Skånskan > Opinion

Tuesday, 22 October, 18:52

Skånskan - 11 okt 19 kl. 16:33

Simskola kan gå från 200 till 600 kronorSvedala Kultur- och fritidsnämnden ska spara totalt 852 000 kronor.
Som ett led i att möta kommunens sparkrav kan avgiften för att gå i simskola i Svedala öka från 200 till 600 kronor.På grund av ett väntat underskott på tolv miljoner kronor ska alla kommunens nämnder effektiviseras och spara in 1,5 procent var. För Kultur- och fritidsnämnden handlar det om 825 000 kronor.
– Kommunerna får mindre och mindre pengar av staten och det är inte bara vår kommun som måste effektivisera, förklarar Birgitta Delring (BP), nämndens ordförande.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kultur, Svedala, Birgitta Delring, Vellinge, Staffanstorp, Malmö, Delring

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Simskolakan , från , 200till , 600kronor
SmålandsPosten - 27 jul 13 kl. 10:17

Simskola???ett måste

?Sommaren är den tid då vi helst går på semester, kopplar av och vistas i naturen.
Vi har fler än 96?

SmålandsPosten - 27 jul 13 kl. 10:17

Simskola ? ett måste

Orsakerna till den försämrade simkunnigheten är många, men storleken på plånboken ska inte vara en. Att ha möjlighet till simundervisning är resurskrävande och i dag har simkunnighet tyvärr blivit en klassfråga, skriver, Karin Brand, generalsekreterare Svenska Livräddningssällskapet. Sommaren är den tid då vi helst går på semester, kopplar av och vistas i naturen.

Sydsvenskan - 04 okt 19 kl. 15:40

Simskola i Svedala kan bli tre gånger så dyrt

Höjd avgift från 200 till 600 kronor föreslås efter sparkrav..

Barometern - 09 jun 14 kl. 06:08

S lovar simskola för alla barn

Långtifrån alla barn i Mörbylånga kommun kan simma 200 meter i sjätte klass. Nu vill S ändra på det. Om socialdemokraterna vinner valet i höst lovar de att införa kostnadsfri simskola för alla barn som inte kan simma.

Nya Wermlands Tidningen - 04 jul 16 kl. 09:54

Svar på insändare om simskola

Intresset för simskola i Kil var i år glädjande nog större än tidigare. Det är första gången som inte alla intresserade fått plats. Vi anordnar simskola för att alla barn ska få möjlighet att klara godkänt betyg i skolämnet idrott i årskurs fem.

Skånskan - 18 okt 16 kl. 14:00

Simskola och babysim igång trots konkurs

höör I konkursboet fanns inga pengar till fortsatt simundervisning. Men Höörs kommun och ideella krafter ser nu till att Höörs simsällskaps tidigare verksamhet kan fortsätta i ny regi.SkD kunde häromveckan berätta om föreningen Höörs simsällskaps oväntade konkurs.

UT - 10 jan 18 kl. 15:16

Växeln överbelastad när många ville anmäla till simskola

Vid åttatiden i onsdags var det 600 personer som tryckte in numret 595900. Istället för att få svar av simhallspersonal, hamnade de flesta i telefonkö. – Ett ålderdomligt system att man måste ringa vid en viss tidpunkt, säger Peter Rydén, som kom fram efter en kötid på en timma och 24 minuter..

Vimmerby Tidning - 06 aug 13 kl. 09:10

Lyckad simskola i Horn

Efter en solig dag på simskolan i Horn var det i torsdags kväll dags att för första gången ha en simborgarmärkeskväll.
Marschallerna var tända runt Hornåbergs badplats och cirka 25 personer tog sig dit för att simma 200 meter..

Kristianstadsbladet - 15 jul 14 kl. 22:00

Baylan vill ha obligatorisk simskola


Många elever i Sverige går ut högstadiet utan att kunna simma. Det borde därför vara obligatoriskt för alla kommuner att erbjuda kurser i simning för högstadieelever i samband med att vårterminen tar slut, anser Ibrahim Baylan, utbildningspolitisk talesperson för Socialdemokraterna. - För elever som inte når målet ska sommarskola vara obligatoriskt.

BT - 15 jul 14 kl. 22:00

Baylan vill ha obligatorisk simskola

Många elever i Sverige går ut högstadiet utan att kunna simma. Det borde därför vara obligatoriskt för alla kommuner att erbjuda kurser i simning för högstadieelever i samband med att vårterminen tar slut, anser Ibrahim Baylan, utbildningspolitisk talesperson för Socialdemokraterna. - För elever som inte når målet ska sommarskola vara obligatoriskt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Ny ägare tar över hus i Röstånga

Röstånga Björn Ingemar Johansson, 49 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Hagagatan 21 i Röstånga. Tidigare ägare var Sven-Erik Johansson. Ägarskiftet blev klart i augusti 2019.

Skånskan - 2 timmar sedan

Försökte köra från polisen

STAFFANSTORP I hög fart körde den narkotikapåverkade föraren om en polisbil på motorvägen.
När poliserna slog på blåljus och signalerade åt honom att stanna fick han panik och tryckte gasen i botten.Nu döms den 21-årige föraren för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

Skånskan - 2 timmar sedan

79 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på Killhult 6145 i Hörby av Stig Göran och Marta Christin Nilsson. Nya ägare är Anna Margaretha Linnéa Nilsson, 42, och Daniel Petrus Mattias Johansson, 43. Priset blev 675 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019.

Skånskan - 2 timmar sedan

Störningskänsligt

Myndigheten för samhällsberedskap, MSB, och Socialstyrelsen varnar för att Sveriges kris- och katastrofberedskap inte är tillräckligt god. Materielbristen i Mellansverige visar på ett alltför störningskänsligt system.
Det är illa nog att patienter som väntat länge fått sina operationer inställda.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ingen kompensation

Klimatkompensation genom att plantera träd är omdiskuterat ur både positivt och negativt perspektiv. Att återplantera träd är en bra koldioxidsänka: men hur väl fungerar de existerande trädbaserade projekten som klimatkompensation?
Enligt en undersökning av Dagens Nyheter skövlas skog som ska ingå i klimatkompensationsprogram för tidigt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ingen Messias

Justin Trudeaus förra valvinst sågs som ett bevis för att slaget inte var förlorat. Att världen inte obarmhärtigt var på väg att trumpifieras åt högerpopulism, utan att frihet under ansvar med en sidoskopa medlidande fortfarande kunde vara något som väljarna tackade ja till. Regeringen Trudeau var en progressiv dröm: statsråd med faktiskt yrkeskompetens och var grundade i vetenskap, kliniskt befriade från de konspirationsteorier och fördomar som har drivit både amerikansk och svensk högerpopulism.

Skånskan - 3 timmar sedan

Flera fordon i krock på väg 13

Höör En trafikolycka har inträffat på tisdagseftermiddagen på väg 13 vid Munkarp.Räddningstjänst och polis har larmats till platsen. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad.

Skånskan - 4 timmar sedan

Huset på Munkagårda 2411 i Svalöv sålt för andra gången på kort tid

Svalöv Enkla Ting Vallåkra AB är ny ägare till fastigheten på Munkagårda 2411 i Svalöv. Försäljningen blev klar i september 2019 och priset på huset landade på 625 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som så sent som i april i år för 610 000 kronor.

Skånskan - 4 timmar sedan

Elev hotade lärare med kniv

ESLÖV Polisen fick rycka ut till Norrevångsskolan på måndagen sedan en av eleverna hotat en lärare på skolan. Det uppstod meningsskiljaktigheter mellan läraren och eleven, och plötsligt började tonårspojken vifta hotfullt med en matkniv mot läraren. Polisen rubricerar det inträffade som olaga hot..

Skånskan - 4 timmar sedan

Slog hål i rutan på personbil

ESLÖV En kvinna i 45-årsåldern upptäckte häromdagen ett litet hål i en av rutorna på sin bil, som stod parkerad på Rudolf Jonassons väg i Eslöv. Glaset hade krackelerat runt hålet. Kvinnan tror att någon har slagit hål i rutan med ett vasst föremål mellan den 16 och 21 oktober..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.