VA > Ekonomi

Saturday, 16 November, 02:29

VA - 21 okt 19 kl. 16:18

USA: Bättre att handelsavtal blir rätt än sluts redan i novemberHandelsminister Wilbur Ross vill även sluta avtal med Storbritannien så snart Brexit är genomfört. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
USA, Wilbur Ross, Storbritannien, Brexit

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USABättre att , handelsavtalblir rätt , än, slutsredan , i november
NSD - 13 okt 11 kl. 03:47

USA: Handelsavtal med tre länder

USA:s kongress godkände på onsdagen handelsavtal med Sydkorea, Colombia och Panama som väntas öka landets export med 13 miljarder dollar per år..

DI - 21 okt 19 kl. 13:52

USA: Handelsavtal med Kina måste inte ske i november

Ett handelsavtal med Kina måste inte nödvändigtvis slutas i november, det viktiga är att det blir rätt..

Nyteknik - 05 maj 14 kl. 07:00

Amerikanska miljökrav oroar inför handelsavtal

Handelsminister Ewa Björling försäkrar att miljön inte drabbas av framtida USA-handelsavtal. Alla är inte lika övertygade..

Nyteknik - 25 apr 14 kl. 13:55

Hård debatt om viktigt USA-avtal

Handelsminister Ewa Björling försäkrar att miljön inte drabbas av framtida USA-handelsavtal. Det tror inte Naturskyddsföreningens Mikael Karlsson är möjligt.

YLE - 19 nov 14 kl. 11:32

Handelsavtal med Kanada - risker också för Finland

EU:s frihandelsavtal med Kanada kan innebära stora risker för bland annat Finland, varnar en färsk internationell rapport. Medan förhandlingarna om ett avtal mellan EU och USA stampar på stället har EU i all stillhet jobbat fram ett stort transatlantiskt frihandelsavtal med Kanada. Efter fem år av förhandlingar publicerades äntligen i september Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) med Kanada.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 11:14

Danske: Räntesänkningar och handelsavtal en ”positiv cocktail”

Tillväxten väntas bli lägre framöver, då inköpschefsindex i Europa, Kina och USA fortsatte ned i maj. Detta faktum glömdes dock snabbt bort av marknaden, då både den europeiska och amerikanska centralbanken i förra veckan öppnade för nya stimulanser. Danske Bank uttrycker en förväntan om en amerikansk räntesänkning redan i juli eller i september.

SmålandsPosten - 29 okt 14 kl. 00:34

Tvistlösning centralt i handelsavtal

Delar av den politiska vänstern driver just nu en osaklig kampanj mot det förestående frihandelsavtalet mellan USA och EU. Då man har svårt att få gehör för kritik mot frihandeln som sådan siktar man i stället på den delen av avtalet som handlar om hur tvister ska lösas. Debatten handlar om vad som ofta beskrivs med förkortningen ISDS, Investor-State Dispute Settlements, vilket betecknar en form av skiljedomsförfarande som tagits fram av bland andra världshandelsorganisationen och FN.

Supermiljöbloggen - 20 feb 18 kl. 17:16

EU ska bara skriva handelsavtal med länder som är med i Parisavtalet

Frankrikes utrikesminister Jean-Baptiste Lemoyne sade i början av februari att ett av huvudkraven på ett land som ska ingå ett handelsavtal med EU är att landet i fråga "implementerar" Parisavalet, skriver Climate Progress.   Därefter bekräftade EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström på Twitter att varje handelsavtal som EU undertecknar ska innehålla en referens till Parisavtalet. Detta betyder att handelsavtalet TTIP med USA inte kommer att undertecknas förrän USA eventuellt skriver på Parisavtalet.

Dagens PS - 27 aug 18 kl. 07:15

WSJ: USA och Mexiko nära handelsavtal

USA och Mexiko är nu riktigt nära att få till ett handelsavtal. Enligt Mexikos förhandlingschef Ildefonso Guajardo kan en uppgörelse vara uppnådd redan under måndagen, skriver Wall Street Journal. Beskedet från den mexikanska delegationen kom efter veckor av intensiva förhandlingar med USA för att få till ett bilateralt handelsavtal.

Dagens PS - 19 sep 19 kl. 10:53

Kinesisk chefsekonom tror på handelsavtal

USA och Kina kommer förmodligen att nå ett temporärt handelsavtal när parterna möts i Washington nästa månad. Det uppger Chen Wenling, chefekonom vid tankesmedjan China Centre for International Economic Exchanges, till South China Morning Post. Enligt chefekonomen vid tankesmedjan, som av Telegraph beskrivs ha nära kopplingar till den kinesiska regeringen, behöver USA skjuta upp implementeringen av importtullarna och inte införa några nya för att ett avtal ska kunna bli av.

YLE - 27 maj 16 kl. 12:59

Handelsavtal stöter på motstånd - protester ordnas på många orter

En demonstration ordnas i dag i Helsingfors mot de handels- och investeringsavtal som EU förhandlar om. Också i Tammerfors och Joensuu ordnas det demonstrationer. En av de frågor som väcker kritik mot det transatlantiska frihandelsavtalet TTIP är huruvida USA kommer att godkänna EU:s syn på konsumentskydd.

Fler nyheter från VA

VA - 10 timmar sedan

Nya trähus ska lagra koldioxid – högsta träbyggnaderna i dag

I över ett sekel var det förbjudet att bygga trähus högre än två våningar på grund av brandrisken. Nu kommer höghusen i trä som ska rädda klimatet. .

VA - 10 timmar sedan

En tidsresa tillbaka till 1800-talet

Ofta är det små flygplan och jeepar som gäller när man ska på safari. Men med Rovos Rail går resan med tåg. Ett nygammalt sätt som samtidigt är avkopplande och oftast mer hållbart.

VA - 11 timmar sedan

Netflix visar upp sin nordiska satsning

Netflixproduktioner som presenterades var bland annat actionthrillern Red Dot och skräckfilmen Cadaver. .

VA - 11 timmar sedan

Spotify måste ha minst en tredjedel av ljudmarknaden

”Vi måste fortsätta att hitta en miljard eller två miljarder nya dollar i intäkter varenda enskilt år framöver”,  sade Daniel Ek. .

VA - 11 timmar sedan

Så mycket kostade den sällsynta rådiamanten

Brittiska Petra Diamonds sålde på fredagen en ovanlig blå rådiamant på 20,08 carat för 14,9 miljoner dollar, motsvarande 145 miljoner kronor. .

VA - 12 timmar sedan

Apples annonsintäkter spås öka drastisk – passera 100 miljarder

 Nyckeln är tv-streamingsatsningen Apple TV+, som lanserades i september. .

VA - 12 timmar sedan

Elektas nedgång den största på fyra år

Efter lunchtid var aktien ned över 13%. .

VA - 13 timmar sedan

Finansinspektionen tar hårdare tag mot penningtvätt – tredubblar satsningar

Finansinspektionen, FI, kommer under nästa år ytterligare skärpa arbetet mot penningtvätt. .

VA - 15 timmar sedan

Fler unga väljer att jobba som konsulter: Så gynnas arbetsgivarna

Andelen unga medarbetare har länge varit högre bland konsulter, jämfört med övriga arbetsmarknaden. Det är en trend som rekryteringsföretaget Gazella ser fortsätta växa och det finns många fördelar för arbetstagaren – som också gynnar arbetsgivaren. .

VA - 15 timmar sedan

”ICA-aktien kan rasa 75%”

Måns Larsson, på Makuria Investment Manager, ser ICA som en blankningskandidat och  att bolaget tog skada av en ökad konkurrens i Sverige. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.