BT > Nyheter

Tuesday, 22 October, 21:07

BT - 10 okt 19 kl. 15:13

Läsare på biblioteket: ”Trodde Atwood skulle få Nobelpriset”Ett förvånat mummel. Det blev reaktionen bland de biblioteksbesökare som hade bänkat sig framför direktsändningen på Borås Stadsbibliotek för att få höra namnen på 2018 och 2019 års litteraturpristagare..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Atwood, Nobelpriset, Borås Stadsbibliotek

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsare, biblioteket, Trodde, Atwoodskulle , , Nobelpriset
Barometern - 19 feb 19 kl. 12:11

Publikrekord på biblioteket

När personalen på biblioteket trodde att alla kommit, fick man trycka in 30 till. Pappa Kapsyls föreställning ”Melodinosauriefestivalen” innebar publikrekord..

Expressen - 07 jul 16 kl. 16:35

"Jag trodde att han var min vän"

En kusk i USA riskerar fängelse för djurplågeri. Michael Neafus ska ha gett en travhäst stötar med grisfösare. – Jag trodde han var min vän, säger hästägaren Ronald Conrad till WDRB.

Skånskan - 09 sep 19 kl. 11:43

Atwood-samtal på skånska biografer

På tisdag, 10 september, är det världssläpp för Margaret Atwoods nya roman Gileads döttrar. Och samma dag sänds ett samtal författaren på svensk bio.Det är Folkets Hus och Parker som livesänder ett samtal med Margaret Atwood från National Theatres scen i London till biografer i Sverige på släppdagen för Gileads döttrar.

SVT - 10 sep 19 kl. 16:54

Margaret Atwood: Vi trodde att vi var på väg bort från Gilead, men vi närmar oss

I en intervju med nyhetsbyrån Reuters berättar författaren Margaret Atwood varför hon bestämde sig för att skriva en uppföljande roman till Tjänarinnans berättelse om teokratin Gilead. – I stället för att röra oss bort från Gilead, som vi trodde att vi gjort på 90-talet började vi närma oss Gilead, bland annat i USA, säger hon..

SR - 30 aug 13 kl. 08:56

Margret Atwood:"Jag är väldigt oroad för bina"

Den kanadensiska författaren Margaret Atwood är född 1939 och omtyckt av både läsare och kritiker. Kommer hon en dag att tilldelas Nobelpriset i litteratur? Det får framtiden utvisa.

SR - 09 dec 15 kl. 16:35

Margaret Atwood gör tecknad serie

Den kanadensiska författaren Margaret Atwood nämns ofta i Nobelprissammanhang å har en hängiven läsekrets i Sverige - nu kanske hon får ytterligare läsare när hon gör en tecknad serie..

YLE - 07 jul 14 kl. 15:13

"Allt på biblioteket är vårt!"

- Det nyaste på våra bibliotek i Esbo är kurser i programmering, säger Sunniva Drake som är distriktsbibliotekschef. Jag ser programmering som ett språk som man ska förstå och då är det bibliotekets uppgift att lära ut det språket, säger Drake. - Men vi lånar ut cyklar och symaskiner, vi har 3D-printrar och vinylskärare.

Skånskan - 16 sep 19 kl. 14:43

Atwood i väl upptrampade Gilead-spår

Litteratur/recension BOK
Gileads döttrar
Författare: Margaret Atwood
Översatt av: Inger Johansson och Annika H Löfvendahl
Förlag: NorstedtsI Margaret Atwoods dystopi Tjänarinnans berättelse, utgiven 1985, får vi läsa en dagbok skriven av en kvinna i ett framtida USA, där kristna fundamentalister styr och kvinnor har förlorat alla rättigheter. Romanen slutar med ett Gilead-symposium ännu längre fram i tiden, juni 2195, där autenticiteten i dagboken diskuteras.
Visst lämnade romanen oss i ovisshet kring tjänarinnans fortsatta öde efter sista dagbokssidan men i och med symposieavslutningen satte Atwood in sin historia i ett större sammanhang och därmed kändes boken – om än inte frågorna och associationerna den väckte – avslutad.

Trelleborgs Allehanda - 05 feb 11 kl. 09:00

Biblioteket tappade 14 000 besökare förra året

Det har varit ett dystert år för biblioteken i Trelleborg.
Förra årets nedskärningar inom biblioteksverksamheten i Trelleborg ledde till att antalet tidskrifter fick skäras ner och att inga nya böcker, förutom barn- och ungdomsböcker samt mediamaterial för funktionshindrade och vissa databaskostnader, kunde köpas in. Samtidigt flyttade medborgarkontoret ut från fastigheten som delades med Trelleborgs bibliotek.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Välbesökt jubileum på Borlänges biblioteket

På lördagen firade biblioteket 40 år vid Sveatorget. Redan vid 10.30 kryllade det av barnfamiljer i lokalerna.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Tt-flash: johnsons tidsplan fÄlld

Det brittiska underhuset säger nej till regeringens tidsplan för att driva igenom en brexitlag till den 31 oktober..

BT - 1 timme sedan

Myndighet godkänner utökat förvar av kärnavfall

Strålsäkerhetsmyndigheten säger ja till utökat slutförvar av radioaktivt avfall i uppländska Forsmark. Nu är det upp till regeringen att besluta om utbygganden blir verklighet..

BT - 1 timme sedan

Dokusåpakändis från Sjuhärad dömd till fängelse – dottern: ”Förstört mitt liv”

En före detta dokusåpakändis från Sjuhärad döms till fängelse i en smutsig ekohärva. Mannen skuldsatte, blåste och utnyttjade sin unga dotter fullständigt – för andra gången. – Jag har förstört hennes liv, säger han..

BT - 2 timmar sedan

Hjelmstedt: Regler som kommer för sent

Varberg har just gått in i en explosiv utvecklingsfas. Bygget av tågtunneln under stan har inletts och vi kommer att tvingas leva med byggstök i fyra-fem år..

BT - 2 timmar sedan

Heltid som norm – för vems skull?

Ivriga att förbättra verkar fack och arbetsgivare ha glömt bort sina medlemmar och medarbetare..

BT - 2 timmar sedan

Kanal 5 skrotar "Hyséns"

BT - 3 timmar sedan

Här kan nya förskolan hamna: ”Ett intressant läge”

Bostadsområdet som planeras vid Kungsfors är ett av alternativen för en ny förskola i Skene. – Det är ett intressant läge, säger Leif Sternfeldt (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.