Sydsvenskan > Opinion

Tuesday, 22 October, 00:22

Sydsvenskan - 10 okt 19 kl. 20:07

Bakslag för regeringen om pensionerEn politisk majoritet vill göra det lättare att flytta sitt pensionssparande. Regeringen tycks därmed vara på väg mot ett bakslag. Det är en majoritet bestående av de borgerliga partierna plus Sverigedemokraterna och Vänstern som nu står mot regeringen.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, Vänstern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakslagför , regeringenom , pensioner
Regeringen - 02 mar 16 kl. 08:44

Jämställda pensioner

Pensionsgruppen tar helhetsgrepp på ojämställda pensioner. Inom ramen för den pågående pensionsöversynen har Pensionsgruppen beslutat om ett nytt delprojekt, Jämställda pensioner, som ska tackla utmaningen med de stora skillnaderna mellan mäns och kvinnors pensioner..

Regeringen - 21 jun 16 kl. 10:36

Jämställda pensioner?

I en första fas presenteras i denna skrivelse en bred analys utifrån nio olika områden. Pensionsgruppen kommer med utgångspunkt i analysen fortsätta arbetet med jämställda pensioner. Förhoppningen är att denna antologi med analyser ska ge inspiration till breda diskussioner och inspel om jämställdhet i allmänhet och jämställda pensioner i synnerhet..

Regeringen - 21 jun 16 kl. 13:37

Ökad kunskap ett steg på vägen mot mer jämställda pensioner

Tisdagen den 21 juni bjöd riksdagens Pensionsgrupp in till kunskapsseminarium om jämställda pensioner. På agendan stod en presentation av de nio delrapporter pensionsgruppen beställt inom ramen för projektet Jämställda pensioner. Rapporterna finns nu tillgängliga i sin helhet..

Regeringen - 29 jun 16 kl. 08:16

Seminarium om jämställda pensioner

I juni 2016 bjöd Pensionsgruppen och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll in till ett seminarium om jämställda pensioner i syfte att uppmärksamma de nio delrapporter Pensionsgruppen beställt inom ramen för projektet Jämställda pensioner..

Regeringen - 16 jun 16 kl. 10:36

Kunskapsseminarium om jämställda pensioner

Varför skiljer det så mycket mellan mäns och kvinnors pensioner? Och hur får vi pensionerna mer jämställda? Det, och många andra frågeställningar, diskuteras när Pensionsgruppen och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll bjuder in till kunskapsseminarium den 21 juni..

Regeringen - 17 jun 16 kl. 08:30

Pressinbjudan till kunskapsseminarium om jämställda pensioner

Pensionsgruppen har till sitt delprojekt Jämställda pensioner beställt nio rapporter som belyser de ojämställda pensionerna ur flera perspektiv. Dessa rapporter utgör ett kunskapsunderlag för framtida beslut och har satts samman till en antologi som nu görs tillgänglig under ett kunskapsseminarium den 21 juni..

Regeringen - 23 jan 17 kl. 07:00

Handlingsplan för jämställda pensioner

Pensionerna speglar inkomsterna under livet. För även om Sverige internationellt sett är ett relativt jämställt land så har kvinnor fortfarande lägre löner, de arbetar i högre utsträckning deltid, har högre sjukfrånvaro och tar större ansvar för familjen. Det gör att kvinnor får en lägre inkomst under livet, vilket också syns i pensionskuvertet.

Regeringen - 07 mar 17 kl. 13:12

Strandhäll och Bolund diskuterar kvinnors pensioner på Internationella kvinnodagen

Den 8 mars kommer socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och finansmarknadsminister Per Bolund att befinna sig på Stockholms centralstation för att delta vid Pensionsmyndighetens turné Kuvertjakten. Turnén går i huvudsak ut på att informera och svara på allmänhetens frågor kring det orangea pensionskuvertet. Ministrarna kommer framförallt att prata om regeringens och pensionsgruppens arbete för jämställda pensioner..

Regeringen - 14 dec 17 kl. 06:55

Pensionsgruppens överenskommelse om långsiktigt höjda och trygga pensioner

Sverige har ett i grunden bra pensionssystem, vars unika konstruktion väckte stor uppmärksamhet internationellt när det beslutades på 90-talet och flera länder har nu reformerat sina pensionssystem med inspiration från det svenska. Att pensionssystemet ligger utanför statens budget och betalar ut precis så mycket pensioner det finns pengar till gör pensionssystemet finansiellt hållbart, vilket gör att det inte riskeras att vältra över skulder på framtida generationer..

Regeringen - 14 dec 17 kl. 07:10

Blocköverskridande överenskommelse för långsiktigt höjda och trygga pensioner

Det är snart 20 år sedan det svenska pensionssystemet kom på plats. I grunden är det ett sunt och bra system men sedan det infördes har mycket förändrats. Under de senaste åren har systemet därför setts över och slutsatsen är att det behöver utvecklas och moderniseras.

Regeringen - 13 mar 18 kl. 09:38

Första möte med arbetsmarknadens parter om höjda och trygga pensioner

I december 2017 enades partierna som står bakom pensionssystemet om en överenskommelse för långsiktigt höjda och trygga pensioner. Förändringarna berör många delar av samhället och även arbetsmarknadens parter. Därför slogs det fast att ett råd med representanter från arbetsmarknadens parter skulle knytas till det fortsatta arbetet.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hårda vindar väntas i norra Sverige

Hårda vindbyar i norr och stormstyrkor högst upp på fjälltopparna väntas komma in under tisdagseftermiddagen. – Då är det som värst, under natten drar det undan, säger Hampus Sellman, meteorolog på SMHI. När ett omfattande lågtryck med snöfall och regn.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kapcevics hattrick förde Öster till kvalplats

Ska Öster krångla sig kvar i superettan? Tja, varför inte. Med ryggen mot väggen var det proppen ur i Växjö mot bottenkollegan Syrianska.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Einár och K27 släpper ny låt ihop

I våras samarbetade de på låten "Fusk", nu släpper de unga rapparna Einár och K27 en ny låt tillsammans. Det är K27 som släpper singeln "Skrrt (feat. Einár)" på fredag.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Elfsborg håller avståndet till Örebro

På förhand utannonserat som en kamp om åttondeplatsen i allsvenskan. Och det blev ett straffdrama där Örebros Johan Bertilsson till sist blev poängräddare mot Elfsborg när han satte slutresultatet 2–2 på tilläggstid. ÖSK hade åkt på två raka bortaförlus.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Larm om påkörd person på Sallerupsvägen

En person ska ha blivit påkörd vid korsningen på Sallerupsvägen och Nobelvägen..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Rånare med pistol försökte ta sig in i lägenhet

En beväpnad man ska sent på måndagseftermiddagen ha försökt råna en person i en lägenhet vid Drottningtorget. Polis är fortfarande kvar på plats och söker efter den misstänkte..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Här är de nominerade till Augustpriset

Ett körverk från glesbygden, en ungdomsbok om psykisk sjukdom och den på förhand så tippade "W" av Steve Sem-Sandberg. Både debutanter och tidigare pristagare finns bland årets nominerade till Augustpriset. 42 människor vid Klarälven i norra Värmland ko.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nanna Mikkelsen från Södra Sandby nominerad till Lilla Augustpriset

Hon trodde inte att hon hade en chans. ”Jag blev väldigt, väldigt glad.”.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Malmö borde lämna energin åt marknaden.

Det är inte givet att kommunpolitiker vet vilken energilösning som passar det enskilda företaget bäst..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Fantasydramat ”Coraline” blir ungdomsopera

Barn- och ungdomsromanen "Coraline" av författaren Neil Gaiman blir föreställning på Folkoperan, med musik av Mark-Anthony Turnage. Operan är en samproduktion med Royal Opera i London, men den här gången har alla sånger översatts till svenska. "Folkoper.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.