Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Monday, 21 October, 18:17

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 19 kl. 15:19

Utredarens oberoende ifrågasätts - är kollega med Venzel Rosqvist (M)Socialförvaltningen ville göra en opartisk granskning efter att en mamma och hennes son hittats döda i Trelleborg. En extern utredare anlitades. Nu kan TA avslöja att socialnämndens ordföranden, Venzel Rosqvist (M), är arbetskamrat med utredaren..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Venzel Rosqvist, Trelleborg, TA, Rosqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utredarens, oberoende, ifrågasättsär , kollegamed , Venzel, RosqvistM
Barometern - 13 maj 14 kl. 07:53

15-åriga Sara: Männens sätt att agera i en våldtäkt ifrågasätts inte alls lika mycket ofta som kvinnornas.

”Jag blir minst sagt mörkrädd.” Den reaktionen handlar om en 15-årig tjejs reaktioner på hur våldtäktsmål behandlas i domstolar. Ifrågasätts männens berättelser på samma sätt som kvinnans?

GT - 02 jun 16 kl. 08:10

Bäckström ifrågasätts efter avslöjandet

Landshövdingen Lars Bäckström utreds nu internt efter GT:s avslöjanden i går om att han och hustrun låtit sig bjudas på en lyxmiddag med alkohol och övernattning av en företagare inom flyktingbranschen. Samtidigt ifrågasätts Bäckströms roll som regeringens särskilda utredare av just flyktingmottagandet från partier både till höger och vänster. – Vi ska kunna utgå från att särskilda utredare agerar oberoende, säger Moderaternas migrationspolitiske talesman Johan Forssell..

YA - 24 sep 14 kl. 10:52

Strandfodringen ifrågasätts

Foto: Bass Nilsson
Nästa gång Ystad ansöker om tillstånd till sandfodringen, säger länsstyrelsen sannolikt nej.– Vi ifrågasätter samhällsnyttan, säger Pär Persson, vattenstrateg på länsstyrelsen i Skåne.
Ystad har vid två tillfällen hämtat sammanlagt 180 000 kubikmeter sand i havet, i Sandhammarbank och lagt på stränderna i Ystads sandskog och i Löderup strandbad.

Supermiljöbloggen - 01 nov 14 kl. 10:50

Strålsäkerhetsmyndighetens oberoende ifrågasätts

Enligt Greenpeace så har myndighetens pengar gått till lobbykampanjer för ny kärnkraft i stället för till forskning kring säkerhet. Fram till 2013 ska Strålsäkerhetsmyndigheten ha gett ungefär 34 miljoner kronor i stöd till Svenskt kärnkraftcentrum, SKC. Pengarna var tänkt för forskning, men i stället valde SKC att lägga åtta miljoner på reklam för kärnkraft, det här rapporterar SVT Nyheter.

SR - 29 mar 15 kl. 11:26

Trafikskadenämndens oberoende ifrågasätts

Trafikskadenämnden som varje år avgör 3 000 ärenden får kritik. Nämnden ska vara oberoende och avgöra tvister mellan skadade och deras försäkringsbolag. Men en granskning som Kaliber har gjort visar att nämndens egna läkare flera gånger arbetat åt försäkringsbolag..

SmålandsPosten - 12 nov 13 kl. 13:06

Nekad återbetalning ifrågasätts

En utbytesstudent som ansökt om att få sin studieavgift återbetald på grund av sjukdom, har nekats återbetalning av Linnéuniversitetet. Det ifrågasätts av Universitetskanslerämbetet. I sin anmälan till Universitetskanslerämbetet, UÄ, skriver den kvinnliga studenten att hennes make, bosatt i hemlandet, drabbades av cancer och att hon därför inte påbörjade utbildningen i Växjö utan istället reste hem.

SVT Debatt - 08 mar 14 kl. 12:00

Varför ifrågasätts vi kvinnliga företagare?

FÖRETAGANDE Det är på tiden att politikerna erkänner betydelsen av kvinnors entreprenörskap i välfärden. Vi är viktiga för både kvaliteten och jämställdheten. För exakt ett år sedan bildades nätverket Välfärdens grupp 8 för att försvara kvinnors rätt att starta och driva företag i välfärden, på samma villkor som andra företagare, och kunna gå med vinst.

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 12 kl. 15:10

"Vanligt att sjukskrivningar ifrågasätts"

Att sjukskrivningar ifrågasätts ute på arbetsplatser är vanligt, menar Transportarbetareförbundet. Men att personalen blir sjuk är risker man får ta när man driver företag..

Nyteknik - 08 feb 13 kl. 10:27

Tillstånd för Dreamliner ifrågasätts

Boeing fick på torsdagen tillstånd att provflyga Dreamliner för att utreda varför batteribränder uppstår. Samtidigt ifrågasätts godkännandet av dessa batterier..

Västerbottens Folkblad - 21 feb 13 kl. 10:13

Biblioteksnedskärning ifrågasätts

Kungliga Musikaliska akademien kräver en konsekvensanalys av neddragningarna inom Musik- och Teaterbiblioteket i Stockholm. I en skrivelse till Statens musikverk ifrågasätts beslutet att kraftigt minska [...].

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Kontroll av tobak och alkohol kan lämna socialens bord

Tillsynen över försäljning av tobak, alkohol och läkemedel föreslås flyttas från social- till samhällsbyggnadsförvaltningen. Även handläggning av bostadsanpassningar kan flyttas mellan förvaltningarna..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Trelleborgselev gjorde Hitlerhälsning på lektion – polisanmäld

En elev på en grundskola i Trelleborg gjorde en Hitlerhälsning under en lektion. Eleven hade även flygblad från den nazistiska organisation NMR i sitt skåp. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Fartyget Barbara återvänder till TT-Line och Östersjön

Fartyget Barbara Krahulik köptes av TT-Line i somras och kommer därmed att återvända till Östersjön. ”I första hand kommer hon att vara ett ersättningsfartyg under varvsperioden”, säger Anette Wugk, pressansvarig på TT-Line. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Stölder: Flera bostadsinbrott – smycken och kontanter stulna

Ett radhus på Trädgårdsslingan i Trelleborg har haft påhälsning av tjuvar. Ytterligare ett par inbrott har ägt rum i Höllviken. .

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Han förklarar SD:s övertag på nätet

Det pågår ett nätkrig om hur Sverige ska se ut i framtiden. På ena sidan Sverigedemokraterna. På den andra idéer som mångkultur, feminism och hbtq-frågor..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Över 3 000 abonnenter drabbas när Telias nät ligger nere och i hamnen i Trelleborg grips en utländsk chaufför misstänkt för grovt häleri och stöld..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Utländsk chaufför anhållen misstänkt för stöld och häleri

Det var vid 19.50-tiden som en utländsk chaufför stoppades i Trelleborgs hamn under söndagskvällen. Det fanns misstankar om att fordonet som chauffören körde var stulet..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Trelleborgs lasarett sist ut med nytt skyltsystem

Trelleborgs lasarett har ändrat skyltningssystem, och Trelleborgs Allehanda har tagit del av synpunkter från personer som anser att den nya skyltningen är förvirrande. ”Det är en liten inkörningsperiod för alla sjukhus”, säger Patrik Rosén, enhetschef, Regionfastigheter..

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Telias nät ligger nere - över 3 000 drabbade

Under söndagsnatten meddelar Telia att all fast telekommunikation är helt utslaget för kunder i Östra Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 20 timmar sedan

Betyg: Så skötte sig TFF-spelarna

TA-sportens betyg på TFF-spelarna i matchen mot Norrby. Ingen av spelarna stack ut och det var överlag en blek insats. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.