Skånskan > Nyheter

Thursday, 24 October, 07:35

Skånskan - 10 okt 19 kl. 15:15

Norpade åt sig dator på IcaHÖRBY En dator stals från förbutiken på Ica Kvantum i Hörby vid halvåttatiden på tisdagskvällen. En person tog sig innanför disken till förbutiken och plockade åt sig en dator och försvann därefter från affären innan någon hann ingripa. Hörbypolisen utreder nu polisen, och ska bland annat kontrollera om stölden har fångats på film av övervakningskamerorna..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ica, HÖRBY En, Ica Kvantum, Hörby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norpade, åtsig , dator, Ica
BT - 3 timmar sedan

Gärna en dator per skalle, men först en vässad blyertspenna

Inom skolans värld har det blivit en självklarhet att varje elev ska ha sin egen dator. Detta utan någon vidare eftertanke då digitaliseringens hinder är minst lika många som dess möjligheter..

Magazin24 - 04 okt 11 kl. 10:53

Flinka tjuvar norpade dator

Stöld på Ullvigymnasiet. I går mellan klockan 12.00 och 13.

YA - 11 jun 18 kl. 14:06

Stal dator på macken – greps 100 meter därifrån

Tjuven norpade åt sig en dator på OKQ8 på Kristianstadsvägen i helgen. Men han kom inte långt. .

YA - 12 maj 17 kl. 17:20

Dator stals från butikskontor

Personalen på ICA i Tomelilla körde ut en objuden person som tagit sig in i lager- och kontorslokalerna. Senare upptäcktes att en dator försvunnit..

Skånskan - 06 nov 18 kl. 15:00

Hämtade annans dator

ESLÖV Någon lyckades i juli hämta ut ett paket som var avsett för någon annan på Ica Kvantum på Kvarngränd i Eslöv, enligt en anmälan som lämnats in till polisen i Eslöv.
Det var en son som hjälpte sin mamma att beställa en dator på en Internetsajt. Enligt anmälan, som lämnats in först nu, fick sonen 12 juli ett sms om att paketet fanns för avhämtning.

YLE - 11 aug 16 kl. 13:04

Få gymnasier hjälper med att skaffa dator

För den som börjar gymnasiet i huvudstadsregionen gäller det att ha en egen dator. Med undantag för Grankulla, där studerande får hyra en dator. I Helsingfors, Esbo, Vanda och Kyrkslätt ska studerandena ha en egen dator när de börjar gymnasiet.

YLE - 11 aug 16 kl. 13:24

Få gymnasier hjälper studerande med att skaffa dator

För den som börjar gymnasiet i huvudstadsregionen gäller det att ha en egen dator. Med undantag för Grankulla, där studerande får hyra en dator. I Helsingfors, Esbo, Vanda och Kyrkslätt ska studerandena ha en egen dator när de börjar i gymnasiet.

YLE - 29 jan 14 kl. 04:24

I Hangö gillar gymnasisterna att jobba på dator

I Hangö ser de gymnasieelever Yle Västnyland pratat med datorn som ett bra arbetsredskap i skolan. De är ändå tveksamma till att skriva studentexamensprovet på dator. Hangögymnasisterna får sina bärbara datorer nästan gratis.

YLE - 01 mar 14 kl. 08:03

Seniorer utmanar datoråldern

Alla äldre människor har inte sträckt upp händerna inför datoriseringen av samhället. Vi har träffat tre damer som har insett att det gäller att skaffa sig en dator och också lära sig hur man använder den om man vill hänga med i dagens värld. Gunilla, Kristina och Rhea - som inte vill bli fotograferade - är också mycket nöjda med kursen Vardags IT för seniorer som de går på Svenska arbetarinstitutet i Helsingfors.

Barometern - 04 apr 14 kl. 06:20

Elever får köpa dator för 5 000

5 000 kronor för att köpa loss din gamla dator.
Det har fått många gymnasieelever att se rött. – Klart ovärt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Morgonens toppnyheter

Webb-TV .

Skånskan - 1 timme sedan

Dags för dansfest i tio dagar i Malmö

Dansföreställningar, tävlingar, workshops, klubbar och föreläsningar. I morgon inleds Malmö Dance Week som avslutas med Hiphop Weekend nästa helg där bland annat uttagningen till VM i breakdance görs.
– Det långsiktiga målet är att sätta Malmö på streetdance-kartan i Europa, säger Martin Rosén, en av tre projektledare för evenemanget.

Skånskan - 2 timmar sedan

S:t Hans kan få bana för rullskidor

lund Christoffer Nilsson har skrivit ett Lundaförslag där han efterlyser en rullskidbana någonstans i Lunds kommun.
Nu har IF Ski Team Skåne tillsammans med Lugi Skidor lämnat in ett förslag på en asfaltbana i anslutning till S:t Hans backar.I sitt Lundaförslag påpekar Christoffer Nilsson att längdskidåkningen involverar en stor del av svenska folket, men att det endast är i landets norra delar går att utöva sporten seriöst.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vill bygga ytterligare ett kärnavfallslager

Barsebäck Barsebäcksverket har lämnat i en bygglovsansökan för en 3 100 kvadratmeter stort mellanlager för kortlivat kärnavfall. De två mellanlagren är en vagel i ögat för kommunen, som nu ställs inför att husera kärnavfall till åtminstone 2040-talet.2016 invigdes ett mellanlager för så kallat långlivat kärnavfall (SFL) på Barsebäcksverket.

Skånskan - 2 timmar sedan

Biblioteket ska flytta in i nybyggda skolan

Rydsgård Arbetshypotesen är att ett större bibliotek byggs in i nya skolan och att byggnaden integreras med arenan och konstgräsplanen.
Nu är planeringen i full gång för nya skolbyggnationen i Rydsgård.I juni tog fullmäktige beslut, efter en återremiss i våras, om att bygga en ny skola i Rydsgård.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sopsyndare straffas med avgift

ESLÖV Merabs renhållningtaxa höjs med tio procent, och ska hädanefter indexuppräknas varje år.
Samtidigt införs nya och strängare regler för dem som råkar sortera någon sopa fel. Hädanefter kan detta kosta 732 kronor, inklusive en nyframtagen felsorteringsavgift.

Skånskan - 10 timmar sedan

Skolranking ger kommunen bakläxa

Sjöbo Lärarförbundets skolranking ”Sveriges bästa kommun” är sannolikt ingen munter läsning för skolansvariga i Sjöbo.
Om inte kvarsittning så kanske någon form av anmärkning kan årets resultat bringa med sig.Det är 18 året som Lärarförbundet gör en ranking av landets samtliga kommuner.

Skånskan - 12 timmar sedan

Såg koppar – stöldbegäret satte in

norra rörum Den 38-åriga kvinnan var ute och vandrade i skogarna kring Norra Rörum när hon fick syn på en rulle med koppartråd.För Lunds tingsrätt har hon berättat att hon bestämde sig för att stjäla tråden. Hon lade sig i gruset och försökte få ut kopparn genom att dra i den med händerna, men det gick inte.

Skånskan - 12 timmar sedan

Sparkrav kan ge höjda taxor

ESLÖV Trots ett tillskott på åtskilliga extramiljoner går vård- och omsorgsnämnden mot ett rejält minus. Nu väntar en rad sparåtgärder.
Höjda taxor kan vänta som en möjlig sparåtgärd och ett parboende för äldre ska omvandlas.

Skånskan - 12 timmar sedan

Stoppades med tusen liter öl

Malmö När tullen stoppade en 47-årig man vid Lernacken var skåpbilen fullastad med smuggelsprit.I bilen hittades bland annat drygt tusen liter öl, vilket är ungefär tio gånger så står mäng som är tillåtet att ta in i landet.
Mannen hade också 20 liter vin, 24 liter sprit och 39,6 liter cider i bagaget när han stoppades.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.