Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 18 October, 00:37

Kristianstadsbladet - 10 okt 19 kl. 15:30

Debatt: Psykisk ohälsa måste tas på allvar tidigtVarje år får många ungdomar besked om att deras psykiska ohälsa har ett namn – att de har en psykisk sjukdom. Det behöver prioriteras och tas på allvar i tidigare skede. Målet måste vara att inga unga ska behöva lida en dag längre än nödvändigt och att inga unga ska behöva gå in i vuxenlivet med den ryggsäck som psykisk ohälsa innebär..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Psykisk, ohälsamåste , tas, allvar, tidigt
Kristianstadsbladet - 31 jan 19 kl. 05:00

Debatt: Psykisk ohälsa måste mötas med rätt kompetens

Psykisk ohälsa är ett ständigt växande folkhälsoproblem, och psykiatrin har länge varit ett eftersatt område. Vi måste intensifiera arbetet med att bryta tabun och stigmatiseringen, och ge psykisk ohälsa samma status som kroppslig ohälsa..

DalaDemokraten - 27 feb 17 kl. 11:21

Debatt: Psykisk ohälsa allt vanligare i Dalarna

Psykisk ohälsa är en snabbt växande utmaning för folkhälsan. I Dalarna uppger mer än var sjunde invånare att de lider av nedsatt psykiskt välbefinnande. Nästan en miljon svenskar i arbetsför ålder har någon form av psykisk ohälsa och så många som varannan kommer att drabbas någon gång i livet..

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

SVT Debatt - 17 mar 14 kl. 14:14

Våga prata om psykisk ohälsa på jobbet

PSYKISK OHÄLSA Vi är många som har allt svårare att prestera i den takt som samhället kräver av oss. Vi måste våga prata om hur psykisk ohälsa påverkar oss i vår vardag och arbetsliv. Jag har varit kulturnämndsledamot för Moderaterna och varit aktiv på alla nivåer i Moderata Ungdomsförbundet.

SVT Debatt - 28 aug 18 kl. 09:10

”Inför psykisk hälsa i läroplanen!”

”Psykisk hälsa som begrepp ska föras in i grundskolans respektive gymnasieskolans läroplaner. Samtal om psykisk (o)hälsa ska integreras i skolan med syfte att öka medvetenheten, kunskapen och förståelsen om psykisk hälsa samt möjlighet till verktyg att hantera livets utmaningar. Ett viktigt verktyg är självkänsla”, skriver en rad organisationer som jobbar med psykisk ohälsa..

SVT Debatt - 01 feb 18 kl. 07:00

”In med psykisk ohälsa på skolschemat”

”Det är egentligen inte märkligare än att vi har idrott och hälsa, slöjd och hemkunskap. Vi kan väl göra det enkelt för alla genom att lägga in psykisk ohälsa på schemat som en fast punkt i skolschemat och rätt och slätt kalla det för Självkunskap.”, skriver Hillevi Wahl..

SVT Debatt - 24 jul 17 kl. 07:00

”Samhället sviker personer med psykisk ohälsa”

”Vi uppmanar nu dig, demokratiminister Alice Bah Kuhnke, att lyfta de här frågorna med dina regeringskollegor”, skriver företrädare för NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa..

SVT Debatt - 12 sep 17 kl. 07:00

”Lyssna till dem med psykisk ohälsa”

”Ett faktum är att många känner en osäkerhet och är rädda för att göra fel i mötet med någon med psykisk ohälsa. En stöttande omgivning kan göra skillnad för någon som planerar att avsluta sitt liv”, skriver Anki Sandberg..

DalaDemokraten - 01 maj 16 kl. 06:50

Debatt: Vi kan spara miljarder på psykisk hälsa

Enligt en OECD-rapport från 2013 uppskattade man de sammanlagda kostnaderna i samhället för psykisk ohälsa till 70 miljarder kronor årligen i förlorade arbetsinsatser och utgifter för vård och omsorg. Det är dags att riksdag och regering börjar förstå vinsterna med en ökad generell psykisk hälsa bland befolkningen. Arbetsmiljöverkets rapport som det redogjordes för i DN Debatt 9/3 talar visserligen om organisationsproblem, men övergripande strukturproblem måste börja tas på allvar.

SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 06:52

Satsa på lokalt arbete för psykisk hälsa i Kronoberg

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. När de mänskliga kostnaderna läggs till utgifterna för förlorade arbetsinsatser samt för vård och omsorg blir psykisk ohälsa en av vår tids stora utmaningar. Ändå är det få som pratar öppet, skriver Rickard Bracken, projekt­ledare Hjärnkoll.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Skämskomedi med lysande Liv

Populäre Peter Magnusson är tillbaka med en komedi om att få dåliga råd i jakten på den stora kärleken. Men det är huvudrollsinnehavaren Liv Mjönes som är filmens komiska epicentrum..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Uppföljare som knappt andas

För tio år sedan gjorde en festlig fyrklöver kaos med zombiefilmgenren och bjöd på kul och äckelblodig underhållning. Nu försöker de sig på en uppföljare – tyvärr en blekare, nästintill död kopia..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Förutsägbar uppföljare

Trots ingredienser som en magisk spinnrock, tre goda feer och Angelina Jolies kindben lyckas Maleficent-uppföljaren inte hela vägen..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Unga hässleholmare på galna äventyr i SVT-produktion

The Wild Bunch – en westernklassiker från 1969 i regi av Sam Peckinpah. Eller: En kortfilm om det vilda gänget och en gammal Volvo 740, inspelad i Hässleholm våren 2019..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Paul Dano klar som Batman-skurk

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Misstänkt hackerattack mot norska tidningar

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Gina Dirawi romandebuterar

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Glimmas första seger efter riktig utklassning

Efter tre raka förluster kom Glimmas första seger i hemmamötet med Ronneby. Och det blev en riktig ketchupeffekt. – Jag trodde att Ronneby skulle stå upp bättre än vad de gjorde, säger tränaren Johan Sandmark efter 12–1-segern..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

M-stämma kan öppna för öl och vin i butik

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Zlatan kan göra sin sista match i Galaxy

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.