Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 24 October, 07:53

Blekinge Läns tidning - 10 okt 19 kl. 15:28

Bybor jublar efter besked om tandvårdenKampen för att få behålla tandvårdskliniken i Bräkne-Hoby gav resultat och som BLT kunde avslöja under onsdagen, finns nu ett förslag om att i stället satsa på kliniken. Beskedet kom som en glad överraskning för byborna som protesterat mot nedläggningsplanerna..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Bräkne-Hoby, BLT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bybor, jublarefter , beskedom , tandvården
YLE - 18 nov 14 kl. 04:25

"Vårdreformen var en katastrof för tandvården"

Det är svårt att locka tandläkare till tvåspråkiga Österbotten i allmänhet och till Jakobstad i synnerhet. Vårdreformen 2002 var en katastrof för tandvården säger en kommunal tandläkare i Jakobstad. Kommunal tandläkare Mikael Skogman Mikael Skogman, tandläkare vid hälsovårdscentralen i Jakobstad Bild: Yle/Kjell Vikman Tandvårdsreformen 2002 innebar att hela befolkningen har rätt att få tandvård inom ett halvt år.

YLE - 22 feb 17 kl. 04:57

Vasa hoppas få ordning på köerna inom tandvården

Tandläkarna ska jobba mera och Vasa ska köpa tandvårdstjänster. Så ska Vasa lösa problemen inom tandvården, säger ledande övertandläkare Hanna Kangasmaa. Förra veckan kom kravet från Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland att Vasa stad måste rätta till bristerna inom tandvården.

Barometern - 06 sep 14 kl. 09:46

Tandvården måste bli billigare

Det finns ett sorgligt kapitel i hälso- och sjukvårdens historia. Under 1990-talet monterades tandvårdsförsäkringen ner från 4,32 miljarder kronor första året för att tio år senare vare nere på 1,4 miljarder. Den politik vi fick del av under de socialdemokratiska regeringsåren var vackert tal om tandvårdsreformer, men helt utan bett, ja nästan tandlöst.

YLE - 14 sep 17 kl. 19:47

Tandvården flyttar inte till bankhuset – bygga nytt kan bli ett alternativ i Sjundeå

Sjundeå planerar inte längre att flytta tandläkarmottagningen till bankhuset. Det kan däremot bli aktuellt med ett mindre eller större nybygge om hälsovårdscentralen är i riktigt dåligt skick. Sjundeå väntar som bäst på undersökningsresultat av konsulterna som har granskat hälsovårdscentralen.

YLE - 05 sep 16 kl. 05:15

Tandvården i Jakobstad slipper böter

Köerna till tandvården i Jakobstad har kortats ner betydligt. Det betyder att Jakobstad slipper böter på 200 000 euro. Köerna till tandvård i Jakobstad har inte motsvarat lagstadgade nivåer.

Västerbottens Folkblad - 07 okt 15 kl. 12:36

Tandvården flyttar till city

Från och med årsskiftet förändrar folktandvården Skellefteå Nord. Då flyttar delar av tandvården på Skellefteå lasarett till Folktandvården City i Skellefteå. Kvar på lasarettet blir narkosverksamheten och tandvården för sjukhusets inneliggande patienter.

YLE - 16 feb 17 kl. 08:49

Vasa stad måste få ordning på tandvården

Vasa stad måste rätta till bristerna i tillgången till mun- och tandvård. Väntetiderna är för långa och regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland kräver bristerna åtgärdas senast den 18 augusti. Annars tvingas staden böta 250 000 euro.

YLE - 16 feb 17 kl. 08:49

RFV: Vasa stad måste få ordning på tandvården

Vasa stad måste rätta till bristerna i tillgången till mun- och tandvård. Väntetiderna är för långa och regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland kräver att bristerna åtgärdas senast den 18 augusti. Annars tvingas staden böta 250 000 euro.

YLE - 12 sep 17 kl. 12:55

Raseborgarna mycket nöjda med kommunala tandvården

Tandvården i Raseborg landar på första plats i Nyland, visar en enkätundersökning. Medelvitsordet är 4,9 på en skala från ett till fem. Det är Institutet för hälsa och välfärd, THL, som tillsammans med kommunerna i Finland har gjort en enkät om servicen inom munhälsovården.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 06:54

Experter: Bråttom få med tandvården

Tre odontologer anser att det brådskar att integrera tandvården i hälso- och sjukvårdslagen, precis som skett i Danmark, Finland och Island. Annars finns ingen helhetssyn på patienterna, hävdar de.
"Att munnen är en del av kroppen kan tyckas självklart.

BT - 08 apr 14 kl. 06:54

Experter: Bråttom få med tandvården

Tre odontologer anser att det brådskar att integrera tandvården i hälso- och sjukvårdslagen, precis som skett i Danmark, Finland och Island. Annars finns ingen helhetssyn på patienterna, hävdar de. "Att munnen är en del av kroppen kan tyckas självklart.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Misstänkt explosion vid hus i Traneberg

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Fifa dubblar pengarna till damfotbollen

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Alva Laval ökar vinst och omsättning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hedmans kanon sänkte Pittsburgh

Ett slagskott och flera viktiga räddningar – Victor Hedman och Anders Nilsson stod bakom Tampa Bays och Ottawas segrar i NHL-hockeyn..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

VM för klubblag till Kina

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Succétrion får det att låta i nya turnén

Den starka personkemin gjorde "Så ska det låta" till en succé. Det är också personkemin som för Anders Berglund, Robert Wells och Peter Harryson samman 15 år senare – i en rad föreställningar vid namn "Originalet på turné" under våren 2020..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Ökad omsättning för Ica-gruppen

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Ökad vinst för Axfood

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Sjuksköterska allvarligt skadad vid röntgen

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Försvunnen man i Blekinge fortfarande borta. Dubbla bilbränder i Kristianstad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.