BT > Nyheter

Wednesday, 23 October, 19:45

BT - 10 okt 19 kl. 15:02

Näss – en drabbande dansupplevelseDe sju dansarnas gestaltning av mänskliga livsvillkor blir en spänningsfylld och suggestiv föreställning. Synd bara, tycker Bo W Jonsson, att många boråsare går miste om ett sällsamt besök av ett lysande franskt danskompani..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Bo, Jonsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nässen , drabbande, dansupplevelse
Kristianstadsbladet - 22 feb 11 kl. 09:31

En drabbande kärlekshistoria

Knappa veckan kvar till Oscarsfesten och alla som har missat kan börja pricka av: "The King's Speech", huvudfavoriten, och Coenbrödernas "True Grit" har nått svenska biografer, inom någon vecka ser vi också Darren Aronofskys "Black Swan".
Sedan finns det så klart en del att sopa upp från dvd-hyllorna; som David Finchers "The Social Network" (Sony-Columbia 23/2) eller danska Susanne Biers "Hämnden" (Nordisk Film 9/3).

Annat, bortom Oscar, att hålla koll på hos uthyrarna är "Every Day" (Nordisk Film) med Liev Schreiber, Brian Dennehy och underbara Helen Hunt i ett drama om några omtumlande veckor i en dysfunktionell familjs liv.

Sydsvenskan - 25 nov 11 kl. 06:30

Drabbande politik. Iranska "Good Bye" är en smärtsam njutning.

Annika Gustafsson filmkritiker På Stortorget i Lund stoppas jag av två engelsktalande iranier som re?
Annika GustafssonfilmkritikerPå Stortorget i Lund stoppas jag av två engelsktalande iranier som reser runt för att informera om läget för människorättsaktivister i hemlandet. Det inträffar veckan efter att jag på filmfestivalen i Thessaloniki intervjuade Mohammad Rasoulof, en av de omskrivna filmare som våren 2010 arresterades i Teheran för regimkritisk verksamhet.

BT - 10 apr 12 kl. 09:08

Drabbande insikter

Minns du öppningsscenen i den klassiska I TV-serien Brideshead revisted (En förlorad värld) efter Evelyn Waugs roman? Den där en grånad Charles Ryder (Jeremy Irons) som officer i den brittiska armén under andra världskriget återser slottet Brideshead där allting, precis allting, utspelade sig för så länge, länge sedan. Till synes under ett helt annat liv men ett liv som ändå aldrig ersattes av ett nytt.

Sydsvenskan - 04 maj 12 kl. 08:30

Drabbande om drabbade

Aida Ghardagians och Mauritz Tistelös bok ?Sista hållplatsen?, utgiven av det lilla Malmöförlaget Notis, är en märklig bok.

BT - 21 nov 12 kl. 10:21

Devecerskis drabbande debut

Alina Devecerski må vara ett årsnytt namn för det flesta, men 29-åringen har trampat runt i den svenska musikbranschen i flera år vid det här laget. Dels som sångerska och del av ett band, men också som koreograf, dansare och låtskrivare åt andra artister. Den egna artistkarriären började hon bygga på för drygt tre år sedan, då hon för första gången träffade producenten och låtskrivaren Christoffer Wikman.

Fria Tidningen - 06 apr 14 kl. 08:04

Ojämnt men drabbande om begreppet godhet

Kultur Teater Backa teater gör i år en scenisk undersökning av begreppet godhet. Det blir en omedelbart drabbande föreställning, om än något ojämn, tycker Fria Tidningens Tobias Holmgren..

Sydsvenskan - 22 maj 15 kl. 04:00

Drabbande allegori

Älskar du hundar och vet något om hundars kroppsspråk och deras sätt att kommunicera, ska du definitivt se ”Revolten”.Älskar du hundar och vet något om hur snabbt de präglas på sin husse/matte, ska du definitivt inte se "Revolten”.Vilket alternativ du än väljer, är jag övertygad om att en sann hundvän någon gång under filmen inte förmår hålla tårarna tillbaka.

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 15 kl. 04:00

Lågmält drabbande

”Arkeologer! / Gräv fram barndomen!” uppmanar Pontus Lindh i nya diktsamlingen ”Gryning över Hallstenshagen” (David Stenbecks förlag).

Sydsvenskan - 31 maj 15 kl. 04:00

Lågmält drabbande

”Arkeologer! / Gräv fram barndomen!” uppmanar Pontus Lindh i nya diktsamlingen ”Gryning över Hallstenshagen” (David Stenbecks förlag).

Dagen - 10 maj 18 kl. 14:25

Drabbande om när det värsta händer

Drabbande om när det värsta händer.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Olika sprängmedel i Boråsbomberna: ”Kan spekulera...”

Det var olika sprängmedel som användes vid explosionerna på Sturegatan och BT-huset. – Man kan spekulera om det är olika gärningsmän men det vet inte än, säger Mats Axelsson vid polisen. .

BT - 1 timme sedan

Tågstopp efter olycka

BT - 1 timme sedan

Byggboom i Mark: "Vi ska inte vara rädda för att det är för mycket”

När byggsiffrorna i Sverige vänder neråt går Mark emot strömmen, visar nya siffror. Men trots många nya byggprojekt tror mäklare att det går att hitta hyresgäster till dem. – Efterfrågan är stor, fast det blir viktigt att hitta rätt mix mellan antalet bostadsrätter och hyresrätter, säger Pär Brundin på Svensk fastighetsförmedling..

BT - 1 timme sedan

Joel Alme förlänger turnén

BT - 2 timmar sedan

Boråskonstnär gör jätteverk vid Liseberg

Boråskonstnären Adam Algotsson har gett sig på ett av sina största verk hittills. Efter nästan två veckors utomhusarbete står hans jätteverk på Korsvägen i Göteborg nu klart..

BT - 2 timmar sedan

Fler väljer tåget – nu storsatsar SJ

Fler svenskar ställde bilen, valde bort flyget och reste med SJ under det tredje kvartalet. Det ökade resandet gav ökad vinst för bolaget, som nu gör investeringar för att fördubbla kapaciteten..

BT - 2 timmar sedan

JUST NU: Bil brinner på riksväg 41

Räddningstjänsten har ryckt ut efter larm om en bilbrand på riksväg 41 i höjd med Viskafors..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.