Kristianstadsbladet > Lokalt

Thursday, 17 October, 22:18

Kristianstadsbladet - 10 okt 19 kl. 14:29

Sveriges bästa demensboende finns i ÅhusI fjol var de trea och nu är de etta. Tätörten i Åhus är landets bästa demensboende enligt en kvalitetsundersökning av Socialstyrelsen..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Åhus, Socialstyrelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges bästa demensboendefinns i , Åhus
Kristianstadsbladet - 10 nov 16 kl. 21:00

Åhus har Sveriges bästa demensboende

Lanternan i Åhus är landets bästa demensboende, enligt en enkät som Socialstyrelsen skickat ut till anhöriga. Möt tre damer som bekräftar bilden..

YLE - 07 okt 14 kl. 10:07

Nytt demensboende prioritet i Vörå

Vörå kommuns ekonomi är stabil just nu men molnen hopar sig i horisonten. Nedskärningarna i statsandelarna kommer nämligen att ge kommunen klart mindre pengar nästa år. Hur de nedskärningarna skall kompenseras är ännu oklart konstaterar styrelseordförande Rainer Bystedt.

Barometern - 26 apr 18 kl. 11:15

Han vill bygga nytt demensboende vid Kvarnbacken

Nybro kommun har fått in ett medborgarförslag om att bygga ytterligare ett demensboende bredvid Kvarnbacken - som nu byggs om till demensboende med 48 platser..

Skånskan - 10 dec 18 kl. 16:04

Politiker vill stänga demensboende

Kävlinge I morgon onsdag fattar politikerna i socialnämnden beslut om att lägga ner demensavdelningen på Kullagårdens seniorboende.
Förödande anser de boendes anhöriga om beskedet, som de menar slår hårt mot de gamla.– Vi är ett antal anhöriga som är förtvivlade.

Nya Wermlands Tidningen - 12 maj 11 kl. 07:45

Personalrum blir till demensboende

Platserna till ett demensboende i Hagfors räcker inte till. Det gör att ett personalrum görs om då och då till boende för att klara akuta situationer. ?

Magazin24 - 14 jun 11 kl. 09:21

Fräck medicinstöld på demensboende

Två "kändisar" kunde snabbt gripas av polis. I går vid lunchtid inträffade en stöld av mediciner på ett demensboende i Arboga.
Två för polisen kända individer tog sig in på boendet och bröt upp ett medicinskåp hos en av de boende.

Nya Wermlands Tidningen - 24 mar 12 kl. 08:42

Demensboende läggs ner

Ett demensboende läggs ner och någon möda på att söka stimulansbidrag för lagen om valfrihetssystem (LOV) lägger inte socialnämnden i Degerfors ner..

Helsingborgs Dagblad - 03 apr 12 kl. 13:25

Jacka och mobil stulna på demensboende

En anställd på Artillerigatans demensboende har polisanmält att hon blivit bestulen på en jacka värderad till 5 000 kronor och en mobiltelefon som låg i en jackficka.Stölden begicks sent på måndagseftermiddagen i ett personalrum på fjärde våningen i byggnaden. Den anställda kom in i personalrummet och upptäckte att ett fönster stod öppet, och att hennes jacka var försvunnen och med den också mobiltelefonen..

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 12 kl. 15:08

Stölder på demensboende

Tre äldre personer som bor på ett demensboende i Ängelholm har blivit bestulna. Dessutom har personalen drabbats. Tjuven, eller tjuvarna, har kommit över både kontanter och cigaretter som i båda fallen har förvarats i låsta utrymmen.

NSD - 14 dec 12 kl. 18:08

Inget särskild demensboende - trots mer pengar

Det blev inget särskilt demensboende på Talvatisgården, som Jokkmokk kommun tidigare lovat..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Försvaret: Det är fel personer som sitter på de anklagades bänk

24-åringen var inte ens i Kristianstad och 23-åringen är det egentliga brottsoffret. Det anser de misstänktas försvarare, som ifrågasätter både polisens arbete och målsägandes trovärdighet. .

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Gärningsman flydde på cykel – har fastnat på film

Polisen misstänker att en ensam gärningsman, som flydde på cykel, sprängde handgranaten i centrala Kristianstad. På en övervakningsfilm syns mannen närma sig brottsplatsen och skynda därifrån. Sedan smäller det.

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Chockhöjningen för tågresan: ökar med 89 procent

Färlöv fick fel pris i gårdagens sammanställning. Där togs heller inte en av de största prishöjningarna upp. Månadskortet för Vinslöv-Hässleholm ökar från 450 till 850 kronor..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Helene Persson: ”Hedrad över att få leda kulturgalan”

– Att leda Kulturgalan är stort för mig personligen, jag brinner ju för kulturen i trakten, säger Helene Persson som är konferencier för galan. Hon lovar också ett brett underhållningsutbud mellan prisutdelningarna..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

C4 Shopping gör slut med presentkortsbolag: ”Kommer dra på sig andra skulder”

Presentkortsföretaget Cashcom är inte längre konkurshotat. De har betalat tillbaka skulden på närmare en miljon kronor till C4 Shoppings ägare, som efter tvisten har valt att avsluta samarbetet. I stället ska Resursbank bli ny presentkortsleverantör..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Efter skottlossningen på valkvällen – nu startar rättegången

På valkvällen den 9 september förra året utbröt skottlossning i Kristianstad. En bil besköts med flera skott. Två män står nu åtalade misstänkta för mordförsök.

Kristianstadsbladet - Igår: 22:00

Kyrkans omdebatterade staket försenas

Det 360 meter långa smidesstaketet som ska sättas upp runt Heliga Trefaldighetskyrkan blir flera månader försenat. Kyrkorådet får nu ta ställning till om den nya askgravlunden ska invigas trots att omgestaltningen av kyrkogården inte är helt färdig..

Kristianstadsbladet - Igår: 21:04

Bil har voltat – ”Kommer att rubriceras som smitning”

Strax innan klockan 20 på onsdagskvällen inträffade en singelolycka på Fältvägen/Kullmans väg. En personbil voltade och tre till fyra personer sågs springa från fordonet och platsen. .

Kristianstadsbladet - Igår: 21:00

Kommunen köper mark vid Kantarellen — ”Det innebär bättre tillgänglighet för medborgarna.”

Kommunen sa nej till bostäder vid infarten till Kantarellen. Nu köper man området för att säkra parkeringar och människors tillgång till strandområdet..

Kristianstadsbladet - Igår: 20:00

Citydöden belagd i siffror - fler kommer till Kristianstad för att sova

Att det är tufft för cityhandeln har kunnat märkas den senaste tiden. Nu är det också belagt i rapporten Cityindex. Däremot kommer fler till Kristianstad för att övernatta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.