SR > Nyheter

Wednesday, 23 October, 09:55

SR - 10 okt 19 kl. 23:00

Uddén: En skräcksituation för de som flyrOmkring 60 000 människor har flytt sedan Turkiet inledde sin offensiv mot kurdkontrollerade områden, enligt Syriska människorättsobservatoriet. Ekots mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén beskriver det som en skräcksituation för de som flyr..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Turkiet, Syriska, Cecilia Uddén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UddénEn , skräcksituationför de som , flyr
YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Tre svenska storbanker går i vinst

Swedbank, Handelsbanken och SEB har släppt kvartalsrapporter under morgonen. Ekonomiekots Pär Ivarsson kommenterar..

SR - 45 minuter sedan

Hongkong drar tillbaka kontroversiella lagförslaget

Hongkongs lagstiftande församling drar formellt tillbaka det omdiskuterade lagförslaget om att utlämna brottsmisstänkta till Fastlandskina, rapporterar Reuters..

SR - 1 timme sedan

FUB sätter press på regeringen för att skärpa kraven

Antalet IVO-anmälningar över brister i gruppbostäder för personer med funktionsnedsättning har ökat lavinartat de senaste två åren. Nu vill riksförbundet för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, FUB, se att regeringen tillsätter krav på utbildning för personalen på gruppbostäderna..

SR - 1 timme sedan

Sämre resultat än väntat – förutom för SEB

Under onsdagsmorgonen har tre av de fyra storbankerna kommit med sina rapporter för det tredje kvartalet – och det är på flera håll klart sämre resultat än väntat..

SR - 1 timme sedan

Miljonrullning när konsult utvecklade kommunala chefer

VD:n för de kommunala bostadsbolagen i Eksjö har tagit in en konsult för att utveckla ledningsgruppen för flera miljoner utan att göra någon upphandling..

SR - 3 timmar sedan

Vinstfall för Swedbank

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 5 841 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med vinsten på 6 552 miljoner kronor motsvarande period året före..

SR - 3 timmar sedan

Uppgifter: Fastladskina vill byta ut Carrie Lam

Peking arbetar på en plan för att ersätta Carrie Lam som ledare i Hongkong, rapporterar The Financial Times..

SR - 3 timmar sedan

Vapenvilan en framgång för Turkiet, Syrien och Ryssland

I norra Syrien kommer ryska och syriska regeringsstyrkor i dag att påbörja samordningen av tillbakadragandet av kurdiska YPG-styrkor.Överenskommelsen mellan Turkiet och Ryssland igår blev en stor framgång inte bara för Turkiet utan också för den Syriska regeringen och Ryssland..

SR - 3 timmar sedan

Vittne: Trump gav order om att stoppa biståndet

USA:s president Donald Trump gav personligen order om att hålla tillbaka det militära biståndet till Ukraina för att förmå landet att utreda hans politiska motståndare – så tydlig var kopplingen menar toppdiplomaten Bill Taylor som igår vittnade i den amerikanska kongressen..

SR - 3 timmar sedan

Anklagelser om övervåld mot demonstranter

Chiles president Sebastián Piñera bad i natt om ursäkt för att han inte tidigare adresserat problemen med ekonomisk ojämlikhet som lett till stora protester och han utlovade reformer. Samtidigt kommer alltfler rapporter om tortyr och övervåld..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.