Kristianstadsbladet > Kultur

Saturday, 19 October, 13:52

Kristianstadsbladet - 10 okt 19 kl. 15:23

Eva Ström: ”Nu är Akademien tillbaka på banan”Kristianstadsförfattaren Eva Ström tycker det är två bra val av Svenska Akademien. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Ström, Akademien, Eva Ström, Svenska Akademien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eva, StrömNu är , Akademientillbaka på , banan
Kristianstadsbladet - 12 feb 19 kl. 16:27

Eva Ström: ”Det är bara att lyckönska Akademien”

Svenska Akademiens val av Tua Forsström får mestadels beröm utifrån. Den kritik som ändå finns gäller den finlandssvenska poetens relativt höga ålder..

YA - 12 feb 19 kl. 16:27

Eva Ström: ”Det är bara att lyckönska Akademien”

Svenska Akademiens val av Tua Forsström får mestadels beröm utifrån. Den kritik som ändå finns gäller den finlandssvenska poetens relativt höga ålder..

GöteborgsPosten - 15 jun 18 kl. 13:34

IFK Strömstad vill hänga på topplagen

11–0 i förra matchen mot Bengtsfors B-lag. Efter tunga premiärförlusten mot Ljungs­kile är IFK Strömstad på banan igen. Nu väntar bortamatch mot Smögen/Hamburgsund på onsdag..

Nyteknik - 20 nov 13 kl. 16:35

Större stråldos i banan än i Fukushimafisk

Vi får i oss avsevärt större doser av radioaktiva isotoper från bananer än tonfisk som förorenats av utsläpp från Fukushimaolyckan..

Sydsvenskan - 06 jul 14 kl. 00:45

Stig Strömkvists hela resedagbok

- fredag 27 juni 2014 07:40 Sista arbetsdagen innan semestern. 07:43 har preliminär avgång 07:47. Sedan 07:50.

Skånskan - 06 apr 18 kl. 12:52

Början på ett strömhopp från Svenska Akademien?

krönika En stol har stått tom beundransvärt länge runt Svenska Akademiens bord – Kerstin Ekmans. Det var i samband med ”Rushdie-affären” 1989 som hon och några författarkollegor ansåg att Akademien inte tog tillräckligt avstånd från dödshoten som riktades mot författaren Salman Rushdie. Även Lars Gyllensten lämnade Akademien i samband med detta.

Trelleborgs Allehanda - 09 okt 14 kl. 15:59

Modianos kodnamn - Eva


Svenska Akademien ansträngde sig som vanligt till det yttersta för att hålla namnet på Nobelpristagaren i litteratur hemligt. Nu avslöjar Dagens Nyheter vilket som var kodnamnet för pristagaren Patrick Modiano - Eva.Svenska Akademien har på senare år alltid använt sig av mer eller mindre påhittiga kodnamn.

Västerbottens Folkblad - 09 okt 14 kl. 16:00

Modianos kodnamn – Eva

Svenska Akademien ansträngde sig som vanligt till det yttersta för att hålla namnet på Nobelpristagaren i litteratur hemligt. Nu avslöjar Dagens Nyheter vilket som var kodnamnet för pristagaren Patrick Modiano – Eva. Svenska Akademien har på senare år alltid använt sig av mer eller mindre påhittiga kodnamn.

Kristianstadsbladet - 09 okt 14 kl. 15:59

Modianos kodnamn - Eva


Svenska Akademien ansträngde sig som vanligt till det yttersta för att hålla namnet på Nobelpristagaren i litteratur hemligt. Nu avslöjar Dagens Nyheter vilket som var kodnamnet för pristagaren Patrick Modiano - Eva.Svenska Akademien har på senare år alltid använt sig av mer eller mindre påhittiga kodnamn.

Skånskan - 23 jan 16 kl. 14:00

”Eslöv vinnare med den nya snabb-banan”

ESLÖV Regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) säger i en intervju med Skånska Dagbladet att Eslövs kommun absolut inte har något att oroa sig för vad gäller den nya höghastighetsjärnvägen från Stockholm.
– Eslöv är tvärtom en vinnare i det här och får dubblad spårkapacitet. Vi kan köra mer regionaltrafik, pågatåg eller Öresundståg, till och från Eslöv!

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Göran Malmqvist – en initierad ciceron

Stol nummer 5 i Svenska Akademien står nu tom sedan Göran Malmqvist har avlidit, 95 år gammal. Efter sig lämnar han en stor samling översatta och egenskrivna verk som har fungerat som en bro från den kinesiska litteraturen till den svenska kulturen..

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Ytligt när Houellebecq skriver om kärlek

Författarskapets blinda fläck. Michel Houellebecqs senaste roman fastnar i omtagningar, menar litteraturkritikern Naima Chahboun..

Kristianstadsbladet - Igår: 11:24

Förbjuden kärlek med krig som bakgrund

Författaren Karin Boye tog sitt liv en vårdag 1941, och det är i det mörkret som pjäsen ”Nakna som foster och gudar” tar sin början. På Kristianstads teater i torsdags kväll ser kulturskribenten Martin Lagerholm ett rikt porträtt som rör sig över tid. Trots det tycker han uppsättningen saknar nerv.

Kristianstadsbladet - Igår: 02:00

Är brevbärarna svaret på äldres ensamhet?

Vad krävs egentligen för att ett samhälle ska upplevas som ”modernt”? Författaren och kulturskribenten Therese Uddenfeldt städar på vinden och upptäcker att förr eller senare svänger pendeln tillbaka..

Kristianstadsbladet - Igår: 14:31

Akademien: Har inte belönat krigshetsare

Det stormar kring Nobelpristagaren Peter Handke. Men det finns inga belägg för att författaren skulle ha förnekat krigsförbrytelser eller folkmord på Balkan, menar Svenska Akademien..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 10:24

Mamma, pappa, barn – Viktoria Höglund berättar om när en tvååring försvinner

Varken blod eller våld men Viktoria Höglunds debut som deckarförfattare är ändå så spännande att det både känns och räcker, enligt recensenten Bengt Eriksson..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 10:24

Klassisk pusseldeckare med många bottnar

Den populäre norske deckarförfattaren Jørn Lier Horst skriver stillsamma böcker. Recensenten Mats Palmquist trivs i hans sällskap..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 08:35

Kaos på Karolinska när Karin Bojs deckardebuterar

Vetenskapsjournalisten Karin Bojs gör ett snyggt avstamp i sin deckardebut – men har det svårare mot slutet. Att försöka sy ihop ett drama på ett bra sätt har gäckat författare ända sedan Aristoteles, konstaterar vår recensent Per-Axel Svensson..

Kristianstadsbladet - 15 okt 19 kl. 08:28

Atwood och Evaristo delar på årets Bookerpris

Margaret Atwood och Bernardine Evaristo vinner årets Bookerpris. Det är blott tredje gången i prisets 50-åriga historia som två författare får dela på den prestigefyllda utmärkelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.