SR > Nyheter

Thursday, 14 November, 13:11

SR - 21 okt 19 kl. 16:34

Skatten höjs på plastpåsar – så mycket kommer de kostaPriserna höjs i samband med skattehöjningen 1 maj nästa år..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skatten, höjs, plastpåsar, mycket kommer de , kosta
SVT - 28 okt 19 kl. 23:09

Svensk handel om höjd skatt på plastpåsar: ”Dåligt förslag”

Regeringen vill höja skatten på plastpåsar för att hjälpa miljön, vilket skulle kunna höja priset på plastpåsar till upp emot 7 kronor. Enligt finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är skattehöjningen ett sätt för Sverige att ta sitt globala ansvar, men organisationen Svensk Handel tror inte att en höjd skatt lösa problemen..

Länstidningen i Jämtland - 20 jun 19 kl. 10:40

Nu kommer plastskatten – priset på plastpåsar chockhöjs i mataffären

Från och med nästa år ska det införas en ny skatt på plastpåsar. Skatten kommer att göra....

Expressen - 29 okt 19 kl. 01:10

Svensk handel sågar höjd skatt på plastpåsar: ”Dåligt förslag”

Regeringen vill höja skatten på plastpåsar för att minska miljöpåverkan.Men Svensk Handel anser att regeringen gör fel – och att en skattehöjning inte kommer att lösa problemen.– Det här är ett dåligt förslag, sade Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk handel, till finansmarknadsminister Per Bolund (MP) i Aktuellt..

Kristianstadsbladet - 21 okt 19 kl. 14:59

Dyrare att köpa plastpåsar – även den du lägger frukt i

Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen. Och varje frukt- och grönsakspåse beskattas med 30 öre. Det framgår av regeringens lagrådsremiss.

DN - 26 okt 19 kl. 06:00

”Använd plastpåsar – för miljön och klimatet”

Lisa Magnusson: Galenskap av regeringen att höja skatten på det alternativ som faktiskt är grönast..

Cornucopia - 21 okt 19 kl. 17:13

Plastpåseskatten blir 3:- per påse och 30 öre per fruktpåse - Svensk Handel tror på 7:- för en påse

Enligt regeringens remiss till lagrådet blir skatten på plastpåsar 3:- SEK per kasse. Med moms blir det således 3:75 SEK per påse. Även så kallade fruktpåsar kommer beläggas med skatt om 30 öre per kasse.

Cornucopia - 29 aug 19 kl. 07:50

Plastpåseskatten förvärrar miljöbelastningen - så går du runt den

Att runda platskasseskatten är tämligen enkelt som privatperson - det är bara att köpa plastkassar online från ett annat EU-land, t ex via tyska Amazon. Lagen är ogenomtänkt och i promemorian framgår det rent av att alternativa påsar har mycket större miljöslitage än engångsplastpåsar. Effekten av lagen ser ut att bli både negativ för skattebetalarnas ekonomi och negativ för miljön totalt sett.

Expressen - 25 okt 19 kl. 10:00

Matjättarna sågar skatten på påsar: ”Felkonstruerad”

Det är inte bara forskare som är skeptiska till klimatvinsterna den nya skatten på plastpåsar.Livsmedelsbranschen ifrågasätter också miljönyttan, visar Expressen Klimats kartläggning.– Plastbärkassar är inte de varor som i första hand skräpar ner, eftersom de ofta används som soppåsar, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood, som bland annat äger Hemköp och Willys.

Expressen - 13 sep 19 kl. 12:00

Efter plastpåsarna – nu kan skatten höjas på fler varor

Sugrör och plastbestick är snart ett minne blott – och i maj införs höjd skatt på plastpåsar.Nu vill regeringen höja skatten på ännu fler engångsartiklar i plast..

Expressen - 21 okt 19 kl. 17:02

NYHETSDAGEN: Turkiet stärker sitt grepp längs gränsen • Fem kronor per plastpåse – nya skatten är klar • Boris Johnsons nya bakslag – ny brexitomröstning stoppad

Kurdledda SDF har dragit sig tillbaka helt från staden Ras al-Ayn tidigt på måndagsmorgonen – och Turkiet stärker sitt grepp. Skatten på bärkassar blir tre kronor när du handlar mat i fortsättningen – vilket innebär att priset för plastpåsar i flera butiker blir fem kronor. Boris Johnson bad om en ny omröstning om sitt brexitavtal i parlamentet i dag – och fick som väntat nej.

SR - 20 jun 19 kl. 14:52

"Skatten ett slag mot vårt arbete mot återvunnet"

Regeringens förslag om skatt på plastpåsar i handeln får kritik från branschen. Skatten slår mot de återvunna och förnybara påsar som branschen redan tagit fram, menar Svensk Dagligvaruhandels vd..

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Finansministern ser allvarligt på fel från SCB

Arbetslösheten har inte ökat lika mycket som Statistiska centralbyrån tidigare uppgett. Det står klart sedan myndigheten publicerat reviderad statistik i dag, efter att de har haft problem med en extern leverantör. Finansminister Magdalena Andersson säger att det inte har påverkat regeringens ekonomiska bedömningar..

SR - 15 minuter sedan

Breton kan bli ny kommissionär: ”Direkt olämplig”

Frågan är om en en före detta vd för ett IT-bolag, fransmannen Thierry Breton, ska kunna bli EU-kommissionär med ansvar för lagstiftning som rör just det bolaget. Det är på agendan när EU-parlamentets utfrågningar av de sista föreslagna kommissionärerna fortsätter idag..

SR - 2 timmar sedan

Matchfixning: Fällande domen överklagas

Den fällande domen i matchfixningsmålet mot den förre fotbollsspelaren och hans vän överklagas till Högsta domstolen av åklagaren..

SR - 3 timmar sedan

Ingen brittisk EU-kommissionär utses före valet

Storbritannien kommer inte föreslå en ny brittisk EU-kommissionär förrän efter valet i Storbritannien den 12 december..

SR - 3 timmar sedan

Trafikverket lanserar ny plan för järnvägsunderhåll

Trafikverket ska upprätta en långsiktig plan för underhållet av den statliga järnvägen, det har regeringen beslutat, rapporterar TV4-nyheterna..

SR - 3 timmar sedan

Stora problem för Indiens ekonomi

Det går allt sämre för Indiens ekonomi. Senaste siffrorna för industrins tillväxt var de lägsta på åtta år och BNP-siffrorna för årets tredje kvartal tros hamna på under fem procent från att tidigare ha legat närmare 7 procent. Ekonomen Rohit Azad säger att krisen djupnat så här några månader in i den hindunationalistiska BJP-regeringens andra mandatperiod..

SR - 4 timmar sedan

Stängt för turister när Färöarna storstädar

Färöarna ska nästa år stänga för turister i tre dagar i april för att ögruppen ska kunna städas från skräp. I år gjordes ett liknande försök, och det slog så väl ut att det nu upprepas..

SR - 4 timmar sedan

SCB släpper nya arbetslöshetssiffror

Efter den felaktiga arbetslöshetsstatistiken väntas Statistiska centralbyrån, SCB, under förmiddagen släppa nya korrigerade siffror..

SR - 5 timmar sedan

Flera döda i bussolycka

Sju människor har mist sina liv i en olycka i Javaprovinsen Jawa Barat i Indonesien..

SR - 6 timmar sedan

Stora demonstrationer – till stöd för avgående presidenten

I Bolivia fortsätter den politiska krisen. I går hölls återigen stora demonstrationer till stöd för den avsatte presidenten Evo Morales, och parlamentsledamöter från hans parti hindrades att komma in i parlamentet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.