SR > Nyheter

Tuesday, 22 October, 00:35

SR - 10 okt 19 kl. 16:45

Krav på regeringen: Ekonomiska styrmedel för plaståtervinningEfter Ekots avslöjanden om att lite plast återvinns från förpackningar och bilar kommer det krav från flera håll på att regeringen måste införa ekonomiska styrmedel för att se till att mer plast återvinns..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekots

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, regeringen, Ekonomiska, styrmedelför , plaståtervinning
Regeringen - 11 maj 17 kl. 16:21

Tilläggsdirektiv till Utredningen om ekonomiska styrmedel för el- och värmeproduktion inom EU ETS och ekonomiska styrmedel för avfallsförbränning (Fi 2016:02)

Regeringen tillsatte den 2 juni 2016 Utredningen om ekonomiska styrmedel för el- och värmeproduktion inom EU ETS och ekonomiska styrmedel för avfallsförbränning. Enligt direktiven skulle uppdraget ha redovisats senast den 1 juni 2017. För att utredningen ska hinna beakta de nya nationella klimatmål som väntas beslutas inom kort och olika möjliga framtida utformningar av EU ETS i sina analyser och utarbetande av förslag bör utredningstiden förlängas.

BT - 16 sep 13 kl. 11:57

Skärpta krav på enskilt avlopp

Ny lagstiftning och effektiv tillsyn är två förslag på insatser för renare enskilda avlopp som Havs- och vattenmyndigheten presenterar. Bland annat ska tillstånd krävas för driften. Det handlar bland annat om krav på rening av smittämnen och inte enbart näringsämnen, som dagens lagstiftning innebär.

Cornucopia - 08 feb 18 kl. 15:23

Regeringen låg bakom skrotningspremien för vedeldning

Tvärt emot vad regeringen hävdar är det inte myndigheterna själva som ligger bakom förslaget om skrotningspremie för sk fastbränsleanordningar ("vedspisar"), utan regeringen själv. Regeringen har specifikt skrivit om skrotningspremie i sitt regleringsbrev till Naturvårdsverket.
Vermont Castings Intrepid II, godkänd braskamin.

Supermiljöbloggen - 10 apr 15 kl. 20:19

Ny rapport: styrmedel ger positiv effekt

 Nya rön visar att olika styrmedel faktiskt resulterar i att vår miljöpåverkan minskar. Bäst resultat ger ekonomiska styrmedel. IVL Svenska Miljöinstitutet har på uppdrag av Naturvårdsverket kartlagt 32 olika styrmedel som syftar att styra hushållens konsumtion i en mer hållbar riktning.

BT - 23 nov 12 kl. 11:31

Regeringen offrar trafiksäkerheten

Regeringen ökar trafikdödligheten för att påskynda omställningen till miljöbilar. Riksdagen bör avvisa försöken att ställa trafiksäkerhet mot miljö, anser Gröna bilister. Ingen ska dö eller allvarligt skadas i trafiken.

Cornucopia - 29 jan 19 kl. 09:47

Regeringen ska införa kemikalieskatt på kläder och skor

En av den nya JÖK-regeringens överenskommelser är att införa en kemikalieskatt på kläder. Utformas den liknande kemikalieskatten på elektronik kommer priserna på alla kläder sålda i Sverige att höjas, även om de helt saknar skadliga kemikalier. Vilket förstås kommer gynna utrikes näthandel.

PrivataAffärer - 10 apr 19 kl. 07:15

Regeringen: Reformer för 4,5 miljarder i vårbudgeten

Läs också: Så påverkar vårbudgeten din plånbok Det skriver finansminister Magdalena Andersson och biträdande finansminister Per Bolund i en debattartikel på onsdagen. För att möta arbetsgivarnas behov av utbildad arbetskraft stärker regeringen arbetet med att rusta arbetssökande och särskilt möjliggöra insatser inom lokala jobbspår som Arbetsförmedlingen, kommuner och arbetsgivare samverkar kr

Regeringen - 12 apr 17 kl. 11:30

Remiss av utredningen om Styrmedel för att förebygga uppkomst av avfall i syfte att främja en cirkulär ekonomi

Här kan du ta del av vilka instanser som regeringen har remitterat utredningen om Styrmedel för att förebygga uppkomst av avfall i syfte att främja en cirkulär ekonomi..

DN - 04 nov 14 kl. 14:18

”Styrmedel behövs också för förnyelsebar energi”

För att lyckas minska utsläppen tillräckligt behövs både ekonomiska styrmedel, ny teknik och ett global bindande klimatavtal, skriver Johan Rockström och Thomas Sterner..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Johnsons nästa drag efter stoppade omröstningen

Efter att talmannen i det brittiska underhuset idag stoppat en ny omröstning om det brittiska utträdesavtalet aktiverar nu ikväll premiärminister Boris Johnson sitt nästa drag för att få sitt utträdesavtal med EU godkänt. Men tiden är knapp och oppositionen planerar ännu en gång motåtgärder..

SR - 3 timmar sedan

Netanyahu ger upp försöken att bilda regering

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ger upp sitt försök att bilda en ny regering. Likudledaren fick uppdraget efter ett nyval i september, men läget har varit låst..

SR - 4 timmar sedan

Regeringen: Bromma flygplats kan läggas ned i förtid

Regeringen kan tänka sig att lägga ned Bromma flygplats i förtid. Det säger infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) i en intervju med Dagens industri..

SR - 4 timmar sedan

Inbördeskrig hotar Sydsudan

Den sköra freden i Sydsudan kan vara hotad igen. I helgen varnade oppositionsledaren Reik Machar för att inbördeskriget kan återupptas om tidtabellen för en ny regering inte förlängs..

SR - 5 timmar sedan

Tv-profilen Bengt Feldreich är död

Journalisten och programledaren Bengt Feldreich har avlidit, uppger familjen för TT. Han var SVT:s första julvärd och även berättarröst i "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul"..

SR - 6 timmar sedan

Uddén: ”Folket kräver att regimen avgår”

Människor i Libanon har i flera dagar protesterat mot korruption och vanskötsel. Protesterna fortsatte idag..

SR - 7 timmar sedan

Juridiklektor: Rättssäkerheten helt lagd åt sidan

Den enskildes intressen måste stärkas i rättsprocessen där Säpo ansöker om att utvisa misstänkta säkerhetshot. Det menar Dennis Martinsson, lektor i rättsvetenskap vid Stockholms universitet..

SR - 7 timmar sedan

Apotekstjänst två veckor innan krisen: Vi har koll på läget

Redan långt innan Apotekstjänst tog över leveranserna av sjukvårdsmaterial fanns en oro hos sjukvårdsregionerna för att något kunde gå snett. Men företaget försäkrade att de hade läget under kontroll. Det här avslöjar källor för Ekot..

SR - 7 timmar sedan

Miljardkostnad att börja fånga in koldioxid

För att minska mängden koldioxid i atmosfären och klara Sveriges klimatmål är det viktigt att börja fånga in koldioxiden vid anläggningar som använder biobränslen från skogen. Det anser bland andra Naturvårdsverket.Men intresset är litet och det finns i dag ingen ekonomi i det..

SR - 8 timmar sedan

Dagens brexit i talmannens händer

Nu ska den brittiska regeringen återigen lägga fram ett uträdesavtal i parlamentet. Det är samma avtal som röstades ned igår, men det är oklart om talmannen godkänner det..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.