Skånskan > Opinion

Sunday, 20 October, 10:42

Skånskan - 10 okt 19 kl. 15:30

Tveksamma klimatsvarEtt antal reseföretag har gått ut med att de ska klimatkompensera för alla eller en del resenärer. Med undantag för Ving, som kan redogöra för 90 procent av utlovade utsläppsminskningar, vill de dock inte svara Dagens Nyheter på exakt hur det går till eller hur mycket de betalar.
Eftersom de inte vill tuta i sin egen trumpet är kompensationen sannolikt undermålig som motivation för fortsatt frekvent flygresande. Inget företag gör något som fungerar som bra PR utan att skryta om det. Kanske har man tänkt sig att ingen ska kolla, eftersom det är ettkomplicerat system.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ving, Dagens Nyheter, PR, SAS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tveksamma, klimatsvar
Dagensanalys.se - 07 mar 17 kl. 12:31

Konsumenter är mer tveksamma än väntat till personliga digitala assistenter

Nu när personliga digitala assistenter håller på att bli en del av vår vardag visar den senaste undersökningen från YouGov att konsumenterna inte är riktigt lika förväntansfulla som företagen räknat med. I rapporten Digital Innovation: Surviving the next wave of change från YouGov avslöjas att hela 45% av britter är missnöjda med den personalisering av information, rekommendationer och reklam som de får idag. Missnöjet ökar dessutom med ålder och mer än 55% av personer över 55 år är emot personalisering.

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 12:35

Wallenberg: ”Självklart är folk lite tveksamma”

Marcus Wallenberg är bekymrad över de ekonomiska utsikterna i Europa. Det uppger han i en intervju med Bloomberg enligt Dagens Industri i samband med Salzburg Summit. ”I en tid när räntenivåerna skärs ner och penningstimulansen fortsätter, är det antagligen ett tecken på att det inte är väldigt stabilt ekonomiskt.

Dagens PS - 15 aug 19 kl. 14:23

Svenskarna tveksamma till digitala dörrlås

Ett digitalt lås på dörren kan tyckas praktiskt när bud knackar på dörren och ingen är hemma, men många är fortfarande tveksamma. En undersökning som YouGov genomfört på uppdrag av Best Transport försöker kartlägga svenskarnas inställning till digital dörrlås och möjligheten att släppa in bud när ingen är hemma. Av de drygt 1.

Newsmill - 11 mar 11 kl. 19:46

Till alla män med tveksamma relationer; Spring för livet

Återigen finner jag en vänsterradikal feminist (?!) som tar parti för kvinnan som blivit illa behandlad av mannen. Men är allt verkligen svart ellet vitt?

NSD - 29 mar 11 kl. 15:28

Sifo: Fler tveksamma till kärnkraft

Nära fyra av tio svenskar har blivit mer tveksamma till kärnkraft efter händelserna i Japan, enligt en Sifo-undersökning som beställts av vindkraftbolaget 02..

DI - 29 mar 11 kl. 15:37

Fler svenskar tveksamma till kärnkraft

Nära fyra av tio svenskar har blivit mer tveksamma till kärnkraft efter händelserna i Japan, enligt en Sifo-undersökning som beställts av vindkraftbolaget 02..

DN - 25 maj 11 kl. 07:44

Tveksamma till privat försäkring

Lärare kan sedan några veckor tillbaka teckna en privat sjukvårdsförsäkring genom facket. Men de lärare DN Ekonomi har träffat är tveksamma..

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 11 kl. 04:00

Politiker tveksamma till att kräva brottsregister

I dag möts kommunens höga förvaltningschefer och en fråga på dagordningen är att kräva att de som anställs inom äldreomsorgen visar upp sitt brottsregister. Men politikerna är tveksamma..

SVT - 06 okt 11 kl. 06:36

100-tals tveksamma fakturor i Nacka

Tveksamma fakturor för flera miljoner kronor har upptäckts när revisorerna granskat Nacka kommun. Samtidigt har i många fall Lagen om offentlig upphandling helt satts åt sidan..

SVT - 06 okt 11 kl. 16:01

Hundratals tveksamma fakturor godkända i Nacka

Hundratals tveksamma fakturor för flera miljoner kronor har upptäckts vid en intern granskning av Nacka kommun som som ABC tagit del av..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Rånarkvartett tog sig in i familjs bostad

Rosengård. Den 65-årige mannen hade bestämt möte med bostadsbolagets vaktmästare, och trodde att det var han som knackade på dörren igen.
Men utanför stod fyra maskerade rånare, som trängde sig in i bostaden där också mannens dotter befann sig.

Skånskan - 13 timmar sedan

MSO:s Beethovenmaraton i mål

Krönika Med en touche från orkestern till dirigenten och stående ovationer från publiken efter slutackordet till Symfoni nr 9 i d-moll avslutades i lördags Malmö Symfoniorkesters Beethovenfestival. Under fyra konserttillfällen i två veckor har man spelat Ludwig van Beethovens alla nio symfonier, en maratonprestation både av orkestern och dirigenten Robert Trevino. Som åhörare har det varit oerhört intressant att under en så kort tidsrymd få höra alla symfonierna, framförda av samma orkester och samma dirigent.

Skånskan - 16 timmar sedan

Blåser nytt liv i innebandyn för unga

HÖRBY Ett gäng entusiaster har blåst liv i innebandyn för ungdomar i Hörby igen.
– Alla barn och ungdomar är välkomna till Lågehallarna på söndagarna och prova på att spela, säger John Carlsson, en av initiativtagarna.Innebandyn för ungdomar hade gått på sparlåga i flera år när några föräldrar i våras tog tag i saken och körde igång träningarna igen.

Skånskan - 16 timmar sedan

170 kvadratmeter stort hus i Skurup sålt till nya ägare

Skurup 3 900 000 kronor fick Jeanette Lisa Ingrid Thérese Persson, 33, och Jesper Olsson, 29, tidigare boende på Ängsgatan 8 i Skurup ge för huset på adressen Gamla Fabriksgatan 10 i Skurup. Det 170 kvadratmeter stora huset är byggt 1929. Köpet från säljaren Lars Erik och Mats Anders Nilsson blev klart i oktober 2019.

Skånskan - 18 timmar sedan

Kontraktet definitivt klart

FOTBOLL Lunds BK hämtade in 0-2 till 2-2 i lördagens division 1 södra-duell på bortaplan mot Tvååker IF.LBK var i 0-2-underläge i paus, men fick en poäng med sig hem till Skåne efter mål av Jesper Rindmo (matchminut 65) och David Sax (81). På kuppen röjde LBK undan alla eventuella hot om degradering.

Skånskan - 19 timmar sedan

Fred och jÄmstÄlldhet

Fredspristagaren Doktor Denis Mukwege promoverades till filosofie hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin fredagen 18/10.
I dr Mukweges Sverigeprogram ingick besök på neonatalavdelningar. På Östra Sjukhuset i Göteborg tittade han på en svensk modell för vård av för tidigt födda med fokus på pappans närvaro och hur de riktigt små barnen spontant skapar band med sina pappor när de deltar med hud-mot-hudkontakt på lika villkor.

Skånskan - 20 timmar sedan

113 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt till nya ägare

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Östraby 9117 i Hörby av Crister Nilsson och Ann-Christine Hallberg. Nya ägare är Lars Niklas Joakim Thorsén, 31, och Simone Svensson, 29. Priset blev 1 930 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019.

Skånskan - 21 timmar sedan

Hus på 65 kvadratmeter från 1952 sålt i Jularp och Sjunnerup, Höör

Höör Försäljningen av huset på Jularp Granvägen 6 i Jularp och Sjunnerup, Höör är nu klar. Nya ägare blir Eva Marie Håkansson, 70, och Karl Georg Valdemar Håkansson, 73, tidigare boende på Jularp Granvägen 2 i Höör som köper fastigheten av Ulla-Britt Dunkle. Huset är byggt 1952 och har en boyta på 65 kvadratmeter.

Skånskan - 21 timmar sedan

Lastbilsolycka vid Gryby

Eslöv En trafikolycka har inträffat på väg 113 under lördagseftermiddagen där flera fordon är inblandadeEnligt larmet ska det vara två personbilar och en lastbil inblandade i olyckan. Räddningstjänsten har åkt till väg 113 för närmare kontroll. Det finns inledningsvis inga uppgifter på några skadade, men samtliga ska vara ute ur fordonen.

Skånskan - 22 timmar sedan

Vill utveckla museiområdet

Malmö Malmö växer fort och området runt museiområdet vid Malmöhus slott ändrar karaktär från industriområde till bostäder och kontor.
Nu vill kulturförvaltningen på sikt utveckla museiområdet som en naturlig länk mellan Varvsstaden och centrum.Utvecklingen ställer enligt kulturförvaltningen nya krav på Malmö Museer och området runt omkring, så att det upplevs attraktivt och tryggt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.