DI > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 00:26

DI - 10 okt 19 kl. 22:05

Professorn: ”Lätt att komma igång med cirkulär ekonomi”Att erbjuda en tjänst, att omvandla produkten, att vara möjliggörare eller att fokusera på produktens slutskede..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, Lättatt , komma, igångmed , cirkulär, ekonomi
SvD - 29 okt 16 kl. 08:23

Professorn om bubblan: Kan bli panik

Svensk bostadsmarknad väcker uppmärksamhet och oro. Nu varnar utländska experter för att svenska hushåll är för optimistiska om framtiden. Den svenske professorn Lars Jonung talar om att en ”obehaglig korrektion” kan komma..

SVT - 13 jun 19 kl. 23:33

Professorn: ”Hongkongbornas frihet håller på att gröpas ur”

Frågan som har fått demonstranter och polis att drabba samman de senaste dagarna gäller införandet av ett utlämningsavtal mellan Hongkong och Fastlandskina. Enligt professorn Johan Lagerkvist kan avtalet få stora konsekvenser för de friheter Hongkongborna hittills har haft. – Det är oerhört allvarligt och kan leda till att Kina kan komma med helt uppdiktade anklagelser och godtyckligt fängsla folk, säger han till SVT Nyheter..

YLE - 14 maj 13 kl. 10:27

ÅA-sparbeslut kan komma i dag

Åbo Akademis styrelse ska på tisdagen försöka fatta beslut om vilka delar av verksamheten som ska läggas ned eller omorganiseras. Akademin måste spara och flera alternativ ligger på bordet. Akademirektorn Jorma Mattinen tillsatte i höstas arbetsgrupper som hade i uppdrag att komma med sparförslag och hur verksamheten ska se ut i framtiden.

Nyteknik - 08 maj 13 kl. 06:00

Professorn: Elpriset måste mångdubblas

Priserna på utsläpp måste öka kraftigt om kurvorna för klimatgaser ska kunna vändas före 2020. Det skulle leda till höjda energipriser. En liter bensin kan komma att kosta 25 kronor och en kWh el bli upp till tre kronor dyrare.

Expressen - 10 feb 14 kl. 13:36

Professorn slår fast: Skulden är delad

Kommunaliseringen är ett ingrepp som misslyckades. Det slår en statlig utredning fast i dag. Samtidigt låter inte professor Leif Lewin alliansen komma undan.

Expressen - 01 apr 14 kl. 05:57

Professorn: Det här är närmast surrealistiskt

Martin Ingvar, överläkare och professor vid Karolinska institutet, blir mållös han ser hur Sigyn Waerland gör sin hälsokontroll på Expressens reporter. - Det här är närmast surrealistiskt. Om Monty Python skulle skriva en sketch så tror jag att man inte skulle komma långt ifrån detta..

Nerikes Allehanda - 18 jan 15 kl. 07:59

Professorn: Svårt lösa miljöproblemen

Miljöfrågan är komplex. Ska vi komma tillrätta med problemen krävs det att vi slutar fokusera så snävt och att politikerna tar ansvar. Det säger Ylva Uggla, nybliven professor i sociologi vid Örebro universitet..

DI - 24 feb 18 kl. 12:55

Professorn varnar för intressekonflikter efter Daimler-köpet

Fordonsprofessorn Christer Karlsson ser kinesiska Geelys köp i Mercedes-Benz moderbolag Daimler som ett led i grundaren Li Shufus strategi att komma in på den europeiska lyxbilsmarknaden. Christer Karlsson varnar samtidigt för intressekonflikter på lastbilssidan..

Supermiljöbloggen - 24 maj 19 kl. 14:54

KTH-professorn: ”Vad väntar vi på?”

Klimatförändringarna är nu så omfattande och snabba att regeringen bör följa Irlands och Storbritanniens exempel och deklarera ett nationellt nödläge, skriver Staffan Laestadius, professor emeritus  industriell utveckling vid KTH i Stockholm, idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.  Ett fredstida undantagstillstånd har inte förutsetts i regeringsformens 15:e kapitel (kan hanteras innan nästa riksdagsval) men det betyder i dagsläget inte så mycket. Nödläget är främst till för att markera situationens allvar och för att kraftfullt inleda en klimatomställning som de facto ännu väntar.

PrivataAffärer - 27 maj 19 kl. 12:42

Professorn: Avskaffa amorteringskravet och höj bolånetaket

Det sade Lars EO Svensson, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, och tidigare vice riksbankschef vid ett seminarium hos Stockholms Handelskammare där han presenterade en rapport om amorteringskraven. ”Kreditåtstramningen har skett på felaktiga grunder och den har stora negativa effekter. Vi får minskad bostadsproduktion och en ökad risk för djupa konjunkturnedgångar”, sade han.

BT - 07 jul 19 kl. 06:49

Rektorn om sin resa: ”Roligt att man kan komma från bondeled och bli professor”

Pappa frågade sin son, den nyblivne professorn: – Är du verkligen en riktig professor? Mats Tinnsten är pojken från den akademikerovana hemmiljön som blev högskolerektor. För BT berättar han om resan dit, vad universitetsstatus kan betyda och varför han inte skulle deppa över en lågkonjunktur..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Godståg plågas av miljardförluster: Får betala för att vara fossilfri

Samtidigt som gods måste flytta från väg till räls för att klara klimatmålen gör godstågsbranschen mångmiljonförluster..

DI - 1 timme sedan

IVA firar 100 år – med kungligheter och bankett

Vad har en fiskkartongtillverkare i Lofoten, en kassörska utanför Halmstad, en åttaårings försäljning av storblommiga….

DI - 2 timmar sedan

SEB utklassas av Wall Street-bjässar – rasar i rankning

Inför kvartalsrapporten på onsdag visar färsk statistik att familjen Wallenbergs bank SEB har fallit från första till….

DI - 2 timmar sedan

Amerikanska storstaden vill göra energibolaget kundägt

San Jose, den tredje största staden i den amerikanska delstaten Kalifornien, vill omvandla energibolaget PG&E till ett….

DI - 2 timmar sedan

Uppgångar i New York men Boeing tyngde storbolagsindex

New York-börserna inledde veckan med uppgångar och stängde måndagen med högre kurser..

DI - 2 timmar sedan

Norrmän låg bakom SCB:s statistikblunder

I förra veckan berättade Statistiska centralbyrån (SCB) att myndighetens siffror visat för stor ökning av….

DI - 2 timmar sedan

Uppgifter: Softbank tar kontroll över Wework

Softbank uppges ta kontroll över Wework genom att investera 4-5 miljarder i nyemitterade och befintliga aktier, enligt….

DI - 3 timmar sedan

FI tillsatte regelchef med kritiserad metod

Finansinspektionen, FI, har skaffat en chef för regelefterlevnad.  Tjänsten utannonserades enbart på intranätet och på….

DI - 3 timmar sedan

Analytiker: Stabil gruvverksamhet väntas från Boliden

Gruv- och smältverksbolaget Boliden väntas ha haft en stabil produktion i det tredje kvartalet, men….

DI - 3 timmar sedan

Byggjätten satsar på ny betong – ”öppnar stora affärsmöjligheter”

Skanska har fått fram betong med halverade koldioxidutsläpp. Den så kallade gröna betongen har stor kommersiell….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.