpåsar per svensk

Flera butikskedjor rapporterar att deras kunder ber om betydligt färre plastkassar än för ett år sedan. Oräkneliga ton plast har därmed sparats. Men det är långt kvar till målet om att varje svensk ska förbruka högst 40 kassar per år..

Blekinge Läns tidning - 23 okt 19 kl. 05:00

Ny skatt är plastpåsepopulism

Det är svårt att tolka den nya plastpåseskatten på annat sätt än att regeringen vill dra in så mycket skattepengar som möjligt. .

YLE - 21 nov 14 kl. 21:01

EU minskar användningen av plastpåsar

EU-länderna har enhälligt godkänt en lag som ska minska användningen av tunna plastpåsar med 80 procent de närmaste tio åren. Beslutet gäller engångsplastpåsar av ett slag som är ovanliga i Finland, men vanliga i en del andra EU-länder. Statistik från 2010 visar att genomsnittsmedborgaren i EU använder närmare 200 sådana plastpåsar årligen.

YA - 23 jun 19 kl. 19:52

Plastpåseskatten är inte hållbar

Skatter borde bygga på någon slags logik. Även så kallade miljöskatter. .

Trelleborgs Allehanda - 23 jun 19 kl. 19:52

Plastpåseskatten är inte hållbar

Skatter borde bygga på någon slags logik. Även så kallade miljöskatter. .

Trelleborgs Allehanda - 24 okt 19 kl. 14:43

Plastpåseskatten är en klassisk fint

Regeringen arbetar hårt för att dölja vad den inte får gjort. .

YA - 24 okt 19 kl. 14:43

Plastpåseskatten är en klassisk fint

Regeringen arbetar hårt för att dölja vad den inte får gjort. .

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 9 timmar sedan

Fredagsmys: Just-in-time-leverans av författare till Danmark

Dags för lite fredagsmys. I brist på något riktigt får jag konstatera att jag med en minuts marginal levererades till signeringsbordet i HOI Förlags monter på mässan Bogforum i Bella Center mellan Köpenhamn och Kastrup, för danskt försläpp av Stjärnklart. Tipsa alla era danska bekanta om boken!

Cornucopia - 16 timmar sedan

Recensioner Är du förberedd? - tider bokmässan i Köpenhamn

Resdag idag, raka vägen från Västindien till bokmässan i Köpenhamn, så ganska dött här på bloggen, om inte annat på grund av jetlag. Så ni får hålla till godo med några recensioner av Är du förberedd och tiderna för mig på bokmässan i Danmark, där Stjärnklart på danska lanseras, om någon läsare mot förmodan kommer vara där.
Är du förberedd av Lena Wilderäng & Lars WilderängBTJ ger Är du förberedd 4/5 i BTJ-häftet:"Är du förberedd?

Cornucopia - 17 timmar sedan

Missnöjet gror på ett fortfarande orkanskadat Sint Maarten

"Vi har klarat oss utan nederländska pengar tidigare, och vi kommer klara oss utan dem även denna gång." - Kvinnan"Varje år vid Sankt Martin-festivalen träffas de franska och nederländska politikerna vid gränsövergången, käkar frukost och bestämmer hur de ska rövknulla vanligt folk det kommande året." - TaxichaufförenEffekterna från orkanen Irma märks fortfarande på nederländska Sint Maarten, och missnöjet särskilt hos den generellt fattigare lokalbefolkningen gror.

Cornucopia - Igår: 15:56

Foton: Fort Karl, Fort Oscar och Fort Gustav

Den fd svenska koloni Sankt Bert (Sankt Bartolomeus, Saint Barthélemy, Saint Barts, Saint Barth, Saint Barths) hade tre fort, som skyddade hamnen och huvudstaden Gustavia. Av dem finns få spår kvar, men de erbjuder fortfarande bra vyer av omgivningen. Lite foton nedan.

Cornucopia - Igår: 13:49

Dagens Juridik: Skjutvapen stulna från Rosenbad

Tidningen Dagens Juridik uppger att sex Glock 17 och 300 patroner halvmantlad ammunition för en  dryg vecka sedan stulits från ett vapenskåp inne på Rosenbad. Vapnen var så kallade extravapen, som skulle användas av regeringsbyggnadens skyddsvakter vid förhöjd terrorberedskap eller terrorangrepp. Rosenbad såväl som polisen verkar ovilliga att svara på tidningens frågor.

Cornucopia - Igår: 12:27

Reviderad arbetslöshetsstatistik från SCB - ökar chansen för räntehöjning ytterligare - men steg i faktiska tal

SCB har nu släppt reviderad arbetslöshetsstatistik, utan Evrys påhittade siffror. I faktiskt antal arbetslösa har arbetslösheten ökat på ett år, även om den minskade procentuellt säsongsjusterat. Med det senare ökar chansen att Riksbanken gissat rätt om sitt eget framtida agerande och att styrräntan reporäntan alltså höjs i december.

Cornucopia - Igår: 05:56

Motståndsområdet i OMXS30 stärks

Med en haltande dag på Stockholmsbörsen ser det möjliga motståndsområdet för storbolagsindex OMXS30 stärks.
Dagschart OMXS30.OMXS30 stängde gårdagen på -0.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Foton+film: Världens tredje svåraste flygplats

Världens tredje svåraste flygplats ligger på den forna Sverigekolonin Saint Barthélemy (aka S:t Barth's). Flygplatsen Gustav III Airport är med sina 650 m längre än flygplatsen på Saba, men landningen sker väldigt brant, i nedförsbacke och med små möjligheter att landa tidigt på banan. Starten lämnar inte heller särskilt mycket marginaler med en bana som slutar i vattnet och har berg direkt på andra sidan bukten.

Cornucopia - I förrgår: 13:14

Inflationen vände upp - bedömare tror på räntehöjning i december

Den inflation som Riksbanken mäter på - KPIF - vände upp i oktober. De flesta bedömare verkar nu tro på att en höjning av styrräntan reporäntan i december.

Inlägget innehåller reklam för Compricer längst ner.

Cornucopia - I förrgår: 09:33

Foton: Mount Scenery 877 möh - Nederländernas högsta punkt

Mount Scenery på Saba är med sina 877 möh Nederländernas högsta punkt. Det är en trevlig promenad för den som har sina lårmuskler, knän och vader i ordning. Foton nedan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.