Cornucopia > Ekonomi

Friday, 18 October, 00:39

Cornucopia - 10 okt 19 kl. 14:59

Miljöfråga: Spara barnens leksaker och kläder?I vårt konsumtionssamhälle kan barn till välmående medelklass samla på sig rätt många ton leksaker och kläder under sin uppväxt. Förr så sparades dessa för de kan vara bra att ha när du själv får barn, men det finns många miljöaspekter på detta.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Gosedjur, sverige, DDR, BNP, Bergkullevägen, Trollhättan, Hagen, Göteborg, Erik Dahlbergsgatan, Barbie, Lego, Stamkullevägen, Atari, XL, NK, Sedan, Mölndalsvägen, Märklinjärnväg, Tintinalbum, DDR-Sveriges, Märklin, Lutherhjälpens, Men, Blocket, Tradera, Affärsidé, SEK, Besitter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöfråga, Spara, barnens, leksakeroch , kläder
Sydsvenskan - 07 dec 17 kl. 10:30

Barn och miljö vinner när gamla leksaker får nytt liv

Sara Denne: Vilka barn får inte ärva kläder och leksaker av sina äldre syskon?.

YLE - 13 apr 15 kl. 05:51

Borgåbo ny ordförande för Natur och Miljö

Marinbiologen Jan Ekebom valdes till ny ordförande för Natur och Miljö i söndags. Ekebom är uppvuxen i Borgå. Jan Ekebom efterträder Jonas Biström.

YLE - 12 sep 18 kl. 04:58

Cirkulär ekonomi bra för både miljön och plånboken – Jonathan Hemming hoppas huset han bygger ska hålla i 200 år

Trenden cirkulär ekonomi handlar om att ta tillvara och återanvända material. Gjort på rätt sätt kan det både minska miljöbelastningen och spara pengar för den som bygger. För familjen Hemming i Solf har återbruk och hållbarhet varit nyckelord i byggprocessen..

Supermiljöbloggen - 30 sep 13 kl. 14:58

Kemikalieinspektionen har kartlagt giftiga leksaker

Kemikalieinspektionen har kontrollerat förekomsten av giftiga leksaker på den svenska marknaden och funnit att det finns fortsatta brister, särskilt bland mjuka plastleksaker och elektriska leksaker. Sveriges sextonde miljökvalitetsmål är att skapa en Giftfri miljö, och Kemikalieinspektionen (KemI) har på uppdrag av regeringen utarbetat en ?Handlingsplan för en giftfri vardag 2011?

Skånskan - 11 mar 16 kl. 12:00

Gifter i butikskedjors leksaker ska granskas

Kävlinge Butiker som säljer leksaker och utklädningskläder har en skyldighet informera om vilka farliga kemikalier varorna innehåller om kunderna frågar.
Nu granskar kommunens miljöavdelning att butikerna följer regelverket– Många konsumenter känner inte till att de har rätt att få uppgifter om farliga ämnen i varor, säger Elisabeth Kron, miljöinspektör i Kävlinge.
För ett par veckor sedan inleddes granskningen.

Sydsvenskan - 26 feb 17 kl. 08:19

Hormonstörande leksaker säljs vidare

Att skänka barnens gamla leksaker till second hand är inte alltid en god idé. Platsleksaker som är äldre än tio år kan innehålla höga halter av ftalater, som kan påverka fertiliteten. Nu vill Göteborgs kommuns miljöförvaltning att second hand-butiker sk.

SvD - 26 feb 17 kl. 08:23

Hormonstörande leksaker säljs vidare

Att skänka barnens gamla leksaker till second hand är inte alltid en god idé. Platsleksaker som är äldre än tio år kan innehålla höga halter av ftalater, som kan påverka fertiliteten. Nu vill Göteborgs kommuns miljöförvaltning att second hand-butiker ska ta ett större ansvar för att slänga gamla plastleksaker, skriver Ekot..

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 17 kl. 08:19

Hormonstörande leksaker säljs vidare

Att skänka barnens gamla leksaker till second hand är inte alltid en god idé. Platsleksaker som är äldre än tio år kan innehålla höga halter av ftalater, som kan påverka fertiliteten. Nu vill Göteborgs kommuns miljöförvaltning att second hand-butiker sk.

DI - 26 feb 17 kl. 09:40

Hormonstörande leksaker säljs vidare

Att skänka barnens gamla leksaker till second hand är inte alltid en god idé. Plastleksaker som är äldre än tio år kan innehålla höga halter av ftalater, som kan påverka fertiliteten. Nu vill Göteborgs kommuns miljöförvaltning att second hand-butiker ska ta ett större ansvar för att slänga gamla plastleksaker, skriver Ekot..

Alingsås tidning - 23 okt 17 kl. 05:30

Bort med giftiga leksaker

Farliga leksaker och madrasser rensas bort – och nya köps in. Inom två år ska Vårgårdas förskolor och fritids vara kemikaliefria.
– Jättepositivt att det händer något konkret, tycker Marie Halén på Nårunga förskola.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Nytt Brexitförslag - saknar stöd i parlamentet

Storbritanniens premiärminister Johnson säger sig ha ett nytt Brexitavtal, men det ser ut att sakna stöd i det brittiska parlamentet inför omröstningen på lördag. Labour avser rösta emot, och föreslår en ny folkomröstning, och Johnson har inte säkrat stöd från det nordirländska lojalistpartiet DUP.Brittiska parlamentet röstar på lördag.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Serneke vägrar betala tillbaka till lägenhetsköpare i försenade Karlatornet

Byggbolaget Serneke vägrar betala tillbaka bokningsavgiften till de cirka 100 av 400 lägenhetsköpare som vill dra sig ur sina köp, efter att projektet försenats än så länge ett år - givet att Serneke får in någon finansierande partner. Anekdotiskt rapporterar en bloggläsare att bygget står stilla, undantaget en leverantör som hämtar byggmaterial från arbetsplatsen.
Karlastaden och Karlatornet till vänster, med Göteborgs Kista, Lindholmen, mitt i bild.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Nytt börsrekord på Stockholmbörsen - men fortfarande kvar i motståndsområdet

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI slog börsrekord igår, men befinner sig fortfarande kvar i motståndsområdet. Storbolagsindexet OMXS30 har fortfarande inte slagit börsrekordet från 2015.

Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 18:04

Underställ presstödet och Public Service nya psyopsmyndigheten - höna-av-en-fjäder-desinformationsmedia slipper statlig finansiering

Gårdagens och dagens höna-av-en-fjäder-desinformation om den svenska ubåtsjakten sätter fingret på en viktig punkt - medias förmåga att sprida desinformation och skada svenskt försvar. Fria media får göra som de vill och rapportera desinformation, men de ska inte ha skattepengar. Presstöd och Public Service bör därför av totalförsvarsskäl underställas den kommande Myndigheten för psykologiskt försvar, och agerande som SvD och alla media som spridit Jonas Gummessons desinformation bör få konsekvensen att man blir av med sitt presstöd eller Public Service-tillstånd.

Cornucopia - Igår: 11:37

Polykemis VD: Elnätbrist i Skåne till minst 2029 - "Bristen på el tvingar oss [...] flytta nödvändig produktion till Europa"

"Sverige har ingen elbrist" - valfri minister från regeringen"Bristen på el tvingar oss att välja mellan att stå stilla i tio år eller flytta nödvändig produktion till Europa." - VD:n PolykemiI en debattartikel hos Dagens Industri skriver plaståtervinningsföretaget Polykemi att de nu står mellan valet att vänta på mer elkapacitet i tio år, eller flytta verksamheten från Skåne. Sveriges regering med energiminister Anders Ygeman i spetsen hävdar att det inte finns några problem.

Cornucopia - Igår: 07:15

SvD spelar bort korten om ubåtsjakten Operation Örnen - SVT hänger på med desinformationen

SvD spelar bort korten kring ubåtsjakten ("underrättelseoperationen") Operation Örnen. En sensorindikation några dagar in i ubåsjakten handlade enligt mediauppgifter om en sensorboj från SMHI, men ubåtsjakten hade då redan pågått ett antal dagar, och Försvarsmakten har en lång rad andra bevis för intrånget, inklusive bottenspår. Att ett enda bevis fallit bort fäller ingenting, och man kan fråga sig varför och vem det gynnar att SvD framställer detta som att inget intrång skett och att Försvarsmakten inte vet vad de sysslar med.

Cornucopia - I förrgår: 14:16

Le systemcollapse - gårdsförsäljningen av vin (OBS: STARKA SCENER)

Är som bekant på cykelsemester i ett av Frankrikes lite mer kända vindistrikt - Champagne - och kan nu redogöra för systemkollapsen som gårdsförsäljning av vin innebär. Våld, smärta, lättja, upplösning av lag och ordning och i slutändan katolocisimens förtappade depraverade livsstil där man kan få syndernas förlåtelse. Starka scener nedan.

Cornucopia - I förrgår: 10:33

Stockholmsbörsen vid motstånd inför statistik

Inför dagens tyska ZEW-statistik (11:00) och IMF:s konjunkturprognos World Economic Outlook (15:00) har Stockholmsbörsen tagit sig upp till motståndsområdet igen.
Dagschart OMXSPI.Statistiken idag kan vara avgörande för utvecklingen, och måste rimligtvis komma in över förväntan om OMXSPI ska orka genom motståndsområdet 620-630, som man nu testat fyra gånger under året.

Cornucopia - I förrgår: 08:54

USA inför begränsade sanktion mot Turkiet

Som respons på Turkiets angrepp på kurderna i norra Syrien, inför USA nu begränsade sanktioner mot Turkiet. EU vågar knappast göra något med tanke på diktatorn Erdogans uttryckliga uttalande att han i så fall avser använda 3.6 miljoner flyktingar som vapen och skjutsa dem till EU.

Cornucopia - 14 okt 19 kl. 11:33

Lös din klimatångest - migrera ner ekonomiskt

Det är enkelt att lösa sin klimatångest. Det är bara att flytta från 10 ton CO2 per capita-Sveriges välfärd och välstånd, till ett land som släpper ut mindre än önskade 1 ton CO2 per capita. Enbart svensk välfärd släpper som bekant ut 2 ton CO2 per capita, så klimataktivisten kan helt enkelt inte bo kvar i välfärdslandet Sverige.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.