YLE > Finland

Friday, 18 October, 05:49

YLE - 10 okt 19 kl. 15:28

EU-domstol tog ställning till vargjakt som sker med stöd av dispens - kräver strikta motiveringarMan kan enligt Europeiska unionens domstol inte motivera jakt på varg med att man vill förhindra tjuvjakt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Europeiska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-domstol, tog, ställningtill , vargjaktsom , skermed , stöd, av dispens kräver strikta motiveringar
BT - 29 jan 14 kl. 10:23

Obama tog ställning för jämställdhet

Minskad arbetslöshet, men ökade klyftor. Det var några av punkterna som USA:s president Barack Obama tog upp i ett tal till nationen i natt. Talet direktsändes från kongressen vid tretiden i natt svensk tid.

BT - 30 dec 15 kl. 07:00

Erik Jullander: Året då fotbollens fotfolk tog ställning

På läktare efter läktare, i klubb efter klubb. 2015 var året då fotbollen tog ställning..

Barometern - 26 feb 14 kl. 12:49

Lööf tog ställning mot fracking

Näringsministern Annie Lööf (C) gästade Öland på onsdagen. Hon talade om bättre företagsklimat och tog tydligt ställning mot fracking. Ölands företagare hade bjudits in till en paneldiskussion med näringsministern Annie Lööf (C).

Trelleborgs Allehanda - 18 sep 14 kl. 14:31

Tjuvar tog byggställning


Boende på Industrigatan har anmält en stöld till polisen. Mellan tisdag och onsdag tog någon en byggnadsställning som stod vid huset. .

Expressen - 16 jun 15 kl. 17:47

Kyrkan tog ställning – med regnbågsmässa

Med en regnbågsmässa i kyrkan tog Skallsjö församling tydlig ställning för människors lika värde. För prästen Carl Martin Haegermark var resan lång innan han kunde acceptera sin sexualitet. – Jag kämpade med skam, säger han..

Dagen - 05 okt 15 kl. 10:30

Kyrkoledarna tog ställning för tiggarna

Även tiggaren ska ha ett värdigt liv.Det var det tydliga budskapet när stora delar av civilsamhället mobiliserade under konferensen "Utsatta EU-medborgare".Kyrkoledarna tog också tydlig ställning för tiggarnas rättigheter..

Nerikes Allehanda - 25 nov 17 kl. 18:41

Örebro tog ställning mot kvinnovåld

Tända ljus och byggnader upplysta i orange. Under lördagen tog Örebro och världen ställning mot våld mot kvinnor i en ljusmanifestation..

Kristianstadsbladet - 11 apr 19 kl. 15:29

M tog ställning för tiggeriförbud: ”Det hör inte hemma i ett civiliserat samhälle”

I kommunstyrelsen tog Moderaterna ställning för att införa tiggeriförbud i Bromölla. ”Det hör inte hemma i ett civiliserat samhälle”, säger Rolf Mårtensson. S, L, C och V protesterar mot förslaget.

YLE - 12 nov 15 kl. 13:32

NTM-tjänsteman tog ställning mot köttproduktion

En Facebookdiskussion har lett till att en tjänsteman på Södra Österbottens Närings-, trafik- och miljöcentral (NTM) misstänks ha brutit mot lagen. Diskussionen pågick i Facebookgruppen Tuplalihaviikko 46 (red.anm.

YLE - 22 feb 18 kl. 11:59

Ägaren vägrar lyda städuppmaningar - också tingsrätten tog ställning till stenhögarna i Billnäs

Nu har också tingsrätten tagit ställning till en långvarig tvist i Billnäs bruk. Rätten dömde en markägare till bötesstraff..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Nickbyborna gläds över vargarna i den nya rondellen: ”De ser ut som Sibbobor – som Sibbovargen”

Den nya gång- och cykelvägen firades med invigning på torsdagskvällen. Kvällen bjöd på festtal, kaffe och bulle men kvällens stora dragplåster var konsten som snart pryder den nya rondellen - nämligen vargarna..

YLE - 9 timmar sedan

Naturstigar, cykelleder och bollhallar – nu får alla Sjundeåbor önska vilka idrottsmöjligheter de vill ha

Med en öppen enkät som bas vill man planera utvecklingen av idrottsmöjligheter på lång sikt..

YLE - 11 timmar sedan

Näthandeln orosmoln på företagarhimlen i Raseborg - företagarföreningarna ger sin syn på utmaningarna

I Raseborg finns fyra olika företagarföreningar - här är de..

YLE - 12 timmar sedan

Maria Sid utsedd till teaterchef i Stockholm

Skådespelaren Maria Sid har utsetts till teaterchef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Tjänsten sträcker sig till slutet av år 2020..

YLE - 13 timmar sedan

Tre kvinnor fick gåva på över en halv miljon euro var av sin mamma – gåvan överfördes till Bermuda och ledde till domar för skattebedrägeri

90 dagsböter blev straffet i ett fall där tre kvinnor kommit undan skatt på mellan 80 000 och 100 000 euro per person. Kvinnorna fick var och en i gåva av sin mamma ett värdepapper värt över en halv miljon euro i en schweizisk bank, men betalade ingen gåvoskatt..

YLE - 13 timmar sedan

Linda Bondestam ny ledamot i Svenska barnboksakademin

Den finlandssvenska illustratören och författaren Linda Bondestam har valts till ny ledamot i Svenska barnboksakademin. Akademin är en ideel förening som har som uppgift att främja god barn- och ungdomslitteratur..

YLE - 13 timmar sedan

Inrikesminster Ohisalo om bostadslöshet: "Fokus har legat väldigt mycket på män"

Regeringen har som målsättning att halvera antalet bostadslösa i Finland. Trots att kvinnornas andel av de bostadslösa proportionellt sett ökar nämns de inte specifikt regeringsprogrammet..

YLE - 14 timmar sedan

100 år sedan sprit förbjöds i Finland – fortfarande svårt att prata om de lokala smugglarna

Smuggelspriten drygade ut kassan för skärgårdsfolk i Västnyland men orsakade våld och till och med dödsfall. Ännu i dag är det svårt att ta reda på lokala smuggelhistorier..

YLE - 18 timmar sedan

Tyska aktivister avslöjar djurplågeri i laboratorium - finsk expert: “svårt att veta vad som händer i finska laboratorier”

I Tyskland har aktivister avslöjat hemska förhållanden för apor och katter i ett laboratorium i Tyskland. På filmen ses djur i små burar som verkar vara fyllda av avföring och blod. Personalen behandlar också djuren hårdhänt i samband med testen..

YLE - 15 timmar sedan

Svenska Yle Live: Nu ska hotellfasaden rivas!

På torsdag strax efter klockan 12.30 inleddes rivningen av fasaden på Hotel Hamburger Börs i Åbo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.