UNT > Utrikes

Wednesday, 23 October, 20:46

UNT - 10 okt 19 kl. 14:39

Nio åtalade för landsförräderi i GhanaNio personer i Ghana har åtalats för landsförräderi efter misstankar om att de ingår i en sammansvärjning med syfte att störta regeringen..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Ghana

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nio, åtaladeför , landsförräderii , Ghana
GöteborgsPosten - 10 okt 19 kl. 14:40

Nio åtalade för landsförräderi i Ghana

Nio personer i Ghana har åtalats för landsförräderi efter misstankar om att de ingår i en sammansvärjning med syfte att störta regeringen. De misstänkta, som greps i september, nekade till brott i domstolen i huvudstaden Accra..

Sydsvenskan - 12 aug 15 kl. 04:00

Landsförräderi och annan journalistik

Sommarens stora skandal i Tyskland har handlat om pressfrihet, ministerstyre och statshemligheter. En liten, ideell internetsajt, vars med-arbetare till en början inte fick ackreditering till riksdagens presskonferenser för att de inte ansågs vara journalister, står nu i centrum för en debatt om hur långt den tyska yttrandefriheten egentligen sträcker sig. Det var för två veckor sedan det blev känt att det pågick en utredning mot Netzpolitik.

Världen Idag - 30 jun 15 kl. 16:41

KD: Döm IS-terrorister för landsförräderi

Svenskar som krigar för terrorrörelser som IS eller al-Shabab ska kunna dömas för landsförräderi, enligt ett av sju förslag som Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor presenterade på en pressträff i dag. – Dagens förändrade konfliktmönster motiverar att se över lagstiftningen på detta område, sa hon. Landsförräderi kan i dag ge mellan fyra års fängelse och livstids fängelse, något som KD inte vill ändra på.

Sydsvenskan - 04 okt 15 kl. 17:32

Danskt förslag om landsförräderi

Danskar som ansluter sig till extremiströrelsen Islamiska staten (IS) och slåss i Syrien ska kunna dömas för landsförräderi. Det föreslås i ett lagförslag som kommer att läggas fram vid Folketingets öppnande på tisdag.— Det betyder att reglerna för landsförräderi preciseras så att man kan straffas för det om man motarbetar Danmark, säger justitieminister Søren PindPind vill inte kommentera förslaget ytterligare ännu.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 15 kl. 17:32

Danskt förslag om landsförräderi

Danskar som ansluter sig till extremiströrelsen Islamiska staten (IS) och slåss i Syrien ska kunna dömas för landsförräderi. Det föreslås i ett lagförslag som kommer att läggas fram vid Folketingets öppnande på tisdag.— Det betyder att reglerna för landsförräderi preciseras så att man kan straffas för det om man motarbetar Danmark, säger justitieminister Søren PindPind vill inte kommentera förslaget ytterligare ännu.

Expressen - 11 aug 18 kl. 15:59

SD-ordförande anklagar Löfven för landsförräderi

I ett lokalt valmanifest har Sverigedemokraterna i Burlöv anklagat regeringen för landsförräderi – och därmed även krigsbrott.– Politiken regeringen för är i min värld landsförräderi, säger Lars-Anders Espert, partiets ordförande i Burlöv, till Sydsvenskan.Espert riskerar nu uteslutning från Sverigedemokraterna..

Kristianstadsbladet - 09 feb 13 kl. 09:41

Vill åtala Klaus för landsförräderi


Tjeckiens avgående president Vaclav Klaus lämnar Pragborgen med skamfilat rykte. Förtroendet för honom är i botten efter en kritiserad massamnesti, och landets parlament vässar knivarna för att åtala Klaus för landsförräderi.Ett initiativ att åtala presidenten har fått stöd av 20 senatorer och samlat in över 65 000 namnunderskrifter på internet, rapporterar tidningen Dnes.

FriaTider - 02 sep 13 kl. 11:56

Politiker med svenskt pass gripen för landsförräderi ? i Irak

Den irakiska politikern Abid Al-Sahlani ? som har svenskt pass ? greps i helgen i Bagdad för landsförräderi, skriver Expressen.

DN - 02 feb 15 kl. 15:05

Telefonsamtal var "landsförräderi"

Hon ringde Ukrainas ambassad med en varning. Nu sitter ryska sjubarnsmamman Svetlana Davydova häktad i Moskva, misstänkt för landsförräderi. Hon riskerar 20 års fängelse..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Busch Thor: IS-svenskar ska dömas för landsförräderi

Svenskar som reser för att kriga för terrorarmén Islamiska staten ska kunna dömas för landsförräderi. Det föreslår Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. Straffet ska vara på mellan fyra år och livstid.

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Bakslagen rullar in över Indiens metoo

Anklagelser om sexuellt ofredande mot en Bollywood-skådis blev gnistan som tände Indiens metoo-eld..

UNT - 30 minuter sedan

Nöjd Trump häver sanktioner mot Turkiet

USA:s president hyllar överenskommelsen mellan Ryssland och Turkiet om att förflytta de kurdiska styrkorna från gränsen..

UNT - 3 timmar sedan

Johnson: "Människosmugglare ska jagas"

Alla människosmugglare ska jagas och ställas inför rätta..

UNT - 2 timmar sedan

Trump knyts närmare villkorade "tjänster"

Donald Trump villkorade USA:s militära stöd till Ukraina för att landet skulle ge honom politisk hjälp, vittnar en av USA:s toppdiplomater i Kiev..

UNT - 3 timmar sedan

Trump hyllar turk-ryskt avtal: Succé

USA:s president hyllar överenskommelsen mellan Ryssland och Turkiet om att förflytta de kurdiska styrkorna från gränsen mellan Turkiet och Syrien..

UNT - 5 timmar sedan

Skrotat lagförslag "för lite och för sent"

Ett lagförslag om utlämning av misstänkta brottslingar till Fastlandskina som blev startskottet för den största protestvåg Hongkong skådat..

UNT - 6 timmar sedan

Johnson: Människosmugglare ska jagas"

Alla människosmugglare ska jagas och ställas inför rätta..

UNT - 6 timmar sedan

En död efter båtkrock utanför grekiska Kos

En migrant omkom och sex skadades när en båt med migranter ombord kolliderade med ett grekiskt kustbevakningsfartyg i närheten av ön Kos..

UNT - 6 timmar sedan

Löfven om brexit: Ge dem en chans

Storbritannien väntar på besked om förlängd förhandlingstid från EU för att kunna gå vidare om brexit..

UNT - 7 timmar sedan

FN-utredning: Svåra övergrepp vid Irakprotest

Irakiska myndigheter begick allvarliga människorättsövergrepp när de försökte slå ner en våg av protester mot landets regering tidigare i oktober, enligt en rapport från FN:s hjälporgan i Irak (Unami)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.