Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 16 October, 12:00

Sydöstran - 10 okt 19 kl. 15:33

Språkbrist kan innebära problem i omsorgenSvar på insändare i Sydöstran den 4 oktober ”Varför språktest vid anställning?”..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sydöstran, Varför

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Språkbristkan , innebäraproblem i , omsorgen
Kristianstadsbladet - 02 maj 14 kl. 10:50

"Det religiösa språket är symboliskt"

Foto: TT
Författare Alf Norderyds biblekritiska krönika under påskhelgen har väckt en del reaktioner. Idag publicerar vi präst John K. Nilssons inlägg, som menar att Norderyd borde förstå bibelns metaforiskt rika språk.

YA - 31 aug 13 kl. 15:00

Besparingar retar äldre

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
?Varför är det alltid pensionärerna som ska betala? Det måste finnas andra ställen att spara på.

Nyheter 24 - 30 aug 13 kl. 09:37

Femårig flicka dränkte marsvin och ströp katter ? tvångsomhändertas"Har bara blivit värre"

VÄSTRA GÖTALAND. Kammarrätten har beslutat att omhänderta en femårig flicka från sin familj enligt lagen om vård av unga (LVU). Skälet är att barnet varit föremål för flera socialutredningar och att det länge funnits brister i omsorgen.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 08:00

"Det är dags att integrera den vita medelklassen"

Foto: Tommy Svensson
Den viktigaste frågan är att den goda kommunala servicen ska finnas i hela kommunen och inte bara i centralorten. Det anser Vänsterpartiets gruppledare Ruzica Stanojevic.
– För vår del är det viktigt att man börjar tänka i andra banor.

Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 04:00

Ett dilemma till teet?

Ställd inför två trätande kvinnor som båda hävdar moderskap till samma barn föreslår kung Salomo att barnet ska klyvas och de båda kvinnorna få varsin del. Den första kvinnan säger: Kör i vind. Hellre att ingen av oss får barnet än att det tillfaller min fiende.

Sydsvenskan - 15 okt 15 kl. 04:00

Lapidus riktar blicken uppåt

I sin förra bok ”Vip-rummet” introducerade Jens Lapidus ett nytt persongalleri efter Stockholm noir-trilogin. Kritiken var halvnjugg. Den unga advokaten Emelie Jansson var inte lika kul som Jorge och JW.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:01

Almahemmets renovering kan få vänta

Vänta med en renovering av äldreboendet Almahemmet i Kimito. Det är kommundirektör Anneli Pahtas förslag till politikerna. Almahemmet är i behov av en grundlig renovering och bland annat installeringen av en automatisk släckningsanordning i hemmet har varit på tapeten redan flera år.

YLE - 13 sep 17 kl. 20:11

Olkinuora och Almqvist: Man måste kunna tala om vanvård

I Raseborg pågår debatten om varför anhöriga inte informerades om misstankar om misshandel på ett äldreboende förrän efter att polisutredningen var klar. - Om det handlar om missförhållanden bör ju anhöriga få veta det genast, säger pensionerade läkaren och politikern Fredrik Almqvist. Han anser att de misstankar om vanvård som har undersökts på ett äldreboende i Raseborg inte har något med tystnadsplikt att göra.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

”Vi är så hjärtligt trötta på ert sätt att försöka uppfostra oss till att inte använda bilar”

Karlskrona kommun har fått ett klagomål från flera personer som fått parkeringsböter i Handelshamnen. .

Sydöstran - 15 minuter sedan

Alingsåstalangen stannar två år till

Sydöstran - 15 minuter sedan

LIVE: Följ heta derbyt KHK–Tingsryd med oss

Såväl Karlskrona HK som Tingsryds AIF har överraskat många och imponerat så här långt i hockeyallsvenskan. I kväll möts lagen i en het och publiktät drabbning. Följ vår öppna direktrapportering med start kl.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Hamnen firar med öppet hus i helgen

Karlshamns hamn firar 100 år. Det uppmärksammas med en rad aktiviteter i Stilleryd i helgen. Det blir öppet hus där besökarna bland annat kan få ta en titt inne i Litauen-färjan..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Förening behöver akut investeringsbidrag

Åryds hembygdsförening har drabbats av en stor och oväntad kostnad. Nu hemställer man om ett akut investeringsbidrag från kommunen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Handel: Nu säljs klädbutiken i centrum

Fab Stores säljer nu sina ena del av klädbutiken – och snart väntar en utförsäljning av alla herrkläder. – Vi söker en driven som vill driva det här vidare, säger en av ägarna, Carl-Gustav Karlsson..

Sydöstran - 1 timme sedan

Påkörd av buss – äldre kvinna död

Sydöstran - 1 timme sedan

Så många elsparkcyklar har Stockholm flyttat

Elsparkcyklar som slängts på trottoarer, gator och cykelbanor var en ny sommarplåga i flera svenska städer för ett par månader sedan. Stockholm beslutade sig att börja forsla bort fordonen och enlig trafikkontoret har det haft god effekt..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Svensk studie försvårar för Semenya

Caster Semenya får allt svårare att övertyga friidrottsvärlden om att hon och andra hyperandrogyna kvinnor ska få tävla utan medicinering. Det ser svenska forskare till. Deras studie visar på ökad prestationsförmåga hos unga kvinnor efter testosterontillskott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.