Skånskan > Nyheter

Monday, 18 November, 12:24

Skånskan - 19 okt 19 kl. 10:00

Italienskildring som är svår att värja sig motLitteratur/recension BOK
Där livet är fullkomligt
Författare: Silvia Avallone
Översättning: Johanna Hedenberg
Förlag: Natur & KulturElena Ferrantes succéromaner och försäljningsframgångar även i Sverige har banat väg för andra italienska kvinnliga författare, som Rosa Ventrella och Silvia Avallone.
Avallone är nu aktuell med sin tredje till svenska översatta roman efter debuten med Stål, som följdes upp med Marina Bellezza. I Där livet är fullkomligt får vi följa sjuttonåriga Adeles liv i höghusområdet Labriola. Hon blir gravid med smålangaren och losern Manuel. Ska hon behålla barnet eller adoptera bort det?
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
BOKDär, AvalloneÖversättning, HedenbergFörlag, Ferrantes, Sverige, Rosa Ventrella, Silvia Avallone, Stål, Marina Bellezza, Där, Adeles, Labriola, Manuel, Parallellt, Dora, Fabio, Bologna, Avallone, Italien, Adele, Bokdär

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Italienskildringsom är , svåratt , värjasig mot

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Snabb A-traktor stoppades

SJÖBO En A-traktor ska vara byggd för en maxhastighet på 30 kilometer i timmen.
Polisen tog sent i fredags kväll hand om en A-traktor som enligt ett vittne kunde framföras betydligt fortare. Enligt vittnet ska föraren, en 15-årig flicka ha varit uppe i hastigheter runt 100 kilometer i timmen när hon körde söderut från Sjöbo mot Ystad på väg 13.

Skånskan - 1 timme sedan

Företagare misstänks ha gömt tillgångarna utomlands

höör En företagare från Höör riskerar åtal för bokföringsbrott efter att inte ha informerat om tillgångar han hade utomlands.Företaget, som var verksam inom byggbranschen, gick i konkurs förra hösten. Det var andra gången han gick i konkurs.

Skånskan - 1 timme sedan

Falsk polisbil förvillade

LUND I lördags klockan 13 trodde bilister på väg E22 att de blivit stoppade av polisen. Anledningen var en bil med blinkade röda och blå lampor i fronten.
Fordonet stoppades så småningom av den riktiga polisen, som tog ljusanordningen i beslag.

Skånskan - 1 timme sedan

Lång rad inbrott skedde

LUND Den mörka tiden är här och det brukar innebära att risken för inbrott ökar. I Lund har polisen fått in en lång rad anmälningar som visar att tjuvarnas aktivitet har ökat.
En villa på Skogsvägen i Södra Sandby drabbades i fredags klockan 10-10.

Skånskan - 1 timme sedan

Misshandlades på hamburgerställe

LUND Polisen kallades till Burger King på Knut den Stores torg strax efter klockan 03 natten mot söndag.
En 28-åring och en 22-åring hade kommit i bråk. Det slutade med 22-åringen gav den äldre mannen ett knytnävsslag i ansiktet.

Skånskan - 1 timme sedan

Kastade färg på väggarna

VEBERÖD Vaktmästaren på Svaleboskolan har gjort en polisanmälan om stöld och skadegörelse, som ska ha inträffat mellan onsdag och fredag i förra veckan.
Någon eller några har tagit sig in i ett förråd och stulit instrument. De har även kastat färg på väggarna..

Skånskan - 1 timme sedan

Ridkläder stals ur bil

STAFFANSTORP Ridkläder, ridstövlar, handskar, jacka och ridväskor stals ur en bil som stod parkerad vid Stortorget i Staffanstorp.
Någon gång mellan torsdag och fredag krossade okänd gärningsman en ruta och lade beslag på godset som är värt cirka 9 000 kronor..

Skånskan - 1 timme sedan

Inbrottsförsök i scoutgården

STAFFANSTORP Natten mellan lördag och söndag försökte okända gärningsmän ta sig in i scoutgården vid Annerovägen.
En list från ett fönster hade tagits bort och en av rutorna var krossad men gärningsmännen hade inte lyckats ta sig in i lokalerna och inget var stulet..

Skånskan - 1 timme sedan

Eldade i postlåda

STAFFANSTORP Postlådan vid Kastanjevägen, mitt emot City Gross, förstördes i söndags kväll när någon eldade i den.
Okända gärningsmän hade tänt eld i postlådan och räddningstjänsten fick rycka ut och släcka med skum. Det var på måndagen inte känt om post skadats.

Skånskan - 1 timme sedan

Tog batteri till elcykel

STAFFANSTORP En person som haft sin elcykel parkerad vid Bråhögsplatsen under helgen fick batteriet till stulet. cykeln hade också fått skador.
Stölden och skadegörelsen inträffade natten mellan lördag och söndag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.